Problem Pri paljenju kompa
|
|
|
post # 1 | 05.09.2011 , 3:18 PM
|
Pozdrav svima.Imam jedan problem.Naime neki dan sa htio ocistiti komp i prvo mi je palo na pamet kuler.Skinuo sam sve zakacke i digao koler zajedno sa hladnjakom.Pošto nisam neki strucnjak vratio sam sve odmah kako je i bilo, ali tada je nastao problem.Kada sam upalio komp javile su mi se obe lampice znaci i crvena i zelena kuleri rade svi i od procesora i od napajanja.Na maticnoj imam lampicu neku zelena je i ona radi takoder, mis radi isto kao i zvucnik koji je na usb i time sam iskljucio maticnu sto mi je veliko olaksanje.Naime kao sto sam rekao svijetle obe sijalice nema slike monitor je crn kao kad nema signala i ne radi mi cd rom tj kada upalim komp on se ne cuje.Zanimaju me vasa misljenja da znam otprilike odakle poceti,, ali ako netko zna uzrok problema bio bih mu zahvalan kad bi pomogao. P.S nisam otvorao procesor znaci skidao onu zastitu pa dosao do iglica onih vec samo sam dignuo kuler i hladnjak.vidio sam pastu ispod samo ne vjerujem da to ona moze sve uciniti. Konfiguracija je Asus motherboard http://motherboardland.blogspot.com/2006....rd.html ova na slici 1 Gb RAMA, 63 MB GRAFICKE I DVA HARD DISKA JEDAN OD 70 GB I DRUGI 40 GB.Inace ovaj komp mi treba samo zbog nekih programa i posla.
|
|
| |
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
| |
|
|
|
post # 5 | 05.09.2011 , 5:11 PM
|
cooler sam cistio usisivacom,ali ne ono bas jako da se ne bi nesto desilo.uopce nisam razdvajao hladnjak od coolera, znaci samo sam skinuo sve odmah i odmah vratio kako je bilo.Ocistio sam pastu i sve ponovo vratio, ali nista oba coolera se okrecu usbeovi rade mis radi,tipkovnica nece, jedino me muci to da nije oba diska spalilo nekako jer napon na glavnom disku je skupa sa cd-rom uredajem i kada su stekeri ustekanu u disk nece cd-rom a kada nisu cd-rom radi normalno.Paste trenutno nemam tako da je nisam mogao staviti, a na graficku sam odmah pomislio pa sam nju prvu provjerio.Added (05 Sep 2011, 5:11 PM) --------------------------------------------- Ipak proćitao sam sad na nekom forumu da je se nekom liku isto desilo znaci upali ga vrte se ventilatori i sve ali nema slike nema boot up ekrana nista...Ehh sad zbog ćega svijetli crvena sijalica. ona je koliko ja znam od HDD, ali moze li biti i za nesto drugo npr. graficku.Zaboravio sam u gornjem tekstu kazati da graficka nije integrisana provjerio sam je nekoliko puta, ali opet nisam je stavljao u drugi komp. tako da je sve moguce.Hvala vam za pomoc.
|
|
| |
|
post # 6 | 05.09.2011 , 6:02 PM
|
nosi u servis , cinimi se da nekosta puno , bolje oni da ppogledaju sve

|
|
| |
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
| |
|
post # 8 | 05.09.2011 , 7:01 PM
|
odnijet cu to je sigurno samo me je zanimalo zna li itko dali je to neki ogroman kvar ili nesto sitno....
|
|
| |
1069 poruka na forumu
| |
17
| |
283
|
|
post # 9 | 05.09.2011 , 7:15 PM
|
to je verovatno nesto sitno ili nisi nesto dobro prikljucio, mozda treba nesto jos da se uradi ili mozda ako si brisao vlaznom krpom nesto si ostetio postoji 1000 odgovara ali samo jedan je tacan 
|
|
| |
|
post # 10 | 05.09.2011 , 9:11 PM
|
vjerovatno, ali imam jos jedno pitanje.Poslusao sam gore savijet i skinuo termalnu pastu.Da li mi ona zaista treba i cuo sam da ako procesor radi brzo izgori bez nje.
|
|
| |
|