Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: G_A_R_I  
Forum » Moblini telefoni » Android » Android 5.0 Key Lime Pie (Ocekivanja)
Android 5.0 Key Lime Pie






1291
poruka na forumu
106 1817



post # 1 | 29.04.2013 , 9:48 PM

Šta se očekuje od sledeće verzije Androida 5.0 Key Lime Pie


Kao i svake godine kada treba da izađe nova verzija Android operativnog sistema korisnici priželjkuju određene funkcionalnosti a Google tizuje procurelim informacijama. Tako i ove godine Android Key Lime Pie nam sigurno donosi nešto interesatno i verujemo inovativno.Key Lime Pie naziv još uvek nije zvanično potvrđen, niti bilo kakve informacije o tome. Međutim prema dosadašnjem iskustvu, siguran sam da možemo očekivati u maju mesecu predstavljanje Key Lime Pie verzije na Google I/O događaju koji će se održati od 15. do 17.Još uvek se ne zna da će sledeće verzija Androida biti pod numeričkom oznakom 5.0, ali za ime možemo biti gotovo sigurno, jer je jedan zaposleni iz Google-a podelio crtež na kom je predstavljena evolucija Androida kroz godine na kojoj se vidi da zadnji Android jede parče pite od limete.

Pored “potvrde” imena, takođe imamo potvrde i kada možemo očekivati otkrivanje Key Lime Pie verzije. Ovo saznajemo od proizvođača ARM procesora, Qualcomm-a. Ovo tačnije nisu procurele informacije, već objavljene informacije koje su posle povučene. Qualcomm je objavio da će Android 5.0 Key Lime Pie biti predstavljen na proleće 2013.Pored imena i datuma, šta možemo, s obzirom na dosadašnje informacije, da zaključimo da će KLP doneti? Pa, gotovo da sam siguran da će to biti unapređenje Google Now funkcionalnosti, jer se Google upravo na Google Now u poslednje vreme usredsredio. Ovo zaključujem po tome što se sve više i više informacija/kartica pojavljuje u ovoj aplikaciji, a i dizajn ostalih Google aplikacija počinje polako da liči na Google Now. Tako da mislim da je centar svega u Android svetu sada Google Now.

Ono čega se ja plašim da se može desiti jeste da Google krene Facebook stopama. Tj. da ne napravi neki Launcher koji će biti baziran na Google+ i Google Now aplikaciji, s obzirom da sad svi blogovi pričaju o Facebook Home Launcher-u koji po meni nije ništa posebno.Svakako mislim da KLP neće doneti ništa revolucionarno i drugačije, već da će kao i prelazak sa Ice Cream Sandwich-a na Jelly Bean biti suptilan ali sa korisnim izmenama.Takođe sam siguran da će Google dalje da unapređuje notifikacije, jer je definitivno dobio dobar odziv na skorašnje promene. Takođe mislim da će i widgeti dobiti unapređenja, kako u samom launcher-u, tako i na ekranu kada je telefon zaključan.Project Butter je nešto što je po meni obeležilo Jelly Bean verziju 4.1, a kasnije i u verziji 4.2 je dosta unapređeno. Verujem da možemo očekivati dodatna poboljšanja i u ovom segmentu kada je u pitanju Android 5.0 Key Lime Pie.Takođe problemi sa gubitkom podataka prilikom prelaska sa jednog na drugi uređaj možda budu rešeni. Tačnije neki vid online backup-a, možda preko Google Drive-a ili slično? Ja bih iskreno voleo kad bi Google rešio problem sa šablonima za otključavanje, jer po statistici SrboDroida, ovo je najveći problem kod korisnika iz Srbije. Možda da jednostavno izbace ovu funkcionalnost, ili da nekako nateraju korisnike da upamte god damn Google lozinku.Ono što je takođe sigurno jeste da ćemo videti Google Babel, tačnije objedinjeni chat servis i možda nešto više o Google Keep aplikaciji za hvatanje beleški, jer koliko vidim, pa i po sebi, teško da će Evernote i Any.Do korisnici da se zadovolje sa trenutnom funkcionalnošću i da pređu na ovaj servis.Šta vi mislite da će biti predstavljeno u Key Lime Pie verziji? Imate nekih želja?


Fajlovi: 5334026.png (74.9 Kb)

Poruku je menjao/la CryTek - Ponedeljak, 29.04.2013, 9:48 PM

1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma!
2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme!
3.Pogledajte moje opise igara ovde.

Did I ever tell you the definition of insanity !?




Forum » Moblini telefoni » Android » Android 5.0 Key Lime Pie (Ocekivanja)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: