Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Ammir, CryTek  
Forum » PC Igre » PC Igre » GTA IV MultiPlayer Server RP
GTA IV MultiPlayer Server RP




...
1
poruka na forumu
0 0



post # 1 | 04.11.2013 , 11:55 PM

BL:RP IV:MP

Balkan Life Zajednica je pokrenuta s ciljem da se napravi IV:MP server na principu simulacije stvarnog života što unikatniju i što bilžu onoj stvarnosti koja je doživjela veliki uspjeh u ranijim epizodama Grand Theft Auta. Balkan Life IV:MP Skripta je programirana na trenutno jedinoj aktivnoj IV:MP modifikaciji a to je 0.1T3 verzija. Proces programiranja je priveden kraju, naravno skripta se iz dana u dan poboljšava i unapređuje, no osnova koja čini jedan Roleplay server je završena.

Mi smo se potrudili da sagradimo skriptu koja će i dalje da se drži istih pravila koja su stojala i u SA:MP-u. Tako da ono što ćemo vam sada predstaviti je ništa ni manje ni više nego Grafički poboljšan SA:MP. Ono što krasi našu skriptu i ono što će vas čekati kao inovacija u IV:MP svijetu jeste:

  • Život se odvija na nivou kompletne mape, međutim kompletan svijet će biti pod imenom jednog grada.
  • Postoji mogućnost kreiranja privatne firme, sami birate lokaciju biznisa te birate njegovu svrhu.
  • Postoji mogućnost kreiranja privatne organizacije, bila to legalna ili nelegalna organizacija, takođe joj sami birate i svrhu i lokaciju.
  • Izmjenjen sistem levelovanja u odnosu na SA:MP, level u IV:MP predstavlja samo nivo povjerenja i statusa u igri. Nije povezan sa životnim statusom.
  • Novi VehOwnership sistem, za razliku od SA:MP-a gdje ste mogli kupovati samo nova vozila, ovdje postoji i auto otpad za malo siromašnije građane.
  • Poslovi su ujedno i biznisi, svojim radom u firmi automatski donosite doprinos i samom biznisu.
  • Uveden sistem VIP članova za one koji žele da nam pomognu u radu zajednice. Povećan broj komandi i dodatne mogućnosti.


Međutim to su samo neki od navedenih inovacija koje će vas čekati u IV:MP verziji domaćeg Roleplay servera. Detaljan opis kompletnog servera tek slijedi:

Lokacija:



Život će se odvijati u okviru kompletne mape na nivou jednog grada "Beograd" (Liberty City), u gradu su smješteni svi biznisi, poslovi, kuće, auto saloni i ostalo. Mali dio koji se izdvaja van grada jeste malo ostrvo koje se izdvaja kao turistički centar, više o tome u daljem djelu teksta.

Organizacije

Na serveru je odrađen sistem od 11 organizacija, od koga su 5 državne organizacije, 2 mafije i 4 bande. Sistem je ostao isti kao i kod SA:MP-a, administratori postavljaju lidera, lider uclanjuje ostale igrace. Spisak Organizacija:

  • Policija [ smještena trenutno na jednoj lokaciji, planira se postavljati više policijskih stanica u narednim verzijama skripte ]
  • Opština [ sastoji se od gradonačelnika, odbornika i niže postavljenih članova čije rankove bira gradonačelnik ]
  • Auto Škola [ za razliku od SA:MP-a gdje ste dozvole dobijali tako što ih kupite, ovdje ćete morati da polažete vozački uz instruktora ]
  • Novinari [ ekipa na terenu, trenutno sa samo jednom mogućnošću objavljivanja vijesti, u narednim verzijama planira se ubaciti i /live ]
  • Taxi [ planira se uvesti sistem posao/biznis/organizacija gdje će taksi služba imati tri funkcije i mogućnosti ]
  • Yakuza [ japanska mafija, poznata i iz SA:MP verzija roleplaya ]
  • La Cosa Nostra [ italijanska mafija takođe poznata iz SA:MP-a]
  • Cripz [ lokalna banda ]
  • Bloodz [ krijumčari ženskim robljem ]
  • Rasta Gang [ lokalna narko banda ]
  • Bajkeri [ poznata banda iz SA:MP verzija roleplaya ]


Nismo nastojali da izmjenjujemo dosta toga i da pravimo velike razlike između SA:MP sistema organizacija i našega na IV:MP-u, Policija je ostala ista sa skoro svim istim komandama, uz to da je FBI isključen kao organizacija, međutim veći rankovi u policiji su postavljeni kao specijalne jedinice, te imaju bolje naoružanje i pancire.
Gradonačelnik je ovoga puta dobio mogućnost postavljanja državnog poreza tj. nivoa odbitaka nakon svake plate, u ovom slučaju taj novac ide u državni budžet koji mogu da kontrolišu svi članovi državnih firmi kao i sam gradonačelnik. Taj novac se koristi u korist građana, u slučaju lošeg upravljanja gradom, tu su građani da preduzmu svoje mjere.
Taxi služba i novinari nisu trpili nikakve izmjene osim toga da za sada ne postoji mogućnost da novinari rade intervijue, što ne znači da neće ni da bude.
Auto Škola je ovoga puta bukvalno izmjenjena za razliku od SA:MP-a, Pre svega, u SA:MP-u ste kupovali license, ovdje to neide baš na taj način, instruktoru plaćate vožnju a nakon vožnje instruktor će ustanoviti dali ste ispunili uslove i da vam odobri pravo na vozačku dozvolu, za sada postoje 3 dozvole, za auto, helikopter i brod. Bande i Mafije nisu mjenjane.

Zarađivanje novca i Ekonomija

Ovo je za sada možda i najveća inovacija u odnosu na SA:MP, sistem poslova se svodi na tome da se zaposlite u nekoj firmi, koju može da kupi neki drugi građanin, te svaku paru koju zaradite određeni dio ide u biznis, tako da na tom principu koliko vi radite, toliko i biznis zarađuje. Zbog puno većeg procenta zarade biznisa u odnosu na SA:MP i cijene biznisa su dosta veće.

Za sada ima 15-ak aktivnih biznisa (Autobuska stanica, Safe Transport D.O.O.(dostavljači produkata), Auto Otpad, Auto Salon, Globe Oil rafinerija itd.), Većina od tih biznisa već ima i aktivne poslove, naravno redovno će se vršiti dodavanja i biznisa i poslova kako se server bude razvijao.

Sistem Kuća i Auta

Ono što za sada najmanje funkcioniše na roleplay nivou jeste House Owner sistem, zašto: zato što iv:mp nema još uvjek aktivne interijere u funkciji, postoji oko 32 interijera, međutim svi interijeri su ubagovani, tako da se za sada sistem kuća svodi na 5 kuća koje su već postojeće iz SinglePlayer verzije GTA IV. U narednom periodu pokušaćemo koliko toliko da proširimo sistem kuća, međutim za sada to predstavlja najveći problem ove skripte.
VehOwnership Sistem, je također malo lošije razvijen u odnosu na onaj u SA:MP-u, trenutno radi nekoliko funkcija to su /buycar (da kupite vozilo) /sellcar (da prodate vozilo) i /respawn (da ga spawnujete kod sebe - moguće samo jednom iskoristiti). Trenutno radimo na tome da osposobimo komande /park i /lock, /unlock.

Ostalo...

Rent a Scooter je sistem rentanja skutera  koji je za sada završen 100%, te se na osnovu njega planira uraditi sistem za rentanje auta.

Zatvor - za sada je sistem zatvora odrađen perfektno, tako da će oni koji su na funkciji policajca doživjeti maksimalno realističan sistem svog posla.

Za sada smo uradili samo 2 klipa koja su javno objavljena na youtube-u, te vam mogu služiti kao dobar uvod u sav naš projekat, radi se o prezentovanju sistema poslova i prezentovanju sistema banke, uostalom pogledajte i sami :

http://www.youtube.com/watch?v=3fBj7Dl4Jt0
http://www.youtube.com/watch?v=6HXGq80Plxo

Problemi u zajednici

Ono što za sada pravi najveći problem u našoj zajednici jeste mal broj zainteresovanih za IV:MP, naš projekat se razvijo do maksimuma, imamo već gotovu roleplay skriptu međutim i dalje nema velikog broja onih koji cekaju da se ovakva inovacija plasira tako da smo ostali na malom nivou igrača.
Drugi problemi su problemi sa 0.1T3 verzijom servera, koja trenutno ima 2 poznata buga, a treba napomenuti i to da se često dešava da igra crash-uje. Na skripti smo bugove sveli na minimum tako da ona trenutno funkcioniše u punom sjaju, sve što nam treba jesu igrači pa da pokrećemo zajednicu.

BETA TEST JE VEĆ AKTIVAN, I UVJEK NAM SE MOŽETE PRIKLJUČITI DA VIDITE ŠTA JE TO ŠTO SMO VAM PRIPREMILI
FORUM I SERVER ĆE BITI POKRENUTI TEK ONDA KADA BUDEMO IMALI DOVOLJAN BROJ ZAINTERESOVANIH IGRAČA
DO TADA AKTIVNA JE NAŠA FACEBOOK STRANICA NA KOJOJ MOŽETE BITI OBAVJEŠTENI O SVEMU I MOŽEMO VAM ODGOVORITI NA SVA VAŠA PITANJA

www.facebook.com/BalkanLifeIVMP

Svi oni koji su zainteresovani nek napisu na fb stranici "Hocu ja da igram na serveru"


Poruku je menjao/la danijel3541 - Cetvrtak, 07.11.2013, 12:12 PM

danijel3541



Forum » PC Igre » PC Igre » GTA IV MultiPlayer Server RP
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: