|
post # 1 | 16.04.2014 , 1:21 AM
|
Ovo je tema u kojoj možete pisati molitve
Tema je ozbiljna tako da očekujem da se ne pišu gluposti u njoj jer ću to lično sankcionisati, oni koji ne veruju u Boga jednostavno ne moraju pisati.
Takodje možete i pisati uopšteno o molitvama ako znate iz ličnog iskustva i slično da je neka molitva pomogla nekome u odredjenom slučaju itd. možete to napisati
Ja ću započeti sa par osnovnih molitvi.
OČE NAŠ
Oče naš, koji si na Nebesima Da se sveti ime Tvoje Da dođe Carstvo Tvoje Da bude Volja Tvoja I na zemlji kao što je na Nebesima Hleb naš nasušni daj nam danas I oprosti nam dugove naše Kao što i mi opraštamo dužnicima svojim I ne uvedi nas u iskušenja No izbavi nas od zloga
Jer je Tvoje Carstvo i Sila i Slava Sada i uvek i u vekove vekova. Amin.
MOLITVA SVETOM DUHU
Care Nebeski, Utešitelju, Duše istine, koji si svuda i sve ispunjavaš, riznico dobara i davaoče života, dođi i useli se u nas, i očisti nas od svake nečistote, i spasi, Blagi, duše naše. Amin.
MOLITVE PRE I POSLE DORUČKA
Molitva pre doručka
(Prekrstivši se, reci molitvu.)
Presveta Trojice, pomiluj nas. Gospode, očisti grehe naše. Vladaru, oprosti bezakonja naša. Sveti, poseti i isceli nemoći naše, imena Tvoga radi.
(Prekrstivši se, sedi za sto.)
Molitva posle doručka
(Ustavši od stola, prekrsti se i reci.)
Dostojno je vaistinu blaženom zvati Tebe, Bogorodicu, uvek blaženu i preneporočnu i Mater Boga našega. Časniju od Heruvima i slavniju neuporedivo od Serafima, Tebe što Boga-Reč neporočno rodi, vaistinu Bogorodicu veličamo.
(I prekrsti se.)
MOLITVA ANĐELU ČUVARU
Anđele Hristov, čuvaru moj sveti i pokrovitelju duše i tela moga, oprosti mi sve što Ti sagreših u današnji dan i izbavi me od svakoga zla neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice i Matere Gospoda moga Isusa Hrista i svih Svetih. Amin.
|
|
| |