Koje je srpsko nacionalno jelo, a koja jela smo prisvojili?
| |
|
post # 1 | 30.11.2010 , 7:03 PM
|
Mislim da je pasulj nacionalno, a prisvojili smo swarmu, rusku salatu.......Added (30 Nov 2010, 7:03 PM) --------------------------------------------- zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz koliko ne znamo o nama strasno zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Gidra
|
|
| |
603 poruka na forumu
| |
29
| |
96
|
|
| |
|
|
post # 4 | 02.12.2010 , 2:56 PM
|
CVARCI!!
|
|
| |
|
post # 5 | 05.12.2010 , 1:34 AM
|
Zljevaca ;DDD
|
|
| |
416 poruka na forumu
| |
30
| |
155
|
|
post # 6 | 23.12.2010 , 0:48 AM
|
pasulj domace,a turska jela imamo najjvise koja smo prisvojili,npr sarma,a od kolaca tolumbe
Beata vita perfecta sapientia efficitur. petar@extracafe.rs
|
|
| |
416 poruka na forumu
| |
30
| |
155
|
|
post # 7 | 03.01.2011 , 7:20 PM
|
Gibanica nacionalno,pizza,sarme.. strana
Beata vita perfecta sapientia efficitur. petar@extracafe.rs
|
|
| |
|
post # 8 | 17.05.2011 , 12:55 PM
|
Mislim da je pita i turska i nasa :)) baklava usvojena 100% Pita je zajednicka :)) baklava usvojena 100% Manitije su jako ukusne moja mama pravi cesto ali to znam da je nas narod usvoio od turaka mnogi mozda i neznate za ovo jelo punjeno je sa pilecim mesom ali je njamiiiii :)) 5
Poruku je menjao/la Srcemoje - Utorak, 17.05.2011, 12:55 PM
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 9 | 17.05.2011 , 2:19 PM
|
Quote (Srcemoje) mnogi mozda i neznate za ovo jelo punjeno je sa pilecim mesom ali je njamiiiii :)) zar nije punjeno telecim? ja sam jela ih vise puta i uvek se rezvalim... u novom pazaru ima na svakom cosku da se kupe... eehhh sto nisam blize sad bih isla da kupim....
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
|
post # 11 | 18.05.2011 , 10:42 AM
|
Pita sirnica, pita krompirusa, pita zeljanica , ljeusa , pita od jabuka, ....
Rodjen za metka...
|
|
| |
|
post # 12 | 18.05.2011 , 11:07 AM
|
Quote (dragan_93) Zljevaca sta je sad pa to
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 13 | 07.06.2011 , 2:39 AM
|
to je nesto jako ukusno,a za recept pitaj Dragana
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
Par reči o sebi
|
post # 14 | 16.07.2011 , 4:59 PM
|
Burek je srpsko-turski, pljeskavica je naša (NE HAMBURGER)
|
|
| |
|
|
|
post # 17 | 08.11.2011 , 9:34 PM
|
Srpska kuhinja je hetorogena, iako su burna istorijska dešavanja uticala i na ishranu naroda, pa tako svaki region ima svoje specifičnosti i različitosti. Može se reći da su presudni uticaji bili vizantijsko-grčki, dakle — mediteranski, orijentalni i austrougarski. Naša jela su različite vrste testa, kao što su pogačice, žužu, kifle, perece, pletenice, burek, kačamak, popara, proja. Pasulj i čorba. U tradicionalna srpska jela spadaju i jela sa roštilja. Nezaobilazni ajvar , srpska salata, šopska salata Pođe mi voda na usta!
I da ne zaboravim piće, iako nije pitanje za njega, ali ništa bez šljivovice, dunjevače, kajsijevače, viljamovke i td.
Poruku je menjao/la Marija_Nikola - Utorak, 08.11.2011, 9:36 PM
|
|
| |
|