Narkomanija
|
|
|
|
post # 21 | 05.12.2010 , 8:32 PM
|
Quote (DxD) a da nisi ti to koristio, posto tako slikovito objasnjavas? ah....;PPP...da kazem da nisam ispasce da lazem...pa cu reci da nisam..;MDD
|
|
| |
|
post # 22 | 05.12.2010 , 8:42 PM
|
ja imam svoju i nedam je nikome :P
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 23 | 06.12.2010 , 12:51 PM
|
Quote (dragan_93) ali ja sam stalno na drogi moja je racunar
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 24 | 14.12.2010 , 0:17 AM
|
!!!
|
|
| |
|
|
post # 26 | 25.12.2010 , 10:56 AM
|
ne a i bolje da ne znam mislim narkomanija, to je kao vrzino kolo ukom nema izlaza kada je steta uradjena ne moze se vratiti... no one can save me the damage is done sami stihovi govore... ako treba prevod, tu sam
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 27 | 27.12.2010 , 8:48 AM
|
Quote (petar93nis) ljudi obicno kada cuju droga i narkomanija pomisle kako je to lose i sve..i jeste lose,jer danasnja droga nije cista droga.U nekim plemenima deda vodi unuka od 12-13 godina i zajedno puse travu i nista im nije.A ovo sto narkomani uzimaju,tu ima svega i svacega.I cigarete su droga pa nikome nista.Ali opet,narkomanija je veoma stetna i veliki je uzrok prenosenja bolesti,kao sto je HIV! da, kada dodaju malo supstanci... pa bude "bolja" droga
Ko si ti?
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 28 | 07.06.2011 , 1:45 PM
|
Da,ali sta Vi mislite kako to zlo spreciti?Moze li se leciti? Kako mladima staviti do znanja koliko je to opasno? Ja licno smatram da je drzava glavni krivac za narkomaniju. Ona je tu da spreci kriminalne radnje,a ocito svoj posao ne radi dobro. Kod nas u Pazovi po kaficima se valja sve. Murjaci to znaju,ali ne reaguju. Navodno,nemaju dozvolu od staresina.... A dok dobiju sve dozvole,koliko ce mladih ljudi biti upropasteno?
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
1595 poruka na forumu
| |
37
| |
284
|
|
post # 29 | 01.07.2011 , 2:38 PM
|
Zalosno je cuti da se neko drogira, malo ko moze da prekini sa drogiranjem i okrene se novom zivotu rijetko sam cuo za nekoga
We do not forgive, We do not forget, EXPECT US!!!
|
|
| |
72 poruka na forumu
| |
33
| |
214
|
|
post # 30 | 01.07.2011 , 4:04 PM
|
DROGA NARKOMANIJA za da svatite te stvari mora da izadete od normalni zivot i da udzete u drugi svet (svet zavistnosti od droge) nemora to da znaci da pocnete da uzimate nesto ts da pocnete koristiti drogu ima drugi nacina da se ude u taj svet verujte stvari nisu toliko ruzne kao sta izgledaju.u nikom slucaju ne opravdavam drogu ali u taj svet ima puno tuge ima nesto sto normalni covek to nemoze da svati dok ne ude u taj svet ali nie to za na chatu VERUJTE IMA PUNO TUGE
Fajlovi:
0100293.jpg
(11.2 Kb)
|
|
| |
|
post # 31 | 01.07.2011 , 4:31 PM
|
Razumem ja one koji puse vutru ponekad(ne svakodnevno) da bi se sprdali sa drustvom i tako to.Vutra ne deluje kao npr alkohol,nisi agresivan itd.Na vutri te boli tuki za sve,nikome neces praviti problem,nisi za tuce,ma nisi ni za .!. Razumem i one koji idu na house/elektro/trance/psycho zurke pa uzmu ds ili eks . (AL NE BRATE 10 KOMADA ZA VECE U FAZONU NASIKAM SE I PRAVIM HAOS) Al one sto se bodu,e te ne mogu da razumem niti zelim.To su ljudi sa ogromnim problemom kojeg se boje resiti.Ili jednostavno ne mogu da ga rese jer su plitki u umu svom lepom bolesnom
|
|
| |
|
|
post # 33 | 11.07.2011 , 2:19 AM
|
mada nisam nikad probala,imala sam iskustva u tome....moj bivsi se dogirao..nije uopste lep prizor gledati ustondiranog debila,kao ni kad krizira....mislim da samo ljudi bez karaktera mogu da pristanu da pod necijim nagovorom probaju drogu,takodje osobe bez karaktera koja nema svoje ja ne moze to ni da ostavi....a to sto kazu da ga je neko nagovorio to su ciste gluposti.....hoce li skociti u bunar ako ga nagovorim..hoce,ali malo sutra....ko moze da me natera i nagovori na nesto sto ja necu..
|
|
| |
|
|
post # 35 | 11.07.2011 , 3:42 AM
|
moje iskreno misljenje je da ne volim narkomane,zalim te ljude...ali u mom kraju svaki drugi covek duva a svako je probao marihuanu...sve su to ok likovi,a ja marihuanu ne smatram drogom,jer je osecanje isto kao i kad popijes pivo-dva...ali problem je sto vecina sa ovoga predje na smrkanje ili na iglu...!
|
|
| |
|
post # 36 | 11.07.2011 , 7:35 AM
|
ma zao mi je tih osoba skoro sam imala slucaj ustvari smrt najboljeg druga predoziro se. ali niko nikoga nemoze naterati na ono sto nece sami su sebi izabrali taj put a kad jednom krenes njime tesko je se vratiti nazad.i ja sam probala travu ali nekada davno par puta i nikada vise mada mislim da trava i nije nesto bau. ustvari sta reci osim da svako ima pravo da svoj zivot zivi kako hoce i ko smo mi da sudimo drugima
|
|
| |
|
|
post # 38 | 02.08.2011 , 3:16 PM
|
Svi znamo sto je droga i sto nosi sa sobom, ovo je definicija s Wikipedije:
Droga je prirodna ili sintetička hemijska supstanca koja utiče na promjene u fiziološkim i psihičkim (intelektualnim, emocionalnim i motivacionim) funkcijama, bitno mijenja ponašanje.
Višekratna upotreba dovodi do navikavanja ili stvaranja (psihičke i/ili fizičke) ovisnosti. Uzimanje nekih droga (heroin, krek, kokain) dovodi brzo do stvaranja ovisnosti, a kada se naglo prestane s njihovim uzimanjem dolazi do apstinencijalnog sindroma.
Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji droga je "svaka supstanca, koja je u stanju da, kada se nađe u živom organizmu, modifikuje njegovu jednu ili više funkcija i da nakon ponovljene upotrebe dovede do psihičke ili fizičke ovisnosti".
eto ljudi moji ja sam narkoman, pusac sam koji zivcani bez cigareta, kavopija koji ne moze zamisliti jutro bez kave...
no ne pricamo sada o tome...
droga, je po mom misljenju karta za bijeg, ljudi koji su psihicki nedovoljno jaki da se izbore s problemima bjeze u neki svoj svijet... neki odu predaleko i nikada se ne vrate... opet nam u pricu dolaze i klinci koji od objesti neznaju sto ce pa... puno sam putovao, upozna sam razlicite kulture i ljude... droge ima svugdje i zavukla se u sve pore drustva... no mislim da nije problem toliko u narkomaniji nego u onome sto su sve narkomani u stanju uciniti za svoju mjericu bilo cega... u hrvatskoj je u poslijednje vrijeme klincima postalo popularno mjesati anti depresive i alkohol... uzas...
ppoznanik mi je nekada bi profi hrvac, prvak hrvatske nekoliko puta, i sve je bilo super dok nije otkrio alkohol, pa heroin... danas je skladistar koji se jos odvikava... usput je osirimasio obitelj, osramotio ih, izgubio drustvo, zaduzio se gdje je god mogao... danas je skladistar... sretan jer ima posao...
no on je jos dobro prosao, na vrijeme je shvatio sto radi i kamo je krenuo...
previse njih nije...
i do kada ce to biti tako??? nazalost zauvijek... zasto??? jdnostavan odgovor, uvijek ce biti onih koji ce htjeti pobjeci umjesto suociti se s problemima...
Poruku je menjao/la vladogrozni - Utorak, 02.08.2011, 3:17 PM
|
|
| |
|
post # 39 | 02.08.2011 , 8:06 PM
|
pa u pocetku je to svakako hir dok ne preraste u ovisnost tada se vec tretira kao bolest nazalost sve vise je ovisnika a sve manje institucija koji bi se brinuli o njima a sve vise droge je na ulicama ... ne znam samo cu reci strasno..
|
|
| |
|
post # 40 | 14.10.2011 , 11:19 AM
|
Poznajem momka koi se ozenio pre mozda pola g izgleda sasvim normalno nikad neko nebi rekao da je on bio narkoman i da je danas ostavio sve iza sebe.
Pao je u to sa svoih 17g od trave sve krenulo sve dok nije postigao vrhunac koi ga je kostao umalo zivota a za novac da ne pricam koi su na kraju roditelji sve to financirali. Jedino leciliste koje je jako poznato za veliki uspeh je bila Rusija proveo je tako 1,5g dana teske patnje i znoja ali uspeo je hvala bogu Zato ma koliko da izgleda nesto bezbolno bez znacenja kao i trava ajd jednu cu nije to nista iz price osoba koje su to prosle sami kazu nista apsolutno nista od toga netreba probavati. Verujem da jedno vuce drugo.
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |