Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Štetni efekti sode na vaš organizam
Štetni efekti sode na vaš organizam






978
poruka na forumu
107 1318



post # 1 | 25.09.2011 , 10:45 PM



Svakako da nema ničeg što može da zameni sodu uz pljeskavicu i pomfrit, ali ako ne vodite računa o tome šta unosite u organizam efekti će se nakon dugo konzumiranja odraziti na vaše zdravlje.

Pogledajte koji su štetni uticaji sode na vaše zdravlje:

1* Astma – Natrijum benzoat koji se nalazi u sodi se koristi kao konzervans u hrani. Natrijum benzoat smanjuje dostupnost kalijuma. Neke reakcije koje su povezane sa natrijum benzoatom su: peridoična urtikarija, astma i ekcem. Svakog dana 11 Amerikanaca umre od astme.

2* Problemi sa bubrezima – Kola sadrži visok nivo fosforne kiseline, koja je povezana sa kamenom u bubregu i drugim bolestima bubrega

3* Visok šećer - 20 minuta nakon pijenja sode, šečer u krvi poraste, prouzrokujući eksploziju insulina. Vaše telo na to reaguje tako što svaki šećer pretvara u masti. 40 minuta: apsorpcija kofeina je završena.Raste krvni pritisak, a kao reakcija na to telo skladišti više šećera u krvotok. Receptori adenozina u vašem mozgu su sada blokirani, sprečavajući mamurluk. 45 minuta – vaše telo povećava proizvodnju dopamina, stimulišući centre zadovoljstva u vašem mozgu. Ovo je slično efektu heroina.

4* Gojaznost - Povezanost bezalkoholnih pića i mase tela je tako jaka da su istraživači izračunali da svaka konzumirana soda povećava rizik od gojaznosti 1,6 puta.



5* Rastvara zubnu gleđ – Šećer i kiselina u bezalkoholnim pićima lako razaraju zubnu gleđ.

6* Bolesti srca – Većina bezalkoholnih pića sadrži fruktuozu kukuruznog siupa, zaslađivač koji je od nedavno pod razmatranjem. Velika količina ovog sirupa je povezana sa povećanjem rizika od metaboličkih sindroma: dijabetes i bolesti srca.

7* Problemi sa reproduktivnim organima – Bezalkoholna pića sadrže hemikaliju koja prouzrokuje rak, i koja se takođe nalazi u plastičnim kontejnerima što ima posledica po endokrini sistem, i potencijalno uzrokuje prevremeni pubertet i reprodktivne abnormalnosti.

8* Osteoporoza – Bezalkoholna pića sadrže fosfornu kiselinu i visok nivo fosfata koji je povezan sa krtosti kostiju i koji povećava rizik za osteoporozu. Kada se fosfor izlučuje preko urina, on uzima i kalcijum, ostavljajući kosti i ostali deo tela bez ovog važnog minerala.

Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se...
Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka.
Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...










4290
poruka na forumu
228 2087



post # 2 | 08.10.2011 , 8:46 PM

Ništa od ovoga ja ne pijem, hvala Bogu! smile
Ne zato što šteti (šta danas valja) već meni se ta gazirana pića ne sviđaju uopšte.








4116
poruka na forumu
1026 5825



post # 3 | 09.07.2012 , 11:39 AM

Coca Colu i ostala gazirana pica sam probala samo jednom. Cisto da ne umrem a da ne probam.
I ne svidja mi se, jer je puno secera i stvara nadutost u stomaku. Naravno osim piva, koji na mene nema takav uticaj.
Pijem pivo ceo zivot i nikad nisam imala stomak. :)

Za posledice znam, i testirala sam je na svinjskoj dzigerici, taj prizor ujutro ne bi ste voleli da vidite, na sta je izgledala.

Vise sam za vodu, limunadu, cedjeni prirodni sok, ili vocku kao vocku, tipa lubenice. :)

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~










2963
poruka na forumu
797 10239



post # 4 | 16.09.2012 , 4:59 PM

Jos da nam zabrane i da disemo, pa da svi pomremo... O Boze... pa realno, mnogo stvari je veoma stetno za nase zdravlje...pa opet to pijemo i jedemo... :)

:P









882
poruka na forumu
27 382



post # 5 | 16.09.2012 , 5:45 PM

Quote (Deki87)
Jos da nam zabrane i da disemo, pa da svi pomremo... O Boze... pa realno, mnogo stvari je veoma stetno za nase zdravlje...pa opet to pijemo i jedemo...

Tako je ja pijem sve od ovoga navedenog al zato nikad u zivoti nisam probao i nadam se necu ni probati alkohol cigarete itd







Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Štetni efekti sode na vaš organizam
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: