Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Mart » 29

KAKO JE MOGUĆE? Tim koji košta 370 miliona evra primi 17 golova na tri meča! (VIDEO)
Ova ekipa važi za redovnog učesnika Lige šampiona, a i dalje je u trci za titulu u nacionalnom fudbalskom šampionatu, iako ima male izglede da uspe u tome i igraće u finalu Kupa


Pretpostavljamo da verovatno znate o kojoj ekipi je ovaj tekst. To je Arsenal, tim koji je na polovini Premijer lige slovio za glavnog favorita za osvajanje šampionskog pehara i čijim igrama na početku sezone su se oduševljavali ljubitelji fudbala širom sveta, dozvolio je sebi da u tri utakmice i to protiv velikih rivala i glavnih konkurenata primi čak 17 golova.

Kada se čuje ovaj podatak, mnogi se pitaju kako je moguće da “tobdžije” i dalje budu u igri za titulu u Engleskoj, a moguće je, iako im šanse nisu prevelike. Međutim, ono što je još zapanjujuće jeste da londonski klub ima igrački kadar koji vredi tačno 370.500.000 evra prema specijalizovanom sajtu transfermarkt, a da tako loše igra u derbi mečevima i dozvoljava protivnicima da mu zatresu mrežu kad god požele.



Arsen Venger je u smiraj prelaznog roka prekršio svoje pravilo i prvi put izdvojio ogromnu svotu novca za jednog igrača, Mesuta Ozila koga je Realu iz Madrida platio 44 miliona funti i koji je u početku pružao partije u skladu sa cenom, ali na velikim utakmicama nije baš opravdao uloženi novac, a sada je i povređen i ne zna se kada će se vratiti na teren.



Ipak, ovde je pitanje kako odbrana koja vredi 75.000.000 evropskih novčanica, računajući samo igrače koji su započeli te tri utakmice a bilo ih je petorica plus golman Vojćeh Ščešnji da toliko puta popusti pred naletima rivala.

Sve je počelo sredinom decembra kada su “tobdžije” gostovale Mančester Sitiju i kada je prvi put javnost na Ostrvu posumnjala da Arsenal baš i nema tim za titulu, jer su za 90 i nešto minuta primili šest golova. Sanja, Mertezaker, Košćelni i Naćo Monreal nisu prosto znali šta da rade sa Aguerom, Negredom, Silvom i Tureom.



Onda je ponovo usledio period dobre igre bez poraza sve do dolaska na “Enfild roud” u početkom februara i kada su dobili novi vrući šamar ovog puta od Liverpula. Prosto neverovatno izgleda da odbrana u istom sastavu kao i na meču protiv “građana” primi četiri gola u prvih 20 minuta meča i već tada odredi ishod derbija. Još su dobro i prošli, jer su primili samo jedan u preostalom vremenu, ali ipak su završili sa “petardom”.



I najsvežiji je duel prošlog vikenda, veliki derbi severnog Londona protiv Čelsija i jubilarna 1000 utakmica za Arsena Vengera na klupi tima iz Engleske i opet katastrofalno izdanje. Sastav odbrane malo izmenjen u odnosu na prethodno pomenute susrete (Gibs igrao umesto Monreala) i opet primaju šest komada.



Neko će možda reći da nije ni čudo imali su igrača manje od 15. minuta, ali ne zaboravite da su do tada već primili dva gola i napravili penal posle koga je sudija Andre Mariner dao crveni karton pogrešnom fudbaleru. Na kraju su na poluvremenu gubili sa 4:0, a u drugih 45 minuta još dva puta vadili loptu iz mreže.



Podsetimo samo i da su pre nekoliko sezona u još jednom duelu protiv starog rivala Mančester junajteda bili poraženi 8:2. Dakle, opravdanje da svako ima loš dan, kada mu ništa ne ide, baš i ne pije vodu u ovom slučaju, jer ovo je malo previše loših dana.

U svakom slučaju, nikome nije jasno da klub sa takvim renomeom i kod kuće i u Evropi, sa toliko vrednim igračkim kadrom, da dokazanim stručnjakom na klupi prima toliko pogodaka u mečevima protiv timova sa kojima bi trebalo da je u istom rangu. I možda pitanje za sve da li bi bilo zasluženo da posle takvih rezultata Arsenal postane šampion Premijer lige ove godine?



Umalo da zaboravimo, u subotu igraju novi meč protiv Mančester Sitija, ovoga puta na “Emirejtsu”.
Šta očekivati?

IZVOR


Bosankaaa
29.03.2014
5510
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti