Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i Zdravlje » Stanje duha » Lucidni Snovi
Lucidni Snovi






16
poruka na forumu
1 15



post # 1 | 13.06.2012 , 6:38 PM

Pošto sam novi na forumu, odlučio sam se da ovo bude moja prva tema jer se lično dosta bavim ovim stvarima, pa da počnemo:

Vjerovatno su mnogi od vas primjetili u zadnje vrijeme slike, video snimke po internetu koje su vezane za lucidne snove.
Većina ljudi miješa lucidne snove sa noćnim morama iz kojih teško možete pobjeći, ali se varaju jer je ovo jedan od najuzbudljivijih iskustava u mome životu.
Evo i objašnjenja preuzetog sa Wikipedije:

''Lucidni snovi su oni snovi kada je osoba svjesna da sanja, čega obično postaje svjesna kada sanja neku nemoguću ili nevjerojatnu pojavu, ili bez ikakvog jasnog razloga jednostavno shvati da sanja.
U takvim snovima moguće je biti lucidan i imati malo kontrole nad sadržajem snova i obratno, imati mnogo kontrole bez čiste svjesnosti da sanjamo. Ako smo lucidni i imamo dobru kontrolu, onda možemo birati neku aktivnost koja je moguća samo u snovima, postići ono što u budnom stanju ne bismo nikada mogli ostvariti. Iako se takvi snovi tokom života spontano događaju, moguće ih je posebnim metodama i vježbama (pisanje dnevnika snova isl.) potaknuti, te isto tako i pojačati stanje lucidnosti i time dobiti veću kontrolu nad vlastitim lucidnim snovima.''


Kao što ste mogli pročitati radi se o nevjerovatnom iskustvu u kojem možete upravljati sa snovima i raditi nevjerovatne stvari kao npr. komunicirati sa svojom podsvijesti i dobijati čudne odgovore, letiti preko krajolika, imati razne odnose sa poznatim osobama , boriti se kao ninja ratnik, mogućnosti su neograničene.
Ja sam imao par puta ovu vrstu snova, koju sam lično podstakao pisajući ''dnevnik snova''.
Dnevik snova je obično neka veća sveska ili u mom slučaju rokovnik u koji ćete zapisivati svoje snove, zapisivanjem snova stvarate neku vrstu šablona jer većina snova ima neku zajednički element, bilo to pojavljivanje određenog predmeta ili osobe tokom sna, i kada vidite tu osobu (predmet) vaš mozak će sam registrovati da je to ''možda'' san.
Mnogi će sada reći '' ja nekada ništa ne sanjam'', to je greška jer uvijek sanjamo nešto samo toga nismo svijesni, tako ako želite pisati snove probudite se 3 sata ranije nego inače, zapišite snove i nastavite spavati.

Da bi ste provjerili da li ste u snu, potrebno je da uradite takozvani ''reality check'' ili ti provjera stvarnosti, a neki metodi provjera su:
- Pritsnite nos sa dva prsta i pokušajte disati (u snovima možete disati, dok u stvarnosti ne)
- Provjerite kakve su vam ruke (obično u snovima ruke su čudnog oblika ili boje)
- Skočite (ukoliko budete sporije nego inače padali ka podu, to je san)
Nakon što ste ustanovili da ste lucidni tj. u snovima, možete sa njima (uz malo vježbe) raditi šta hoćete.
Ove provjere (radi boljeg i čistijeg doživljaja sna) potrebno je raditi i kada ste svijesni da ste u javi, jer vi tako vaš mozak ''trenirate'' da provjerava realnost i u snu.



Evo da i ja opišem svoj lucidni doživljaj:

Na početku mog bavljenja lucidnim snovima, počeo sam pisati dnevnik snova u nadi da ću doživiti lucidan san, nakon već šest dana pisanja dnevnika i provjere stvarnosti u normalnom životu svake noći sam očekivao taj doživljaj ali jednostavno nije bilo ništa.
Prije možda dva dana došao sam veoma umoran iz škole i odlučio sam da prilegnem, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću bilo šta osjetiti tokom sna.
Ali desilo je se, doživio sam i ja taj famozni fenomen i mogu vam reći da se nikada nisam osjećao u životu moćnije nego tada.
Prvo sam se našao u nekoj zapaljenoj fabrici (tada je još tekao normalan san) i onda mi je jednostavno došla ideja u glavi da je ovo san, uradio sam provjeru i uspostavio da sanjam, odjednom sam se našao na preljepoj livadi kakvu samo možete u snovima vidjeti.
Po glavi su mi se vrzmale mnoge ideje ali sam prvo pokušao letiti, bilo je nevjerovatno, znači čak sam i osjetio zrake sunca na licu, sve je bilo tako realistično, preletao sam preko preljepih pejzaža i nakon nekog vremena odlučio sam sletiti (što sam učinio izenađujuće lako) ali san je polako počeo da nestaje, ali sam se sjetio da se san može produžiti tako što ću se vrtiti u krug ili trljati dlanove, pokušao sam prvu metodu i uspjela je ali san je nažalost još malo trajao, za kraj sam odlučio pitati svoju podsvijest neke matematičke ''zavrzlame'' koje nikako nebih mogao napamet riješiti u RL i odjednom mi je se u glavi pojavio, neznam tačno kako, rezultat (mada sam bio skeptičan povodom toga), kada sam ustao i sjetio se toga, brže bolje sam riješio zadatak i dobio indentičan rezultat, i tada sam se još više iznenadio .



Sada kada sam završio ''obradu teme'' i opisao svoj doživljaj , staviću par pitanja i ''hintova'' pomoću kojih biste se orijentisali u pisanju postova
(nije nužno al' aj'):
- Da li ste imali prije iskustva sa ovom vrstom snova, i da li bi ste željeli imati ovo iskustvo?
- Jeste li skeptični povodom pojma lucidnog sna tj. vjerujete li u ove snove?
- Ukoliko ste imali iskustvo sa ovom vrstom snova, opišite u kratkim crtama


Ukoliko nekoga zanima nešto opširnije vezano za ovu temu neka me lično upita šta ga zanima na PM!








2
poruka na forumu
0 0



post # 2 | 15.06.2012 , 0:29 AM

bavim se vec neko vrijeme sa tim, sada mogu imati otprilike oko 2,3 lucidna sna sedmicno.
kojim se tehnikama koristis?
sta mislis u vezi astralne projekcije?jeli to isti fenomen ili nesto drugo?

dado









400
poruka na forumu
56 795



post # 3 | 15.06.2012 , 3:13 AM

Uh, odlicna tema, bar ja tako smatram, u zadnje vreme imam dosta lucidnih snova, ali sanjam obicno devojke koje su mi nepoznte i setamo i pricao, svestan sam da je to san, i zurimo uvek, da idemo ovamo, onamo, da postignemo sve, pre nego sto se probudim, onda na kraju se zavrsi u mom stanu uz neku prijatnu pricu i cudno mi je sto su te osobe nepoznate, a prilicno mi drage dok ih posmatram a jasno mogu da vidim njihov lik. Vreme je uvek cudno dok idemo gradom, sve je pusto, vetar duva, nebo tmurno, ali osecam se lepo. Kad se probudim, sledi razocarenje... Mada volim te lucidne snove, pre su me uvek jurile azdaje i razne ale, a sada kada sam savladao sve to, mogu da upravljam snovima i u drustvu sam uvek neke prijatne zenske osobe, nepoznate, koja skroz prosecno izgleda, prljava odeca, ali obicno prepametna, pa mi cesto kaze neke stvari koje nisam znao, na kraju se ispostave istinitim, da li to moja podsvest prica :)

When you wanna succeed as bad as you wanna breathe, you will successful!









16
poruka na forumu
1 15



post # 4 | 15.06.2012 , 3:48 PM

Quote (flajko93)
kojim se tehnikama koristis?


Pretezno koristim DILD (Dream Induced Lucid Dreaming) tehniku, jer je nekako najjednostavnija, ali sam sve tehnike probao koje sam naveo na blogu i ta mi se cini nekako najbolja i dobijam najrealnije snove putem nje.

Quote (flajko93)
sta mislis u vezi astralne projekcije?jeli to isti fenomen ili nesto drugo?


U jednu ruku jesu slicni, dok u drugu ipak ne.
Jer prilikom AP tvoje fizicko tijelo se odvaja od spiritualnog, dok u lucidnim snovima jednostavno postajes svijestan da sanjas i budes budan prilikom sna, koji mozes do odredjenog nivoa kontrolisati.

Added (15 Jun 2012, 3:48 PM)
---------------------------------------------
ure3808, Vjerovatno da tvoja podsvijest na taj nacin komunicira sa tobom pomocu tih projekcija osoba koje ne znas u stvarnom zivotu ali su ti nekako drage, drage su ti vjerovatno zato sto su neki dio tebe i preko njih ti podsvijest salje neke poruke, ako razumijes sta zelim da ti kazem.

Meni na primjer podsvijest salje poruke putem nekih natpisa na nebu tokom sna, ali to je pretezno kada se nesto zapitam, ne dolazi nicim izazvano.









2
poruka na forumu
0 0



post # 5 | 15.06.2012 , 4:13 PM

jesi li pokusao da potvrdis istinitost AP? ja sam pokusao sa pogadjanjem karata ali nisam imao srece.
isto sam primetio da nemogu citati u lucidnom snu a kad sam pogledao u kartu u AP iako nisam mogao pogoditi broj pisale su svakakve gluposti koje nisam mogao razumjeti.
Opet mislim da su to dvoje slicna stvar samo sto u AP nemogu kontrolisati okolinu i ona izgleda mnogo realnije.

dado









4116
poruka na forumu
1026 5825



post # 6 | 17.06.2012 , 3:18 PM

Nemam vremena za snove.

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~










211
poruka na forumu
175 866



post # 7 | 27.06.2012 , 1:55 AM

Quote (Leksi)
Nemam vremena za snove.

hahahhaaha verujem :P
Ja sam par puta sanjala tako nesto, i osecaj je extra, ali se ne bavim time, niti se sad trudim da to sanjam 2-3 puta sedmicno kad dođe dođe

Love is composed of a single soul inhabiting two bodies. A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
I have found the paradox, that if you love until it hurts, there can be no more hurt, only more love.










4116
poruka na forumu
1026 5825



post # 8 | 27.06.2012 , 2:45 AM

Misy, verovatno sanjas mene :) Priznaj :)

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~










211
poruka na forumu
175 866



post # 9 | 28.06.2012 , 0:09 AM

Quote (Leksi)
Misy, verovatno sanjas mene Priznaj

hahaha xD ako budem javicu ti :P Mogu samo da pogodim sta ti sanjas :P

Love is composed of a single soul inhabiting two bodies. A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
I have found the paradox, that if you love until it hurts, there can be no more hurt, only more love.








Soldier of Jah Army
1208
poruka na forumu
551 3237



post # 10 | 28.06.2012 , 10:37 AM

et sanjaj mene kako ti sviram nest
tipa ovog,sam sebe dodaj tu pored mene :p :D


e sad odg na temu :D
obicno kad sanjam a znam da sanjam,padam i to jakooo dugo,od oblaka do zemlje..prosli put kad sam pado pao direkt pred skolu...i kad padam vidim sve te zgrade okolo odozgo bem mu,probudim se sav mokar
i poslednje sto sam sanjo a da znam da sanjam,na cudo,vozim biciklo niz neka brda,al jako brzo,tako da nisam primjetio gdje se nalazim,msm koje je mjesto gdje sanjam

Be my love?







CheateR
672
poruka na forumu
20 424



post # 11 | 28.06.2012 , 11:04 AM

Nikada nisam imao lucidne snove.

NEMA PARE!









275
poruka na forumu
52 133



post # 12 | 28.06.2012 , 11:34 AM

Ovo je odlicno, desavalo mi se samo 2-3 puta na zalost. Naprimer posto ja imam fobiju od ajkula obicno njih sanjam a kad sam u lucidnom snu samo se zamislim na nekoj predivnoj livadi kako trcim sa psom :) :D

One love,
one heart.










73
poruka na forumu
6 140



post # 13 | 28.06.2012 , 4:02 PM

Ja sam jednom sanjao kako vozim neki leteci skejtbord i da letim kroz oblake a kad sam se probudio bio sam ljut i razocaran jer tog skejta nije bilo tu...
Inace u RL ne vozim sketj uopste a ni ne znam ;) :D xD

People think I'm shy because I don't talk or participate too much in conversations...
The true is I don't really give a fuck what they're talking about :D










211
poruka na forumu
175 866



post # 14 | 28.06.2012 , 5:42 PM

Ja sam sanjala kako stojim na nekim stepenicama i kako imam krila kao anđeo ( Boze me oprosti) i ja znam da ja to sanjam i sad je fazon da ja hocu da letim, mislim kad vec sanjam da imam krila normalno da hocu da letim. I ja krenem sa tih stepenica, ali posto nznm kako da zamahnem okrenem se u vazduhu unazad i padnem, i onda trcim brzo da se popenjem na te stepenice ponovo da probam dok se nisam probudila, par puta sam pokusala ali malo letim pa padnem onda...Vise puta sam imala lucidne snove, ali ovo je nekako najsimpaticniji
Quote (JahRastafarI93)
et sanjaj mene kako ti sviram nest
tipa ovog,sam sebe dodaj tu pored mene

Awwwwww stid

Love is composed of a single soul inhabiting two bodies. A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.
I have found the paradox, that if you love until it hurts, there can be no more hurt, only more love.










86
poruka na forumu
5 53



post # 15 | 28.06.2012 , 8:53 PM

0vako da se i ja pridruzim. Oko te tehnike bavim se vec 4 godina. Proucavam Astralnu Proekciju i Lucidne Snove.
Da malo svoja iskostva objavim. Lucidne snove uopste ne pratim toliko i ne pokusavam uspijevati, jer za to je potreban veliki umor tijela, ali astralnu proekciju svaku drugu noc obavljam. Da vam dodam Astralna proekcija je slicno lucidnim snovima i tu je cilj da prevarite svoj mozak. Uspavate tijelo, a mozak vam ostaje budan. (svijest) ... Kada uspijete taj korak vase tijelo je potpuno paralizovano i nije moguce ikakve pokrete uraditi. Najcesci strah kod svih pocetnika, a i meni je bio jeste ta paraliza i razni zvukovi koji prolaze kroz glavu. Dakle kada dolazite u zavrsnu fazu astralizacije kroz glavu vam se cuju razni zvukovi poput grmljavine, skripanja, zvizdanja koji bas prepadaju... Nakon toga osjecate astralno tijelo u zraku i zatim vam se pojavljuje svjetlost pred ocima, iako ste zatvorenih ociju. Taj trenutak treba zaista dozivjeti. Iako mi je mrsko toliko pisati cilj mi je da vas oko toga upoznam bolje. Svi koji imaju zelju da odrade astralnu proekciju neka mi se jave jer cu vam sve detaljno opisati i pomoci... Nista nije strasno ali uzitak je dosta bolji od lucidnih snova... Zaboravio sam reci da u astralnoj proekciji vi ustajete iz svog kreveta, vidite svoju sobu i svoje tijelo kako spava, ali sa vasim astralnih tijelom mozete hodati gdje god zelite. Ako dodjete do profi faze kao sto ja uspijevam vidite sve realne ljude oko sebe npr. (sestru koja spava pored tebe) itd. Uz mijesanje tj. dodavanje lucidnih snova mozete i letjeti kroz zidove i opet vidite u drugoj sobi svoje roditelje kako spavaju itd. itd itd. to je tacnije metoda kada pustite dusu van tijela, ali ona i dalje sa vasim mozgom komunicira i prenosi sve sto ste vidjelji. Inace kazem vam dosta mi je mrsko pisati , ali ako neko zeli da pokusa astralno projekciju neka mi se javi :)

>>>> Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi! <<<<









153
poruka na forumu
3 34



post # 16 | 19.07.2012 , 6:04 AM

Ja sam sanjao kako padaju igračke sa neba a ja sam imo tada 10 god i bio sam oduševljen kada sam se probudio ljut sam bio jer sam samo sanjao :-S

Nemam potpis :D xD









23
poruka na forumu
7 99



post # 17 | 03.08.2012 , 9:56 AM

edinzulic, kad budes tu javi mi se u pm ako mozes da mi kazes kako :)








165
poruka na forumu
14 281



post # 18 | 03.08.2012 , 5:17 PM

Za lucidne snove uopste nije potreban veliki umor tela kako je neko iznad napisao, sve je stvar prakse.
Ponovicu, igrate se sa stvarima koje ne razumete.

I'm content to die for my beliefs
So cut off my head and make me a Martyr
The people will always remember it.










2
poruka na forumu
0 0



post # 19 | 10.11.2013 , 4:34 PM

Ja sam se bavio time jedno vreme jer sam sasvim slucajno u snu provalio da je to san i poceo da radim sta sam hteo, u pocetku je to bilo kratko jer kada provalim da sam u snu nekako se uzbudim i na primer krenem ka necemu i uzbudjenje sve vise raste i ja se probudim, ali vremenom sam i to prevazisao, a posledica toga je sto sada nista ne moze da me iznenadi i jako uzbudi. to trajalo par godina ja sam to praktikovao i citao na netu i neki su pisali da nzm treba spavati u periodu od 22-1 do 6-10, to nije istina, ja sam imao lucinde snove i u 15h, u sred bela dana zadremam i sanjam ono sto zelim i imam potpuniu kontrolu, jedanput mi se desilo da sam legao u krevet iako mi se nije spavalo i rekao sebi sacu da udjem u san i da sanjam sta zelim, to sam i uradio nekako, razmisljao sam i odjednom pocinje neka svetlost i ja vise ne lezim vec stojim ispred moje kuce i krecem da skacem letim i ostalo. sada se vise ne bavim time toliko ali i dalje imam lucidne snove,samo sto ih nemam toliko cesto... vise puta mi se desilo posto navijam alarm na telefonu da zvoni 30 minuta na svakih 5 minuta tako sam se budio i zaspao jedno 5-6 puta i sanjao lucidni san.  to je bilo bas zajbano jer posle oga kada sam ustao nisam znao gde bijem i poceo da spremam za skoluu...    to je neverovatna stvar, znam ljude koji mogu to i koji su se bavili time, ali neki put kada spomenem to a neko ne zna za to on mi kaze da lupam gluposti i da je to nemoguce.

Added (10.11.2013, 3:34 PM)
---------------------------------------------
a da i astralana projekcija mi se desavala samo sto sam ja to istrazivao i pronasao da se to zove paraliza sna, gadna stvar, nemozes da mrdnes a nesto ti vristi i strah ti bruji kroz celo telo, a ti nemozes da mrdnes.. aaaaa mrzim to kad se desi...... angry2


Mr. Nemanja96



Forum » Lepota i Zdravlje » Stanje duha » Lucidni Snovi
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: