Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Auto-Moto » Automobili » Voznja bez dozvole (pomoc)
Voznja bez dozvole




Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 1 | 26.10.2013 , 2:39 AM

Ovo je ozbiljna stvar i dobro bi mi dosla pomoc od nekog ko je doziveo isto. Ovih dana cu preduzeti nesto ali zelim da cujem iskustva da bih se pripremio.
Danas sam vozio sa vozackom koja je istekla 10 dana i malera kao i obicno zaustavi me policija koja me nije zaustavljala prethodnih 3 meseca i naravno vidi da mi je istekla vozacka. Kako mi je saobracajac rekao ocekuje me oko 3 kaznena poena, oduzimanje vozacke i zabrana upravljanjem vozilima do 6 meseci, novcana kazna od 6 do 30 000 dinara, 3 meseca zatvora ili novcana kazna do 45 000 dinara. Zanima me iskustvo nekoga ko je ima isti problem, ne zelim podsmehe jer ovo sto se meni desilo je najgora stvar koja vozace moze da nadje. Kriv sam jer sam jednostavno zaboravio da obnovim vozacku sto kosta oko 1000 dinara.
Dali je neko imao ovakvo iskustvo i koja kazna mu/joj je dosla , pitam jer zelim da verujem da nisu toliko strogi da kaznjavaju maksimumom.


Poruku je menjao/la Ed05 - Subota, 26.10.2013, 2:41 AM

ED0 5








Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522



post # 2 | 26.10.2013 , 11:42 AM

Nije mi se desilo, ali znam osobe kojima jeste, i pošto je moj tata policajac, mogu da ti kažem, veruj da kažnjavaju. I pravo da ti kažem i treba. Čak i previše slabo kažnjavaju. Jednostavno neke stvari ne smeju zaboraviti i zanemariti. S obzirom da imaš dozvolu, i da ti je istekla (osim ako nije probna) znači nemaš malo godina. Za tebe je pisana ona poslovica - Ne platiš na mostu, platiš na ćupriji. Naravno tvoj prekršaj je mala beba naspram kakvih ima. Što se tiče zatvora, ne znam da još uvek nekog ko je išao u zatvor zbog ove kazne, u zatvor te šalju kad nemaš pare ili ne platiš kazne. Bez dozvole ćeš svakako ostati na neko vreme. Što se tiče kazni, sve dalje možeš da nagadjaš, šta, koliko, kako, ali detalje ćeš znati kad odeš kod sudije za prekršaje. Budi zahvalan što ćeš ipak dobiti na kraju vozačku dozvolu, jer znam, na primer ako uhvate lice bez položenog vozačkog da voze - zabrana ne mogu uopšte polagati. Postoje i kazne gde te odmah šalju ponovo da polažeš. Eto znam da nisam ti puno pomogla, da sam samo potvrdila ono što su ti već rekli, i ne verujem da će nečije iskustvo da ti pomogne. Narednih 6 meseci malo će se koristiti gradski prevoz i sedećeš na mestu sovozača :) Nadam se samo da nisi po profesiji vozač, to je onda katastrofa stvarno, ali ako jesi onda mi je to samo više razlog da te osudim. :(

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''








Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 3 | 26.10.2013 , 1:05 PM

Neznam sta da kazem osim da je ovo sta se radi sramota. Eto da nisam jedini u ovom sosu dokazuje i post koji sam kopirao sa jednog drugog foruma
Quote
Ja sam juče dobio kaznu za isteklu vozačku od 16.000 din,pet bodova i 3 meseca zabrane!Odlepio sam kao nikada u životu.Razmem da su pooštrene kazne za vožnju u pijanom i drogiranom stanju,brzu i agresivnu vožnju ili ne daj bože nešto gore,ali za isteklu vozačku ovo je sramno i jadno!Pri tom pratim rok važenja registracije,saobraćajne i parking servisa na mesečnom nivou,da ne pričam o milion drugih problema koje većina nas običnih smrtnika ima!Plus tih meseci organizacija moje svadbe,devojka mi zatrudnela,problemi na poslu,plata godinama smešna...!

Slazem se sa njim u potpunosti i svako ko je fer ce se sloziti. Zbog cega ovako rigorozne kazne nama koji jednostavno zaboravimo par dana da pregledamo dokumenta i vidimo dali je istekla vozacka.. Ne slazem se niti cu se sloziti da je ovo u redu al ajd, platicu to ,moram. Moramo da igramo kako nam sviraju jer zivimo gde zivimo.
Nismo mi koji zaboravimo da obnovimo dokumenta na vreme krivi za katastrofalne saobracajne nezgode vec oni koji voze u pijanom stanju i td. Nadam se da ce se ovaj zakon izmeniti jer ako ovako nastave tesko da ce iko normalan ostati da zivi i vozi u ovakvoj drzavi.
Marijana, Hvala na odgovoru ali nisam zasluzio a ni ostali sa mojim slucajem ovo. Ovo je blago receno rigorozna i prestroga kazna.


Poruku je menjao/la Ed05 - Subota, 26.10.2013, 1:44 PM

ED0 5




Forum » Auto-Moto » Automobili » Voznja bez dozvole (pomoc)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: