Magazin

Početna » Magazin » 2015 » April » 20

ULJE KANABISA NADMAŠILO HEMOTERAPIJU? A govorili su da mu je ostalo 18 meseci života
Doza kanabisa je trajala mesec i po dana, a bila je delotvornija od šestomesečnog zračenja hemoterapijom, tvrdi sagovornik britanskog Dejli mejla.

Dejvidu Hibitu (33) je dijagnostifikovan rak debelog creva 2012. godine, prilikom čega su mu lekari savetovali da uživa u poslednjih 18 meseci života. Počeo je sa primanjem hemoterapija i radioterapija, ali ih je vrlo brzo odbacio, odlučivši da se leči uljem kanabisa.

- Prijatelji su mi pričali o kanabisu i ja sam tu ideju u početku odbacio. Nikad nisam bio na drogama. Međutim, kada sam shvatio da mi je ponestaje života, odlučio sam se za to. Osećao sam da me hemoterapije ubijaju i nisam imao šta da izgubim. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ću umreti – priča Dejvid.Kanabisovo ulje je platio 50 dolara, a doza mu je trajala mesec i po dana, koja je bila delotvornija od šestomesečnog zračenja hemoterapijom.

- Samo želim da ljudi budu svesni da postoje i druge opcije, pored klasične medicine. Od poodmakle faze raka, uspeo sam da doguram do izlečenja – objašnjava Dejvid.

Nakon lečenja u jednoj mančesterskoj bolnici, rak se vratio u julu 2013. i proširio na limfne žlezde na preponama. Tada je uvideo da hemoterapije nisu delovale, pa je posegnuo za kanabisom. Postepeno se oporavljao, a uporedo je planirao i svoju svadbu.

Ovo čudo je podstaklo britanske naučnike koji se bave istraživanjem raka ("Cancer Research") da pokušaju da objasne u čemu je tajna kanabisa. On sadrži kanabinoide, aktivne hemikalije, koje mogu imati različite efekte na ćelije raka, ali ispitivanje na životinjama još traje. Trenutno kliničkih dokaza o delotvornosti kanabisa još uvek nema.

IZVOR


Unique
20.04.2015
1570
glasova: 3

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Vasa konekcija speedtest.net
MolderFBI u Internet konekcije i klijenti
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili