Magazin

Početna » Magazin » 2011 » August » 31

US OPEN: Jelena bez milosti, sledeća je Dokić
Srpska teniserka furiozno je započela nastup na US Openu i izborila plasman u drugu rundu posle samo 56 minuta provedenih na terenu. Naredna protivnica Jelena Dokić.

Jelena Janković izjavila je da ovogodišnji US Open počinje sa velikim ambicijama a ako je suditi po prvom meču ovoga puta mogla bi daleko da dogura.

U prvom kolu ubedljivo je nadigrala Amerikanku Alison Riske sa 6:2, 6:0 posle svega 56 minuta igre!

Ovoga puta izostala je Jelenina prepoznatljiva igra po sistemu "toplo-hladno". Srpska teniserka je od starta držala sve konce igre u svojim rukama i u tom tempu odigrala je do kraja.

Rano vođstvo od 3:0 u prvom setu omogućilo joj je da prevaziđe početnu tenziju, koja je tipična za početak svakog turnira. Igrala je svoju igru, ne dozvoljavajući protivnici ama baš nikakve šanse da ozbiljnije pripreti. Džej Džej brzo je stigla do prednosti od 5:2, a zatim napravila i brejk čime je potvrdila dominaciju na terenu i okončala prvi set u svoju korist posle nešto više od pola sata igre.

Kao pre nekoliko dana uragan Ajrin, protutnjala je Džej Džej terenom i u drugom setu. Riske se praktično nije ni "opusuljila" od gubitka prvog, a na semaforu je već stajalo 3:0 za protivnicu.

Imala je Amerikanka volju da na debiju pred domaćom publikom ostavi što bolji utisak, ali je razlika u klasi, ali i iskustvu bila više nego očigledna.

Do kraja seta Riske nije uspela da osvoji nijedan gem, pa joj je nakon toga preostalo samo da čestita rivalki i nastavi da trenira...

Jankovićeva, koja je u Njujorku postavljena za 11. nosioca, u drugoj rundi odmeriće snage sa pobednicom bivšom zemljakinjom Jelenom Dokić. Australijanka je bila bolja od Olge Govorcove iz Belorusije - 6:3, 6:1.

Dve Jelene sastale su se samo jednom u karijeri i to 2003. godine u Šangaju i trijumfovala je Dokićeva, trenutno 73. igračica sveta.

Jelena Janković je najbolji rezultat na US Openu, koji igra osmi put u karijeri, ostvarila 2008. kada je igrala finale, dve godine ranije bila je polufinalistkinja, dok je 2010. takmičenje završila u trećem kolu.


DjoLe035
31.08.2011
541
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti