Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Forum » Tehnički deo » PC Klinika » Komp je unisten (Koce se igrice,internet spor ko puz)
Komp je unisten






54
poruka na forumu
13 52



post # 1 | 01.04.2014 , 8:55 PM

Da pocnem iz pocetka:

Pre oko mesec dana sam skinuo AC 4.Bio sam srecan.Kada sam ga pustio seckao je,seckao i samo seckao.Ja kazem ok komp mi nije next gen stvar.Posle toga nisam igrao igrice dugo vremena.Lutao sam netom.Kada sam poceo da ulazim i u najmanje igrice kocio je kao lud.Ja cekaj da udjem u AC 4 da proverim stanje.U prvom trenu se ukocio i nije se odkocio dok nisam restartovao komp.Posle nekoliko dana je net poceo da spori sve vise i vise.Koristim Google Chrome a sporiji mi je trenutno od Expolera.Ne znam vise sta da radim.Koce igrice,net je spor ko puz.Ako znate sta da radim molim vas javite mi. :(

MS Windows 7 Ultimate 42-bit SP 1

AMD Athlon II X2 220 Processor

4,0GB RAM

ATI Radeon HD 5570








4026
poruka na forumu
1074 4736



post # 2 | 01.04.2014 , 9:50 PM

Mislim da ćeš morati uraditi generalno čišćenje. Nadam se da neko ima bolje rješenje, ali ja ti savjetujem sledeće:

Kao prvo očisti kućište ako to već nisi učinio. Pod tim se podrazumjeva da očistiš i kulere od procesora, grafičke, napajanja. Nešto se mora i rastaviti da bi se dobro očistilo. (nemoj da zaboraviš da računar isključiš iz struje) 
Nakon toga pokreni sistem i ako se njegov rad svede na podnošljivo, sačuvaj sve što ti je bitno na na neki eksterni medij. Kada završiš sa tim započni novu instalaciju windowsa 7. ( lako je nabaviti makar kopiju)
Daću ti link sa koga treba da pratiš instrukcije:
http://goo.gl/GnSpBI
Ako nikad nisi instalirao windows, pozovi u pomoć nekoga ko jeste da ti pomogne (mada ne sumnjam da ćeš se snaći yes  ).
Najbitnije je da se odradi komanda 'clean all', vezano za tvoj hard disk i sve bi trebalo da radi kao 'nekada'. Ako je ne odradiš sve će biti usporeno, pa čak i instalacija koja može trajati i preko 10 sati i na kraju neće uspjeti da instalira windows.
Probaj, pa javi. Izgubićeš dan (za gore navedeno ne treba ti više od 2-3 sata ako znaš šta radiš - čišćenje i instalacija), ali vratićeš svoju mašinu u život.  :)











54
poruka na forumu
13 52



post # 3 | 02.04.2014 , 8:14 PM

Cistio sam celo kuciste pre jedno mesec dana i tada je odlicno radio.Brzo nakon toga sam skinuo AC 4.Inace imam jednog druga koji ima disk za windows 7 pa ce mi on dati.Hvala. yes


Forum » Tehnički deo » PC Klinika » Komp je unisten (Koce se igrice,internet spor ko puz)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: