Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i Zdravlje » Lepota » Bore
Bore






565
poruka na forumu
57 210



post # 1 | 20.10.2011 , 11:34 AM

''U 25. godini

Vazno je spreciti pojavu bora vec od 25. godine zivota, tako sto cemo koristiti proizvode koji bolje pripremaju kozu protiv uticaja spoljne sredine i vremena. Redovno hidriranje je od kljucne vaznosti da bi se sprecilo da koza postane izborana. Treba koristiti proizvode sa visokim nivoom vlage, ali je vazno zdravo se hraniti i voditi uravnotezen zivot.

U 30. godini

U ovom zivotnom dobu, povrsinske bore vec mogu postati uocljive, jer se urezuju sve dublje u epidermis. Ovo se desava zbog usporenog obnavljanja celija i povrsinskog isusivanja koze. Vazno je spreciti razvoj bora u samom pocetku. Istrazivanja u oblasti kozmetike su doprinela da se danas mogu spreciti i smanjiti povrsinske bore.

U 40. godini

Od ovog zivotnog doba pa nadalje, najveca paznja treba da se obrati ocuvanju cvrstine i elasticnosti koze. Starenje je praceno opustanjem tkiva. Dublje bore i linije koje se formiraju dok se smejemo dosezu do dermisa. “Pticje noge” na uglovima ociju, fine bore oko usana pocinju da se produbljuju. Proizvodi za negu koji pomazu da se koza oporavi treba kombinovati sa masazom lica koja ce osnaziti tkivo.

U 50. godini

Sa prvim promenama vezanim za menopauzu i smanjenim lucenjem hormona, primeticete i promene na kozi. Ovaj period je veoma vazna prekretnica u zivotu Vase koze jer ubrzava procese starenja. Proizvodi za negu koze prilagodjeni ovim hormonskim promenama naophodna su pomoc Vasoj kozi kao i smiren, opusten nacin zivota.

USTA
Usta se uvek pokrecu: ona se smeju, osmehuju, govore, prave gimase, a sve to postepeno dovodi do stvaranja bora. Ova zona lica je narocito osetljiva jer joj nedostaju lojne zlezde i koza je veoma tanka.

Hladnoca, vetar i sunce imaju najagresivniji uticaj na usne i zonu oko njih. Ako su vam usne ispucale obavezno treba koristiti balzam za negu usana, a na zonu oko njih redovno nanositi proizvode za negu u skladu sa Vasim tipom koze.

OCI
Koza u zoni ociju je izuzetno tanka i osetljiva – njena debljina je samo 0.5 mm, u poredjenju sa kozom na drugim delovima lica koja je prosecne debljine od 2 mm. Ova zona se dva puta brze isusuje, a sa 22 misica oko oka i 10,000 treptaja svakog dana, ovaj deo lica je u stalnom pokretu i narocito je ugrozen uticajima spolja. Redovno uklanjanje sminke, hranljivi proizvodi protiv bora i hidratacija moraju postati svakodnevna rutina. Pogledajte i tekst “Problemi oko ociju”.

PODVALJAK
Starenje konture lica i vrata je uzrokovano nedostatkom cvrstine, koja sve vise opusta kozu. Cvrstina koze se oslanja na splet vlakana kolagena i elastina u srcu dermisa. Slobodni radikali mogu da ostete ovu strukturu, sto dovodi do gubitka mehanickih kvaliteta koze koja vise ne prijanja dobro na strukturu lobanje. Jednostavne samo-masazne tehnike i proizvodi na bazi elastina i kolagena mogu uspesno da se odupru ovom problemu.''

NEVER GIVE UP!
Frajer Nastavlja Udarati I Nakon Što Doživi Nokaut










4290
poruka na forumu
228 2087



post # 2 | 20.10.2011 , 11:55 AM

Hvala Bogu još uvek nemam problem sa tim. Ali inače koristi hidratantnu kremu za dan i noć sa kolagenom, za mladalačku kožu. Koristiću kreme, a nadam se da ću imati i mogućnosi za malo botoksa kad budem starija, da te bore sredim. Ja nemam ništa protiv toga.


Forum » Lepota i Zdravlje » Lepota » Bore
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: