Sastavljanje kompa!
|
|
215 poruka na forumu
| |
5
| |
114
|
|
post # 1 | 12.12.2012 , 11:43 PM
|
E doslo vreme da i ja trazim pomoc.. mada vise misljenje
E ovako, Sastavljam jos jedan komp...imam sve komponente da sastavim.
Poceo sam da sastavljam i sastavim ja komp i sad ja ga upalim i pocne da pisti nekoliko puta za redom.. e sad skontao sam da je do procesora...(imam dva ) skinuo sam ga i bio je mnogo vruc e sad stavio sam drugi procesor i sad kad upalim komp neema nikakvih beepova.. A siguran sam da ovaj drugi procesor radi..
Ram sigurno radi..napojna..graficka..(sve tesitrano na prvom kompu)
E sad maticna ploca..Zvucna ne radi odavno... Maticna ploca je do neki dan bila kod mog druga sa drugim djelovima na njoj i radilo je sve osim zvucne.. i ja sam je donio kuci da sastavim komp sebi jos jedan i sad eto imam te neke probleme
Nece sad da upali..radi kuler..svetli maticna.. Probao sam napojnu sa prvog kompa koji radi i probao sam drugu napojnu na prvom kompu radi. Ram i sve ostalo radi na prvom kompu. vadio sam ram i probao da palim da vidim dal ce da zapisti..nece radio Clear CMOS.
sve sam probao...
Znaci radim inace oko kompova..al ovo stvarno mi nije jasno sta se desava 
Nothing Special.
|
|
| |
|
post # 2 | 13.12.2012 , 8:23 PM
|
mozda delovi nemogu da se podnesu jedan sa drugim,naprimer stavis ram 4gb a procesor 512ghz. Stavi mi konfiguraciju tog sklopljenog kompa.
|
|
| |
|
|
post # 4 | 14.12.2012 , 0:55 AM
|
ako nemas bas nikakve slike tj nece monitor da se upali onda je procesor.. ako si 100% siguran da nije procesor onda je mozda bios treba ga osveziti meni inace to desilo nisam znao sta je izvadio procesor ubacio drugi i radi!
imala je samo jednu manu, branila mi da idem u kafanu. kada umrem ne zovite popa neka mene konobar zakopa!
|
|
| |
|
|
post # 6 | 14.12.2012 , 4:30 PM
|
nije moguce da je zbog toga zasto na maticnu mozes staviti bilo koji procesor,druga prica ako procesor ne lezi. inace se razumem u racunare al ne puno,ipak imam nepunih 12 godina 
|
|
| |
|
post # 7 | 14.12.2012 , 5:27 PM
|
Quote (LeonHaker) nije moguce da je zbog toga zasto na maticnu mozes staviti bilo koji procesor,druga prica ako procesor ne lezi. inace se razumem u racunare al ne puno,ipak imam nepunih 12 godina Ne razumes se uopste.
1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma! 2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme! 3.Pogledajte moje opise igara ovde.
Did I ever tell you the definition of insanity !?
|
|
| |
|
post # 8 | 14.12.2012 , 5:56 PM
|
Quote (LeonHaker) naprimer stavis ram 4gb a procesor 512ghz. Evo bisera TheGameVlogg, brate mili, pa napiši bar nazive komponenata da viđimo šta se s čim slaže , a šta eventualno ne slaže. Kako da ti pomognemo naslijepo? Stavljaš li termalnu pastu na procesor? (mislim na onaj prvi što pišti i koji se pregrijava) Kako se čuje pištanje? Opiši malo temeljitije 

|
|
| |
215 poruka na forumu
| |
5
| |
114
|
|
post # 9 | 15.12.2012 , 0:27 AM
|
Ma u redu je prvi komp..maticna je ista.. Socket 755 LGA obe..nego skontao sam ja da nije isti procesor..narucio sam procesor
ovaj sto radi sad u prvom kompu je isti kao ovaj sto je crko i sto pisti sa njim kad ga stavim... a ovaj treci sto ne odgovara je Iste velicine znaci moze da stane u leziste gde ide procesor al ne odgovara maticnoj valjda i ne pisti sa njim nikako..i nema nikakve slike nista..
ovako Ovaj sto je crko je Intel '05 E2180 Pentium Dual-Core Sla8y Malay 2.00GHZ/1M/800/06 (imam isti koji trenutno krostim na ovom kompu sa kog pisem samo je 2.60 i on radi na drugoj maticnoj) a ovaj sto ne odgovara je INTEL '04 Celeron D 326 SL8H5 China 2.53/256/533/04A
Skontao sam da ne dogovara procesor jer sam pogledao na netu koji procesori su kompatabilni za ovu maticnu i ovog nema znaci da ne valja ovaj.. Ja sam postavio ovde pitanje jer mi nije jasno bilo sto nece..dok nisam sve lepo proverio
Hvala vam na pomoci 
Nothing Special.
|
|
| |