instalacija vindovsa
|
|
|
post # 1 | 29.08.2011 , 5:43 PM
|
na laptopu sam imao windows vistu,dok nije zastekala-nisam mogao podici sistem.Ubacio sam CD-e koji sam dobio uz laptop,i kliknuo za popravak sistema.Komp se restartovo i normalno podigo sistem-sve radi,kao nov.Ugasim ga normano,ali kad sam ga htjeo ponovo upaliti ni da cuje-nece opet.Stavim CD-e nista...odnesem ga u servis , kaze stradao mu hard disk. poslije sam cito tutorijale o podizanju sistema i u svakom je prvo podesavanje u biosu,ja to nisam uradio; stavio CD ponudilo mi opcije popravka ili nova inst. Samo klikno i ....... sada me zanima kako sam uspio popraviti sistem-nisam podesavo BIOS i dali je zbog toga stradao hard disk.....
ako neznas-pitaj......nije sramota
|
|
| |
|
|
174 poruka na forumu
| |
4
| |
60
|
|
| |
|
post # 5 | 03.09.2011 , 10:41 AM
|
OK,ovo sa Vistom sad nije vazno.....nego resio sam da probam svoju prvu instalaciju 7-ice..pa me zanima dali treba odma posle instalacije izbaciti CD i vratiti postavke u BIOSU kako je bilo,te instalirati drajver za internet kako bi ga ukljucio da bi mogo instalirati ostale drajvere-koji se inst. sami ako sam dobro svatio -kako znati dali je windows aktivan (cd kopija) i -kada ubaciti aktivator-ako nije aktivan (prije inst. drajvera ,prije povezivanja interneta ili nije vazno...)
Sada imam XP particija C je 68 gb-dali treba veca za sedmicu( hard disk 160 gb)
|
|
| |
|
|
|
post # 8 | 03.09.2011 , 12:59 PM
|
ko zna sta su ti iz servisa izmuvali , jedino ako nije hard crko od pregrejanosti desava se to , nema nikakve veze sa reinstalaciom

|
|
| |
|
post # 9 | 03.09.2011 , 2:25 PM
|
Quote (krusko) .nego resio sam da probam svoju prvu instalaciju 7-ice..pa me zanima dali treba odma posle instalacije izbaciti CD i vratiti postavke u BIOSU kako je bilo,te instalirati drajver za internet kako bi ga ukljucio da bi mogo instalirati ostale drajvere-koji se inst. sami ako sam dobro svatio -kako znati dali je windows aktivan (cd kopija) i -kada ubaciti aktivator-ako nije aktivan (prije inst. drajvera ,prije povezivanja interneta ili nije vazno...)
volio bi da mi neko odgovori na ovo...konkretan odgovor
|
|
| |
|
|
post # 11 | 10.09.2011 , 10:22 AM
|
i mene zanima u toku instalacije windowsa,kada se treba povezati internetom,dali kad instalacija bude zavrsena,posle aktiviranja ili u nekom ranijem koraku....
|
|
| |
|
post # 12 | 10.09.2011 , 10:47 AM
|
Prvo, sta ce tebi Vista kad je to najgluplji Os!? ( Morao sam tako da se izrazim) Nego dobro, resio si se te globe. Sto se sedmice tice. Desni klik My Computer/ Properties. Tu u ''Generals'' pogledaj pri dnu sta ti pise. Tipa: '' 26 days to activate. Activate Windows now''. Ili, ako je aktiviran, a sumnjam da je. Pisace: ''Windos is activated''. Pozdrav!
Poruku je menjao/la Ellectra - Subota, 10.09.2011, 10:56 AM
. . .
|
|
| |
647 poruka na forumu
| |
22
| |
461
|
|
| |
378 poruka na forumu
| |
19
| |
49
|
|
| |
|
post # 15 | 10.09.2011 , 4:34 PM
|
to sve znam ali niko da odgovori vezano za internet,kada ga povezati prilikom dizanja sistema
|
|
| |
|
post # 16 | 15.10.2011 , 3:07 PM
|
Quote (seyo71) to sve znam ali niko da odgovori vezano za internet,kada ga povezati prilikom dizanja sistema
ne mozes ukoliko posedujes adsl on je vec povezan na net ( ukoliko je ukljucen ) sve ostalo moras da uradis nakon podizanja sistema...
Inace nije potrebna veza sa internetom da bi instalirao windows 7 ( on u sebi vec sadrzi sve osnovne drajvere ) a update mozes da uradis nakon dizanja sistema....
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
|
post # 17 | 15.10.2011 , 4:28 PM
|
vista je zaje**** jer posle 1 nedelje od instalacije pusta viruse ako se ne registruje..
|
|
| |