Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Obrazovanje » Turizam » Zdravstveni turizam u Beogradu
Zdravstveni turizam u Beogradu




Cela Srbija
19
poruka na forumu
3 0



post # 1 | 04.10.2016 , 8:26 AM

ZAšto je popularan zdravstveni turizam u Beogradu?

Danas turizam više nije samo odmor i putovanje. Osim avanture i upoznavanja sa novom zemljom, odmora na moru, planini ili banji, ljudi putuju i iz mnogih drugih razloga. Pisali smo već o poslovnom turizmu i tzv. bleisure turistima, koji spajaju lepo sa korisnim. Jedan vid turizma sličan tome je i zdravstveni turizam.

Nekada je ovaj vid putovanja bio rezervisan za odlaske u banje i lečilišta, na terapije koje bi prepisao doktor. Onda su postale popularne "vazdušne banje" - boravak na planini i čistom vazduhu. Ali vremenom su ova putovanja počela da se razvijaju i u drugom pravcu.



Za naš standard možda i ne izgleda tako, ali zdravstvene usluge u Srbiji su među jeftinijima u regionu i šire, čak i usluge u privatnom sektoru. Standard nam je takav da ih koristimo samo kada moramo. Ali ljudima sa boljim životnim standardom (dobar deo Evrope, USA...) svakako su u rangu prihvatljivog, pa čak i veoma isplativog, kad se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta.
Prema nekim istraživanjima, Amerikancima je, recimo, isplativo da plate avio kartu do Evrope da bi tu popravili zube, uradili liposukciju, ili čak i neki složeniji hirurški zahvat.

Kada je Beograd u pitanju, zdravstveni turizam se najviše razvija u oblasti stomatologije, estetske i očne hirurgije. Mada neke klinike, čak i državne zdravstvene ustanove, nude razne pakete usluga koje se mogu platiti: sistematske preglede, specijalističke preglede, razne intervencije...

Optimizacija sajta | Pvc stolarija



Forum » Obrazovanje » Turizam » Zdravstveni turizam u Beogradu
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: