Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i Zdravlje » Zdravlje » Najveća tajna duvanske industrije: Radijacija (Sve vreme znaju da vas truju radioaktivnim poloniumom)
Najveća tajna duvanske industrije: Radijacija






978
poruka na forumu
107 1318



post # 1 | 05.10.2011 , 11:31 PM



Najveća tajna zle duvanske industrije je raotkrivena. Cigarete sadrže polonium 210, radioaktivni materijal koji je veoma štetan za zdravlje.

Do sada se znalo da se u duvanu nalaze otrovi, pesticidi, katran, čađ, kiseline iz akumulatora i ko zna šta još loše, ali u poređenju sa polonijumom sve to je skoro pa ništa.

Istraživači sa UCLA Univerziteta su otkrili da su duvanske kompanije znale da se polonium nalazi u njihovim cigaretama još krajem pedesetih godina. I onda su sve uradili da to sakriju od nas.

U međuvremenu je pronađena tehnologija koja bi odstranila polonium, ali duvanskoj industriji nije palo na pamet da je upotrebi pošto se njime smanjuje zavisnost od cigareta.

Polonium 210 udvostručava sve negativne efektne cigareta i posebno je rizičan zato što povećava šanse za dobijanje raka.

Ako vas zanima, polonium 210 je i danas jedan od sastojaka cigareta.

Da li vam treba još razloga da odmah batalite duvan?

Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se...
Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka.
Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...










4290
poruka na forumu
228 2087



post # 2 | 19.10.2011 , 2:35 PM

Prestala sam da pušim! biggrin yahoo yahoo








2427
poruka na forumu
345 2552



post # 3 | 19.10.2011 , 10:46 PM

Nije problem u duhanu - duvanu, nego u cigaretama, čitao sam jedan članak o duhanu, gdje se navodi da je duhan ljekovita biljka, žvakanje ili pušenje pravilno osušenog lista duhana, otklanja i spriječava neke bolesti. Ali znači, prirodni duhan svrnut u papir, bez hemije i pikavaca.
Iako sam protiv pušenja, i sam ne pušim, ovo je zaista zanimljivo, a o duhanu se baš niko nije pravo pozabavio o njegovim svojstvima.








2670
poruka na forumu
288 3086



post # 4 | 23.10.2011 , 1:20 AM

Marija, cestitam, obozavam da cujem da je neko ko pusi ostavio pusenje!
_____
Ma sve je to tacno, ja ne razumem zasto ljudi puse? ok. je probati, ali ne i da to predje u naviku!
_____
Ja sam u prvoj god. srednje krenuo da pusim, pusio sam 2god. i prestao, jednostavno sam rekao sebi, sta ce mi to? trosim pare i unistawam zdrawlje!
____
Naravno nisam odmah batalio cigarete, nego sam smanjio, pa opet smanjio i posle 2ned totalno sam prestao da pusim, danas ne podnosim cigarete, jednostawno duvanski dim mi se gadi!
------------
APELUJEM NA SVE DA OSTAVE CIGARETE
------------
postepeno polako. . . !





Forum » Lepota i Zdravlje » Zdravlje » Najveća tajna duvanske industrije: Radijacija (Sve vreme znaju da vas truju radioaktivnim poloniumom)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: