Magazin

Početna » Magazin » 2015 » April » 20

Uticaj biciklizma na promenu načina života
Sve više postaje moderno da se ljudi okreću zdravom načinu života, što između ostalog podrazumeva i lečenje raznih bolesti uvođenjem promena u načinu življenja i izbegavanju upotrebe lekova. Pored zdrave ishrane, sastavni deo zdravog načina života je bavljenje sportom.

Na jednom nemačkom univerzitetu je sproveden jedan eksperiment, pri čemu su došli do rezultata da se većina pacijenata više pridržava onih uputstava (koji se tiču vežbanja), koje dobijaju u pismenoj formi, nego onih koje dobijaju usmeno od lekara.
Zahvaljujući ovom eksperimentu i saznanjima dobijenih na ovakav način, lekari su dobili veliki adut u svoje ruke, jer su na ovakav način postizali veće rezultate u lečenju.
Ukazivanjem na neophodnost fizičkog kretanja u pisanoj formi, kao i na značaj neophodnosti promene načina života, polako su razbijali zabludu o tome da će se čovek izboriti sa nekom bolešću samo uzimajući šaku lekova svakodnevno, sedeći ispred tv-a bez ikakvog vežbanja. Lekari koji se bave lečenjem koje obuhvata aktivno vežbanje, vođeni su mišlju da je svaka bolest povezana sa nepravilnim načinom života, kao što su: nepravilna ishrana, nedovoljno kretanje, bolesti prouzrokovani nepovoljnim uticajima na radnom mestu, stres itd.

Zašto je dobro voditi aktivan život?
Pored toga što biciklizam ojačava duh, kretanjem se sagorevaju kalorije, a ono isto tako može da ima brojna pozitivna dejstva na samo zdravlje, kao i na lečenje raznih oboljenja.

Sagorevanje nutrijenata iz hrane je veoma važno, jer se ovako sprečava nastanak dijabetesa, gojaznosti, sužavanje krvnih sudova itd. Ako se unosi povećana količina hrane, naročito šećera, stvara se povećana količina energije u organizmu i dolazi do poremećaja metabolizma. Međutim ako se redovno bavimo sportom, razmena materija organizma se vraća u normalu, poboljšava se veza između nerava i nerava, kao i nerava i mišića, a time se smanjuje depresija i poboljšava misaoni proces. Pored nerava, sport pozitivno utiče i na kosti, smanjujući zapaljenske procese u organizmu.
Redovnim kretanjem, a pogotovo vožnjom bicikla se mogu preduprediti razne bolesti, poput glavobolje, problema sa pritiskom, proširene vene, astma itd.



Čovek je složeno biće, koje pored tela poseduje i duh. Kao i telu, i duši je potrebna adekvatna nega i briga. Vožnja bicikla pored brojnih pozitivnih dejstava na telo, utiče pozitivno i na duševno stranu čoveka, a naročito na ljude, koji su izloženi stalnom stresu ili su nesigurni u sebe.

Vožnja bicikla je poput samog života. I u životu se čovek često nađe u situacijama kada se sustretne sa nekim preprekama, koje je potrebno savladati i problemima koje treba rešiti. Pretpostavimo da ti problemi i prepreke predstavljaju brdašca prilikom vožnje bicikla. Kako biste se našli sa druge strane brda i kako bi uživali u prelepom pogledu sa vrha brda, nekada je potrebno svu snagu usmeriti na okretanje pedale bicikla, ali ovaj napor je vredan pozitivnog rezultat, koji se dobija. Savladavanjem ovih prepreka, bilo da je to malo brdašce ili ogromno brdo, postaje se snažniji i u fizičkom i duhovnom smislu, jer će život osobe biti bogatiji sa jednim novim iskustvom.

Ako već duže vreme planirate da se bavite nekim sportom, i da se okrenete zdravijem načinu života, ali prosto ste lenji da se pokrenete, započnite od toga da prvo sebi kupite bicikl i videćete koliko će se vaš život promeniti.

IZVOR


extracafe
20.04.2015
1514
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti