Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info pomoć i podrška » Razni Tutorijali » Hakiran (ukraden) facebook račun
Hakiran (ukraden) facebook račun






6612
poruka na forumu
1056 7133



post # 1 | 17.07.2011 , 5:17 PM

Facebook račun vam je ukraden, ili želite naučiti nešto novo, pročitajte ovaj članak i saznajte šta to treba uraditi da bi riješili ovaj problem, ili naučite kako se što bolje zaštiti pa da sutra ne dođete u istu situaciju. Iskreno se nadam da ovdje niste radi onog prvog. Ipak, kako je ovo prvo tema članka, pokušat ćemo… Povod ove teme je što je zaista veliki broj korisnika facebooka i drugih računa, imao problem sa krađom računa, ili zaboravljenim passwordom.

Prije nego krenem, želim da znate da ako vam je „hakiran“ facebook račun, krajnje je vrijeme da promijenite neke navike i naučite ponešto o sigurnosti na Internetu. Može se dogoditi, priznajem, ali jako teško ako se poštuju određena pravila.

Pa koji su onda koraci za eventualnim vraćanjem računa u pravo vlasništvo? Postoji nekoliko mogućnosti.

Prije nego krenemo, e-mail za prijavu se odnosi na e-mail koji upisujete kad se prijavljujete na facebook.

Račun mi je hakiran

Ako smatrate da je tako, resetirajte svoju lozinku!

Pokušajte s ovim postupkom.

http://www.facebook.com/reset.php

Ukoliko vam to ne pomaže jer vam je ukradena ili promijenjena email adresa za prijavu, čitajte dalje..

Račun mi je hakiran i imam pristup e-mailu za prijavu (ali ono gore ne radi!)

Potrebno je:

- Kontakt e-mail adresa, mora biti vaša, ne smije biti od nekog drugog korisnika. Može biti ona s kojom se prijavljujete na facebook (naravno njoj imate pristup)

- Puno ime profila

- Lozinka

- Url do vašeg profila (najlakše je da kažete nekome tko ima pristup vašem profilu kao prijatelj da vam iskopira link do njega ili ga pronađite sami)

- Opis problema

Pokušajte sa ovom formom

https://ssl.facebook.com/help....ecovery

Račun mi je hakiran i promijenjena mi je e-mail adresa koja je bila za prijavu

Ako vam se prilikom prijave pojave greška tipa: „Ova adresa ne pripada niti jednom računu“, ovo je za vas!

Utvrdimo što vam je potrebno:

- Stara e-mail adresa, ona koja je bila prije nego što ju je netko zločesti promijenio

- Puno ime koje je bilo na računu, meni je to: Vedran Vučetić

- Datum rođenja

- URL do vašeg profila (najlakše je da kažete nekome tko ima pristup vašem profilu kao prijatelj da vam iskopira URL do njega ili ga pronađite sami)

Ako imate sve ovo, možda se može nešto srediti. Popunite ovaj formular:

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=hack_login_changed

Ovo vrijedi ako vi i dalje posjedujete e-mail za prijavu. Problem možete i sami riješiti. Naime, ako je netko promijenio e-mail za prijavu, na vaš prvobitni email (promjenjeni) će doći e-mail s naslovom „Facebook Contact Email Change Notification“. Slijedite upute u njemu za poništavanje promjene prijavne adrese.

Račun mi je hakiran, a e-mail za prijavu mi također netko ukrao.

Nadajmo se da još nije promijenio e-mail na vašem profilu. Pokušajte s ovim forumularom:

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=hack_nologin_access

Ukraden mi je facebook račun i e-mail adresa koja je bila za prijavu. Osim toga, „haker“ je promijenio i e-mail adresu za prijavu.

Blago vama, imate problem! Veliki. Da pogodim koji e-mail servis koristite, freemail net.hr? (Mogu obrazložiti zašto baš taj, ali neću ulaziti u tehničke .. zavrzlame. Osim toga, nema nikakve podrške od strane administratora.)

Mislite li da sada ikako možete dokazati ikome da je facebook račun vaš (osim slika i toga, ali to neće nitko gledati)? Ja nemam za ovo rješenje niti facebook. Žao mi je. Čitajte do kraja, bit će savjeta da ne izgubite i novi koji napravite.

Nekoliko kratkih savjeta za sigurnost vašeg facebook profila, ali i drugih Internet računa.

1. Koristite različite lozinke za facebook od svega ostalog – u ovom slučaju, facebook dobro štiti passworde i vašu sigurnost, koliko može, loša strana je spomenuti mail servis. Ako vam netko dođe do lozinke net.hr freemaila (nije teško – tehnički opet neću objašnjavati), a vi imate istu lozinku i za facebook, sretno! Ako vam je taj netko ukrao net.hr e-mail, vjerojatno ste bili s tom osobom u istoj prostoriji ili na užem području tipa kafić.

2. Nemojte se spajati na e-mail (net.hr) i facebook s javnih mreža, nikako! Izbjegavajte to raditi s bilo kojim računom (tehnički pojmovi bi bili uključeni za opsežnije objašnjenje) uopće! Činite to samo kod kuće. Radite ovo samo ako znate što radite (ali to ne moram napominjati).

3. Koristite čvrstu lozinku, koja se sastoji od više znakova (8) i sadrži poneki specijalni znak (!“#$%&/()=?), veliko ili malo slovo. O lozinkama neki drugi put.

4. Tajno pitanje – postavite tajno pitanje kako bi eventualno mogli vratiti svoj račun ako zaboravite lozinku ili je netko promijeni. Molim vas, obratite pažnju na ovo što slijedi! Odgovor na tajno pitanje ne mora (ne smije) biti istinit! Pokušajte biti neiskreni na odgovoru. Naravno da odgovor na tajno pitanje „Tko je bila vaša učiteljica u osnovnoj školi“, „Koji auto vozite“, „Kako vam je djevojačko prezime“ i nije tako teško saznati. Pa shvatite smisao tajnog pitanja, napišite nešto što samo vi znate ili budite neiskreni! Neiskrenost je najbolja zaštita. Ljudi često ne razumiju smisao tajnog pitanja.

5. Ne klikajte na sumnjive linkove na facebooku, MSN-u, bilo gdje.

6. Kad se prijavljujete na facebook, obratite pažnju da stranica nije lažirana pa da svoje podatke upišete nekom drugom. Provjerite tako što u adress baru, URL mora završavati na facebook.com. Ako ste dobili neki sumnjivi link i niste sigurni, najbolje ponovno utipkajte ručno facebook.com (ovdje se može pojaviti još jedan sigurnosni problem, ali ste sigurni ako se držite 2. točke)

7. Antivirusni program nemojte zanemarivati, koristite besplatne bolje nego ilegalni NOD antivirusni, verziju staru 7 godina.

8. Izbjegavajte spajanje s tuđih računala i pazite što drugi instaliraju na vaše računalo pa čak i vaš dečko/cura/žena/muž..






Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
7673
poruka na forumu
1498 10468



post # 2 | 17.07.2011 , 10:43 PM

WOW meni su ga 1 hackovali ... nekk ni ja kako ali sam liku J****** sve po spisku kad sam ga naso poceo je bjezati ko muha bez glave ...

http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg
http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg

My Father was always in a good spirits,
he loved Football. It makes me a bit
sad because if he could enjoy seeing
me now, what I have achivet, that
would be a hight in his life.

BUT I AM SURE THAT
HE WATCHES OVER ME
FROM ABOVE.

CRISTIANO RONALDO ➐










979
poruka na forumu
107 551



post # 3 | 15.08.2011 , 9:46 AM

shvatite to oko hakiranja nisu nikakvi programi . znači ako lik slučajno sazna tvoju lozinku od maila odmah ti može promijeniti lozinku i to je kao hackovano . e jes qrc . ili slučajno ako ti pogodi lozinku na fb . on samo promijeni na svoju ; )












484
poruka na forumu
17 258



post # 4 | 15.08.2011 , 10:37 AM

odlicno ti ovo smile ali ja nemam problema sa tim moju lozinku niko nemoze da pogodi ko bi se sedtio za ludimilojkobre007 taj pasword mi svuda biggrin











136
poruka na forumu
13 123



post # 5 | 15.08.2011 , 12:06 PM

Quote (dragan_93)
5. Ne klikajte na sumnjive linkove na facebooku, MSN-u, bilo gdje.

6. Kad se prijavljujete na facebook, obratite pažnju da stranica nije lažirana pa da svoje podatke upišete nekom drugom. Provjerite tako što u adress baru, URL mora završavati na facebook.com. Ako ste dobili neki sumnjivi link i niste sigurni, najbolje ponovno utipkajte ručno facebook.com (ovdje se može pojaviti još jedan sigurnosni problem, ali ste sigurni ako se držite 2. točke)


i tako je moguce hakovati
nego napravi web sajt
upload-uje fb phisher
neko ne obrati paznju na link i ode sve


Forum » Info pomoć i podrška » Razni Tutorijali » Hakiran (ukraden) facebook račun
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: