Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i Zdravlje » Stanje duha » Tamni vilajet (ljubavni problemi)
Tamni vilajet






400
poruka na forumu
56 795



post # 1 | 11.06.2012 , 2:48 PM

Da li vam se nekada desilo da sretnete "pravu" osobu, upoznate se i počnete da planirate zajednički život? Tada saznate, ili osetite, da ona ima svoje snove koji , možda, isključuju učešće bilo koga drugog u njenom životu. Ti snovi mogu biti i snovi o karijeri, ambicija da se dostigne određeni nivo poštovanja u branši koji , zauzvrat, uzurpira suviše vremena. Samim tim jako utiče na privatni život.
Polako shvatite da je ona na prekretnici, da "vaga" kojim putem krenuti (voditi "normalan" život, imati porodicu, prijatelje i nedeljna druženja ili posvetiti se profesiji koja vam ne ostavlja vremena za prave emocije već samo "površinski" prolazite kroz život).

Kako bi vi postupili? Podržali je da ispuni svoje snove iako ste svesni da je time gubite, i da jedna jako vredna, emotivna i kvalitetna osoba će biti izgubljena za ovaj svet, ili pokušali da je odvratite od svojevrsnog , emotivnog "samoubistva" ?
U prvom slučaju pomažete joj da stigne na vrh ali svesni da kada stigne, gorčina emotivnog neispunjenja joj ne gine;
u drugom slučaju ćete se suočiti sa njenim odsutnim pogledom, setom i žalom "za propuštenom šansom" kao i , eventualnim, prebacivanjem da ste vi uzrok njenih neispunjenih snova.
Tamni vilajet?

When you wanna succeed as bad as you wanna breathe, you will successful!







Dete debil... xD
271
poruka na forumu
2415 6192



post # 2 | 11.06.2012 , 3:09 PM

ja bix joj pokazala koji rizik donosi ta opcija da odabere swoje snowe... mozda tada sxwati da ix ipak i ne prixwata... i da nije to ono sto istinski zeli... zawisi od osobe... ako nije toliko emotiwna bice joj swejedno... mozda se plasi doma i porodice, pa se lakse sakriti u radu... ali ako udje u te wode i krene joj... ne misli da ce tako lako odustati... zato ce izgubiti swe drage osobe...

mislim da treba da pokazes da ti je stalo do nje i da ne pozeli da ode... da widi da ce joj biti bolje kraj tebe... ali opet ako je osoba koja ne zeli da zawisi od roditelja i drugix osoba... gradice karijeru... tako da po mom misljenju -ono sto bix ja uradila, jeste to da bix rekla da prati swoje snowe... ali da mora sxwatiti da ce me izgubiti... ne zato sto ja to zelim... nego zato sto gubitak slobode prati karijeru...

ako nesto nisi razumeo... :D a kako ja pisem werujem da nisi, slobodno pitaj... pojasnicu... :D

JA ██████ 100%










4116
poruka na forumu
1026 5825



post # 3 | 11.06.2012 , 3:12 PM

Ipak cu ti odgovoriti sada.
Kao i svaki mladi covek i ja sam imala svoje snove, teznje i htenja.
I vecinom sam ih sama i ispunjavala, jer nisam nikada bila parazit.

Kada sam upoznala muza, odmah sam znala da cu se udati za njega. Valjda to tako ide, kada covek oseti da je to prava osoba za nas.
Ozenili smo se. I nismo imali nista, a opet svako je imao svoje snove, i to nas je i odrzavalo u zivotu.
Onda smo dosli do zakljucka da je nemoguce ziveti zajedno ako nemamo zajednicke snove, a i nakon sto smo odlucili da ostvarimo jedan po jedan, ipak smo tezili da ostvarimo svako svoj.
Onda sam popustila ja i bukvalno sam radila na tome da ostvarimo njegove snove. Tj. da zavrsi fakultet, da se zaposli, i da kupi svoj stan, u tom slucaju nas stan.
I to je trajalo tri godine, i postigli smo. I sasvim je normalan, ceni moje odricanje, ceni mene. Jer sam stala iza nejgovih snova.
Ali kad sam ja trebala svoje snove da ostvarim, on je stao iza mene.

Dakle, sve je stvar dogovora, komunikacije, kao i tolerancije. Ako znate da je to osoba za vas, morate sesti i pricati. I kretati se u normalnom drustvu gde ce ta osoba da vidi da nije sve u karijeri licnoj, nego da se ostvari sve polako. Ne moze sve odmah.
Ali i nakon dobrog razgovora za posao, i ako ga ta osoba dobije a ne oseca se zadovoljno to znaci da i nije dio njenog sna nego hira. A da bi se to sprecilo, moze se samo dobrim razgovorom.

Pa i mi nismo odmah po rodjenju znali hodati. Nego smo prvo puzali.

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~




Forum » Lepota i Zdravlje » Stanje duha » Tamni vilajet (ljubavni problemi)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: