Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i Zdravlje » Zdravlje » Trudnoca i nakon nje
Trudnoca i nakon nje






904
poruka na forumu
96 378



post # 1 | 13.12.2010 , 2:05 AM

ZA SVE BUDUCE MAME, VEZBE, ISHRANA, VITAMINI, PORODJAJ, BEBA I SVE ZA NJU, PELENE, DOJENJE, KUPANJE, I SVASTA SLATKO JOS....











1
poruka na forumu
0 0



post # 2 | 31.01.2011 , 8:53 PM

vece, ima li koga?








12130
poruka na forumu
5 REP OFF



post # 3 | 10.02.2011 , 9:28 PM

u trudnoci je naj bitnije dobro se hraniti i piti dosta tecnosti i vitamina,a u zadnjim danima se najvise kretati bar je meni tako dobro bilo biggrin biggrin biggrin

<3<3<3
:>>><<<:










904
poruka na forumu
96 378



post # 4 | 24.02.2011 , 0:53 AM

Quote (rozalija123)
u trudnoci je naj bitnije dobro se hraniti i piti dosta tecnosti i vitamina,a u zadnjim danima se najvise kretati bar je meni tako dobro bilo

Mene zanima kako se izboriti sa nekontrolisanim apetitom tj. kad trudna zena nikad nije sita?
Kako spreciti da se pojave strije po stomaku ako neko vec ima predispozicije da ih ima tj. neko ko ih ima po budinama i zadnjici da li mora da znaci da ce ih dobiti i po stomaku?
Da li je istina da porodjaj boli ko sam djavo ili to pekmezare uvelicavaju?
A mene licno zanima jer imam preuzan struk da li ce mi stomak biti bali zbog toga, svi mi govore da nemam telo za veliki stomak?












577
poruka na forumu
548 3795



post # 5 | 03.11.2012 , 4:18 PM

Mnoge žene imaju problema s opuštenom kožom na stomaku nakon porođaja, kada im se materica vraća u normalnu veličinu. Za vreme trudnoće, materica se poveća 5 puta, zbog čega se koža rasteže.
Broj žena, kojima se stomak nakon porođaja u kratkom periodu vrati u prvobitno stanje, je jako mali. Ukoliko niste jedna od tih srećnica, morat ćete posvetiti veću pažnju i energiju na vraćanje stomaka u prvobitno stanje.
Problem je u tome što rastegnuta koža može takva i ostati. To nije isto što i strije, koje možete više - manje uspešno rešiti pomoću krema. Najbolje bi bilo kada biste svoje tijelo doveli u formu prije same trudnoće, ostali aktivni tokom trudnoće i pojačano vježbali nakon trudnoće. U tom slučaju biste tijelo jako brzo vratili u prvobitno stanje, a neka majke tada izgledaju bolje nego ikada.
Ukoliko ćete tokom trudnoće paziti na ishranu i biti aktivni, vjerovatno nećete imati previše problema s vraćanjem na prvobitnu tijelesnu težinu.
Nažalost, veliki broj žena misli kako tokom trudnoće treba da jedu za dvoje pa shodno tome nakupe višak kilograma, kojih se kasnije teško riješiti.
Što se tiče stomaka, treba vremena da se vrati u prvobitno stanje. Naime, materici treba oko 6 do 8 nedelja da bi se vratila na normalnu veličinu, stoga nemojte očekivati da će vam se stomak odmah nakon porođaja smanjiti.
Ženska stopala uglavnom nabubre tokom trudnoće, ali nakon što se beba rodi, stopala mogu trajno promeniti veličinu.
Žena u prosijeku dobije 11-15 kilograma tokom trudnoće, a ta težina predstavlja dodatno opterećenje stopalima. Tada se stopala malo "spljošte " te dolazi do pojave ravnih stopala. Verovatno ćete morati da nosite obuću pola broja, do broj veću nego inače.
Hormoni ovde igraju veliku ulogu, naročito relaksin koji se luči za vreme trudnoće. Relaksin opušta ligamente kako bi pripremio tijelo na porođaj, ali ne isključivo na području karlice, već i na ostalim dijelovima tijela, uključujući i stopala.
Mnoge žene očekuju da će im grudi biti veće prije i nakon porođaja, naročito ako nastave sa dojenjem. Međutim, vaše grudi će se smanjiti.
Nakon porođaja i prestanka dojenja, vaše grudi se neće vešto odupirati gravitaciji te će biti manje. To nije neuobičajeno.
Što više djece imate, to je veća vjerovatnoća da će vam grudi biti manje i opuštene. Faktori koji povećavaju rizik od smanjenja grudi i njihove opuštenosti je nošenje grudnjaka neodgovarajuće veličine, prevelik indeks tjelesne mase, pušenje ili trudnoća kod žena starije dobi.
Većina žena ima bujniju i sjajniju kosu tokom trudnoće. Nažalost, vaša kosa će nakon porođaja početi pojačano opadati te će postati rijetka.
Tokom trudnoće imate povećanu nivo estrogena, koji spriječava opadanje kose, čini ju bujnom i sjajnom. Nakon porođaja nivo estrogena se smanjuje, a kosa počinje opadati.
Pojačano opadanje kose nije trajno. Uglavnom prođe u periodu od 1 do 5 mjeseci nakon porođaja. Većina trudnica iskusi gubitak kose, stoga je velika vjerovatnoća da će se to dogoditi i vama, ali budite strpljivi jer je to privremeno, a za 6 do 12 mesec kosa će vam se vratiti u prvobitno stanje, kakvo je bilo prije trudnoće.

Jedva čekam novu godinu..... :((((haha !







Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522



post # 6 | 03.11.2012 , 5:46 PM

Najveća zabluda je - trudna si, moraš jesti za dvoje. ne mora se... A kako se kontrolisati? Pa lepo sve je to u glavi. Isto tako mrzim kod žena kad kažu ja imam bebu ne mogu da vodim računa o sebi... Koja glupost, kad se hoće nadje se način, kad se neće nadje se razlog... Sve se svodi na to koliko žena se posveti sebi...

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''




Forum » Lepota i Zdravlje » Zdravlje » Trudnoca i nakon nje
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: