Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Forum » Internet » Moj Sajt » Kako da napravim sajt? (Pravljenje sajta, kupovina domena, google pretrazivac)
Kako da napravim sajt?






10
poruka na forumu
0 0



post # 1 | 15.09.2014 , 8:40 PM

Pozdrav ljudi. :)

Imam par pitanja, na koje nikako da nadjem odgovore. 
Nadam se da ce mi neko od vas pomoci u tome.

Kako mogu najlakse da napravim svoj sajt? 
Kako se kupuje domen? 
Kako da moj sajt bude medju prvim na google pretrazivacu?






Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
7673
poruka na forumu
1498 10468



post # 2 | 15.09.2014 , 9:27 PM

Quote Nenad_J ()
Kako da moj sajt bude medju prvim na google pretrazivacu?
Mogu ti samo na ovo odgovorit. Rad rad rad i samo rad, moze ti se sajt brzo naci medju prvim na pretrazivacu, a moze to biti za godinu  dvije tri itd.. trebas imat strpljenja i znanja sto se toga tice..

http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg
http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg

My Father was always in a good spirits,
he loved Football. It makes me a bit
sad because if he could enjoy seeing
me now, what I have achivet, that
would be a hight in his life.

BUT I AM SURE THAT
HE WATCHES OVER ME
FROM ABOVE.

CRISTIANO RONALDO ➐








Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
7673
poruka na forumu
1498 10468



post # 3 | 15.09.2014 , 11:00 PM

MostWantedMan, haha, gdje nadje to "El-classico" hahaha :D

http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg
http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg

My Father was always in a good spirits,
he loved Football. It makes me a bit
sad because if he could enjoy seeing
me now, what I have achivet, that
would be a hight in his life.

BUT I AM SURE THAT
HE WATCHES OVER ME
FROM ABOVE.

CRISTIANO RONALDO ➐










3239
poruka na forumu
372 2298



post # 4 | 15.09.2014 , 11:12 PM

Ovo vezano za google ni jedan nije odgovorio tacno. Ukratko u zavisnosti od nise potrebno je mnogo rada, znanja i kvaliteta ni onda nije jednostavno doci na 1 stranu. 90% sajtova nikada ne dodje na 1 stranu ma sta radili, na svetu postoje stotine miliona sajtova i svi hoce na tu 1 stranu vezano za svoju nisu da je to tako lako pa da se da odgovor na pitanje u jednoj recenici onda bi svako mogao to. A utice mnogo stvari da pocem da nabrajam jedan post ne bi bio dosta, a to je samo koje su, skroz 2 prica kako ih ukombinovati, cemu sluze, zasto su bitne za google itd. :)

Ukratko imas google pa googlaj sigurno ces naci detaljnija objasnjenja nego sto ces ikada dobiti ovde, ali to nije nesto sto ces da naucis za pola sata pa eto te na 1 stranici. :)


Poruku je menjao/la Davor - Ponedeljak, 15.09.2014, 11:13 PM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view







[17.9.2015.] Napustio stranicu
289
poruka na forumu
17 321



post # 5 | 16.09.2014 , 11:01 PM

Quote Ammir ()
MostWantedMan, haha, gdje nadje to "El-classico" hahaha
xD Prvo što mi dođe u glavu. :D

Quote Nenad_J ()
Ok. Na primer, napravio sam sajt
http://obradepesama.webs.com

I kako ja sada da omogucim da se on nadje u Google pretrazi?

P.S. Hvala na dosadasnjoj pomoci.
Prije svega, potrebno je malo vremena (možda dan, možda dva, možda sedmica a moguće čak i mjesec dana) da Google uopće registruje tu stranicu kao "postojeću" a onda će je sortirati u pretrazi i stranica će se pojaviti u pretraživaču, sad ne znam na kojoj po redu stranici (zavisi od broja pregleda), ali će se uglavnom pojaviti.

S druge strane, koliko se sjećam, može se čak i platiti Google-u  da tvoju stranicu stavi kao prvu (tačnije, ne kao prvu u pretraživanju, već na one sponzorske pozicije).

Imam lično iskustvo sa ovim Google Search engine-om jer sam i ja sam napravio "personalni portfolio" (na uCoz-u) i trebalo je neko vrijeme da se pojavi u pretraživaču, i sada kad se ukuca moje pravo ime u Google Search (LINK), prvo će prikazati neke moje profile na drugim stranicama zato što je moj profil na tim stranicama više puta otvaran od moje vlastite stranice (recimo, u mom slučaju se moja stranica pokazuje na 10. mjestu na prvoj stranici Google Search-a, pa bi tako bilo sa tvojim...).

Added (16.09.2014, 10:01 PM)
---------------------------------------------

Quote Davor ()
Ovo vezano za google ni jedan nije odgovorio tacno. Ukratko u zavisnosti od nise potrebno je mnogo rada, znanja i kvaliteta ni onda nije jednostavno doci na 1 stranu. 90% sajtova nikada ne dodje na 1 stranu ma sta radili, na svetu postoje stotine miliona sajtova i svi hoce na tu 1 stranu vezano za svoju nisu da je to tako lako pa da se da odgovor na pitanje u jednoj recenici onda bi svako mogao to. A utice mnogo stvari da pocem da nabrajam jedan post ne bi bio dosta, a to je samo koje su, skroz 2 prica kako ih ukombinovati, cemu sluze, zasto su bitne za google itd. Ukratko imas google pa googlaj sigurno ces naci detaljnija objasnjenja nego sto ces ikada dobiti ovde, ali to nije nesto sto ces da naucis za pola sata pa eto te na 1 stranici.

LINK


Poruku je menjao/la MostWantedMan - Utorak, 16.09.2014, 7:26 PM

Njutnov zakon inercije: "Tijelo ostaje u stanju mirovanja ili ravnomjernog pravolinijskog kretanja dok mu drugo tijelo ne opsuje mater."









3239
poruka na forumu
372 2298



post # 6 | 17.09.2014 , 5:44 PM

MostWantedMan, ma sta ti mislio to nije bas tako jednostavno, zonda bi svi sajtovi sveta na 1 strani. Ljudi idu na fakultete i placaju stotine pa i hiljade $ za ozbiljan i profesionalan SEO procese itd.

To sto si ti napisao to jest sto se nalazi na tom linku je najuprostenija verzija kao kada bi napisao auto se pali tako sto stavis kljuc u bravu i okrenes ga, a gde je citav proces koji se odvija u kolima da bi auto radio tako kako radi. Gde je on page i off page optimizacija, gde su meta tagovi, gde je keyword istrazivanje kao i istrazivanje konkurencije, kolika je exact match pretrage za taj domen, da li je domen generalni ili ciljana mirko nisa, gde su nofollow i dofollow linkovi, gde su title tagovi i ostali tagovi, gde je description, na koju se kljucnu rec cilja, kakvog su kvaliteta backlinkovi (bolje 1 kvalitetan srodne nise nego 50 spam), koje nise i jos sto drugih stvari.

Google zadnjih par godina daje penale za los i spam seo, svakih 6-7 meseci desava jedan update (poznati kao zivitinjski: panda, pingvin itd) koji osakati pun djavo sajtova za koje zakljuci da su nekvalitetni i sa losim SEO-m kao i sadrzajem pa ih pobaca ih na zadnje strane iako su bili pri vrhu. Posto danas vaze skroz drugacija pravila za rangiranje nego pre 4-5+ godina. :)

Ti verovatno mislis da zato sto si napravio sajt sa svojim imenom (mislim da si bio napisao koji ali sada nema linka ni tog posta) i sada si na prvoj strani da je to uspeh, ali ko ce jos da ukuca u pretrazivac tvoje puno ime a da te ne zna licno (kako bi drugacije znao za tebe posto nisi poznata licnost)? Eto sada recimo tvoj sajt je na primer o muzici, a nosi tvoje ime i mene sada zanima muzika ja necu da kucam tvoje ime vec cu da ukucam recimo muzika za skidanje, ili recimo muzicke diskografije, a tebe u tim frazama uposte nema u google rezultatima iako ti je sajt mozda bas o tome, a 90% korisnika radi (koristi google) na taj nacin. :)

Poenta 1 strane je da se nadjes tamo sa ciljanim rezultatima ne sa svojim imenom, recimo ukucaj prevod za transformers 3 i izbaci ti na 1 mestu link do direktnog prevoda na sajtu titlovi.com nisi kucao ime sajta titlovi.com vec si kucao ono sto tebi treba. :)

To je jako bitno za nove sajtove kada neko postane ogroman i poznat sajt onda mozes ocekivati da se kuca ime sajta u pretrazivac tipa Youtube, facebook, filmovizija itd ali ko ce znati ime totalno nepoznatog i novog sajta pa da ga ukuca bas onako kako se on zove. :)

Inace jesi dobro rekao da posecenost i pregledi uticu na rangiranje sajta ali treba doci do tolikih poseta, cesto manji sajtovi sa boljim SEO-m uspeju da se probiju kraj velikih, ali opet za velike posete treba mnogo truda, vremena i kvaliteta nije dovoljno samo imati sajt. :)

Prva strana googla je sve samo ne jednostavan proces, neko ima sajtove godinama pa nije na prvoj ma nije cak ni na drugoj strani googla posto se fokusira na ime sajta i misli to je to. U isto vreme 1 strana googla je nesto sto svaki vlasnik sajta na celom svetu pokusava da dostigne tako da bilo da imas sajt o muzici, filmovima, prodaji patika, pornicima nisi jedini u tome i uvek imas konkurenciju koja se isto tako bori za to 1 mesto. Hiljade sajtova pa i vise i svi se bore da se nadju u prvih 10 rezultata. :)


Poruku je menjao/la Davor - Sreda, 17.09.2014, 6:00 PM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view







[17.9.2015.] Napustio stranicu
289
poruka na forumu
17 321



post # 7 | 17.09.2014 , 10:07 PM

Quote Davor ()
Inace jesi dobro rekao da posecenost i pregledi uticu na rangiranje sajta ali treba doci do tolikih poseta, cesto manji sajtovi sa boljim SEO-m uspeju da se probiju kraj velikih, ali opet za velike posete treba mnogo truda, vremena i kvaliteta nije dovoljno samo imati sajt.
Upravo na to sam i aludirao.

P.S Link koji sam ti poslao je napravio Google, tako da ja u njemu nisam pogriješio. ;)

Added (17.09.2014, 9:07 PM)
---------------------------------------------

Quote Davor ()
Ti verovatno mislis da zato sto si napravio sajt sa svojim imenom (mislim da si bio napisao koji ali sada nema linka ni tog posta) i sada si na prvoj strani da je to uspeh, ali ko ce jos da ukuca u pretrazivac tvoje puno ime a da te ne zna licno (kako bi drugacije znao za tebe posto nisi poznata licnost)? Eto sada recimo tvoj sajt je na primer o muzici, a nosi tvoje ime i mene sada zanima muzika ja necu da kucam tvoje ime vec cu da ukucam recimo muzika za skidanje, ili recimo muzicke diskografije, a tebe u tim frazama uposte nema u google rezultatima iako ti je sajt mozda bas o tome, a 90% korisnika radi (koristi google) na taj nacin.
Pazi, JA SAM SVOJE IME STAVIO KAO PRIMJER I NE MISLIM DA JE TO USPJEH, ALI TA STRANICA SE NIJE UVIJEK TAKO ZVALA (tačnije, nekada joj je ime bilo "Superstar Games") a i tada je bila na 1. strani. Kakogod, ja to ne smatram uspjehom, jer kad se moje ime ukuca u Google-u, prikazu se rezultati VEZANI ZA MOJE IME, a ne za nesto 10. sto nema veze sa mnom.

Njutnov zakon inercije: "Tijelo ostaje u stanju mirovanja ili ravnomjernog pravolinijskog kretanja dok mu drugo tijelo ne opsuje mater."



Forum » Internet » Moj Sajt » Kako da napravim sajt? (Pravljenje sajta, kupovina domena, google pretrazivac)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: