Oni dani kod zena
|
|
|
post # 1 | 03.02.2011 , 9:12 PM
|
Mozda ce zvuciti smesno,ali muci me jedno pitanje(koje nije toliko bitno ali rekoh,da vidim kako vi razmisljate).A to je:Kako su se devojke/zene borile sa onim danima,menstruacijom,u Antickoj Grckoj,u Rimu.Higijenski ulozci tada nisu postojali pa je pitanje(bar meni)veoma interestanto. Samo da napomenem:Nisam zensko,ali me bas interesuje
Neprijatelj mog prijatelja je i moj neprijatelj Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj
|
|
| |
|
post # 2 | 10.02.2011 , 8:27 PM
|
pa... covece i uz danasnju pomoc svega, zene ne mogu se izboriti sa tim ali covece.. pre 2000 godina.. pa ne znam... veoma interesentno pitanje svaka ti cast za temu nego da se ja vratim pa...pa umesto ulozaka, 100% su koristili neko bilje ili neku tkaninu...
Ko si ti?
|
|
| |
603 poruka na forumu
| |
29
| |
96
|
|
| |
|
|
Sijam i u mraku :)
|
post # 6 | 17.03.2011 , 10:58 AM
|
Quote (sandra1000) Bilo kako bilo vata ostade naj zdravija, jer danasnji ulosci izazivaju nevidjeno mnogo gljivicnih oboljenja moja komsinica i dalje je koristi... always su sranje u boji, po meni za sada su najbolji librese, zato sto su pamucni, a opet dobro upijaju sto nije slucaj sa always-ovim pamucnim... nije lako biti zena
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 7 | 17.03.2011 , 11:30 AM
|
ni malo.. ja a srecu nemmam tih problema pa koristim koje nadjem
Ko si ti?
|
|
| |
|
|
|
post # 10 | 23.03.2011 , 11:11 PM
|
Quote (MarijanaBK1) always su sranje u boji Kako za koga, meni su recimo one najbolje.
Quote (sandra1000) mislim da niko ne podnosi teze od mene one dane, i bolovi i umor i sve Nisi jedina, veruj mi...
|
|
| |
|
post # 11 | 24.03.2011 , 4:41 PM
|
yup to je valjda nesto.. meni nista ne smeta ali always.. to je za one koji su stalno u pokretu i koji malo vise curkaju Quote (sandra1000) islim da niko ne podnosi teze od mene one dane, i bolovi i umor i sve... imaju lekovi protiv tih simptoma, jesi ih probala?
Ko si ti?
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 12 | 24.03.2011 , 7:16 PM
|
Quote (sandra1000) mislim da niko ne podnosi teze od mene one dane, i bolovi i umor i sve...
ma veruj mi, ja sam jedno vreme imala toliko problema kad dodju oni dani.... ali sad se hvala Bogu sve smirilo, i to je krenulo nabolje kad samo otisla kod babe i dede na salo i kad me je baba terala da se stalno krecem... od tada bolovi stali, i od tada (pa vec dve godine) ne kljukam se lekovima... I sad cim se ne krecem dovoljno krene da me boli stomak, ali to mi je sad zimi zato sto se ne krecem dovoljno...
Quote (Tanja91) kako za koga, meni su recimo one najbolje
veruj mi tako sam i ja mislila do pre mesec dana, da mi ni jedne druge ne odgovaraju, da su ovi najbolji, a onda se prestala da ih koristim, jer sam poslednja tri puta i mama i ja dobile alergiju na njih i mama uzme i promeni... Veruj mi probaj librese, videces razliku...
Quote (DxD) imaju lekovi protiv tih simptoma, jesi ih probala?
ma bre lekovi to je nesto najgore... ali razumem kad ih neko koristi i ja sam jedno vreme imala taj pakao, da nisam mogla od bolova da se pokrenem... ali sandrice iz ostali postova na forumu, koliko sam mogla da zakljucim, slabije se kreces, vidi kreni vise da se setas, ili se baci malo na sport, veruj mi ubrzo ces videti razliku... i kad su oni dani ne mojte da lezete u krevet nego gurajte dalje, znate ono kako kazu, zene su jake, one ne posustaju... ne znam meni to kad su pricali pre, stisni zube, nemoj da kukas da te sve boli nego idi prosetaj, radi nesto da ne mislis na to, i procice a neces da primetis... i stvarno dok me baba nije naterala ja sam im govorila da su lude, ali su ipak u pravu, uostalom i one su zene... a saveti dobro dodju...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 13 | 24.03.2011 , 7:21 PM
|
MarijanaBK1, pa mene kad ti dani strefe, ja ponekad i trcim... ili iza zgrade malo skakucem sa loptom u rukama ( kosarka )
Ko si ti?
|
|
| |
|
|
post # 15 | 28.04.2011 , 9:37 PM
|
je nas bog kaznio a vama muskarcima bas nista ufffff . Ova tema je poceta drugacije a nastavlja se sasvim drugacije Al ok sta god da kazemo pozitivno je za one devojke sto su jako mlade. Sto se tih dana tice jako puno zena podnosi to jako tesko,jaki bolovi ili muka itd. Za neke nema leka jer i ako uzmu neke tablete nece im pomoci takve zene jako zalim. Naravno da se treba probati lek iz apoteke za te dane ako ni one ne pomazu mozda je najbolje posetiti zenskog doktora . Ja osobno nemam problema,imala sam u pocetku jer se nisam snalazila ali sad je to sasvim normalno i za mene je OB prva liga jer on daje osecaj kao da nisu ti dani. Sa ob se cak i kupam ako me desi da sam na odmoru,sto je inace nemoguce sa bilo kakvim ulo... e tako cure moje to nam je zapisano dok smo zive :)) samo zbog toga pozelim da sam musko
Poruku je menjao/la Srcemoje - Cetvrtak, 28.04.2011, 9:39 PM
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 16 | 01.08.2011 , 2:32 PM
|
možda su stavljale list il neku biljku xexe
|
|
| |
1069 poruka na forumu
| |
17
| |
283
|
|
post # 17 | 01.08.2011 , 3:57 PM
|
neznate sta donosi dobro sto si musko a sta lose otkricete jednoga dana
|
|
| |
347 poruka na forumu
| |
24
| |
174
|
|
post # 18 | 01.08.2011 , 5:50 PM
|
Kako lepo rece jaobrate, ni ja nisam toliko matora da bih znala sta je korisceno u starim civilizacijama za "one dane" , ali znam da su moje prababe,babe koristile platnene krpice, prale ih i odlagale do sledeceg koriscenja; nazivale su ih binde(iskvareni germanizam), onda su u upotrebu usle "binde" od gaze, vate, pa do danasnjih ulozaka "s krilcima i bez", a tu su i tamponi. Inace, menstruacioni ciklus je izuzetno zdrav za zenin organizam. Do raznih neugodnosti tokom ciklusa moze doci iz raznih razloga: nepravilna ishrana, stres, nagli gubitak telesne tezine i sl.Kod nevinih devojaka moze doci do toga da himen zatvara potpuno vaginu i onda krv ne istice ili bar ne u onoj meri koliko je potrebno; tad dolazi do velikih bolova i otoka. Bolne menstruacije su cesce kod zena koje nisu radjale. Nadam se da vas nisam udavila mojim postom?! Added (01 Avg 2011, 5:50 PM) --------------------------------------------- http://sites.google.com/site/platnenepeleneorg/proizvodizamame
Licila je na list koji sluti vetar...
|
|
| |
|
post # 19 | 01.08.2011 , 6:14 PM
|
Quote (marest) Mozda ce zvuciti smesno,ali muci me jedno pitanje(koje nije toliko bitno ali rekoh,da vidim kako vi razmisljate).A to je:Kako su se devojke/zene borile sa onim danima,menstruacijom,u Antickoj Grckoj,u Rimu.Higijenski ulozci tada nisu postojali pa je pitanje(bar meni)veoma interestanto. Samo da napomenem:Nisam zensko,ali me bas interesuje oj druze o cemu ti razmisljas hahahhaha
|
|
| |
|