Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Overclock-Moze mala pomoc ?

164
poruka na forumu
11 174

post # 1 | 15.10.2011 , 0:20 AM

Zdravo svima, kako ste mi, nadam se da ste ok svi smile
E ovako, odakle da pocnem, ja znam o racunarima dovoljno za moje potrebe i toliko se i interesujem za hackovanje i programiranje php html i ta cuda, ali sad sam naisao na problem. Kupio sam novi racunar, i nisam nesto zadovoljan sa njegovom brzinom, naime radi se o sledecoj konfiguraciji;

Pricao sam sa jednim prijateljom i on mi je rekao da nebi bilo lose da "klokujem" racunar.
S obzirom da ja nisam bnas upucen u to molim vas ako ima neko ko se razumije u to da mi objasni sta bi trebao uraditi s obzirom da sam cuo da je to pomalo rizicno zbog opterecavanja procesora tak da moze maticna da vrisne
Svaka pomoc je dobro dosla, nemorate mi objasnjavati postupak overclocka nego eto samo neke savjete stabi bilo pametno uraditi pored toga
Unaprijed hvala
Pozz smile

Poruku je menjao/la V_Wie_Vendetta - Subota, 15.10.2011, 0:22 AM

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 2 | 15.10.2011 , 0:26 AM

Ukratko posto si kupio novi racunar klokovanje smanjuje zivotni vek komponente bilo to procesor ili graficka, sto naravno vodi do gubitka garancije, ako te jos zanima reci pa cu da ti napisem tut ili dam link do njega... smile

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view

164
poruka na forumu
11 174

post # 3 | 15.10.2011 , 1:01 AM

Ma njemu je garancija istekla prije 20 godina biggrin nije kupljen nov novcat nego sam rekao novi jer sam stari unistio biggrin izvinjavam se na greski, naravno pomozi mi kolio mozes daj mi neki savjet sta da uradim evo gledam na yt kako to rade al nisam sigran dal da ja to tako uradim jer ne znam koji kuler imam i ne znam gdje da provjerim pa tako da mislim da nemam adekvatno hladjenje za malo veci overclock
a s obzirom da se ti vidim razumijes u to dali mi mozes reci do koliko se moze overclockovati maximalno ???
Hvala unaprijed pozz

Added (15 Oct 2011, 1:01 Am)
---------------------------------------------
Davor, sorry nisam citirao kako treba, evo da samo znas da sam citirao tvoj odgovor
Hvala unaprijed

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

. . .
883
poruka na forumu
407 REP OFF

post # 4 | 15.10.2011 , 1:24 AM

I da uradis to, trenutno ces osetiti olaksanje na svom racunaru, posle nekog vremena. . .
Savet, ne prizivaj nesrecu. Sto znaci, nemoj da radis overclock!

. . .

164
poruka na forumu
11 174

post # 5 | 15.10.2011 , 1:27 AM

Ellectra, A sta ja znam, on lijepo radi na 1.79ghz al meni treba jos malo bar 2.2 imas li ti jos neki pametan savjet osim toga da ne pipam nista smile

. . .
883
poruka na forumu
407 REP OFF

post # 6 | 15.10.2011 , 1:45 AM

Pametniji od ovog sta sam ti napisao, nemam. . . . Sve je to trenutno lepo, ali.. . Ne deluje tako posle nekog vremena.

. . .

4026
poruka na forumu
1074 4736

post # 7 | 15.10.2011 , 2:40 AM

V_Wie_Vendetta, ne savjetujem ti da to radiš. Mašina je prije svega stara, a komponente joj baš i nisu Bog zna čemu.
Za overclock bez posljedica ti je potreban dobar coller za procesor, izdržljiva matična ploča sa kvalitetnim materijalima, jače napajanje od renomiranih proizvođača, dobro hlađenje u kućištu itd. Govorim ti iz iskustva. Imao sam stari komp koji je mnogo jači od ovog tvog i uspio sam da mu spržim procesor, jer sam se previše igrao sa voltažom. Probaj da ga klokuješ malo, pa vidi kako se ponaša. Prati temperature procesora i sistema uopšte.

164
poruka na forumu
11 174

post # 8 | 15.10.2011 , 2:53 AM

luka83, Pa ne znam nisam ja mislio ici mnogo do 2.2 max ??? Jel to ok ?

4026
poruka na forumu
1074 4736

post # 9 | 15.10.2011 , 3:15 AM

Zapamti trenutne temperature sistema, pa onda idi lagano i prati promjene. Probaj, šta da ti kažem. Najbolje se sam naučiš.
Inače, procesor treba gorivo, u ovom slučaju napon, pa provjeri da li je dovoljna voltaža za OC.
Inače, nećeš osjetiti neku veliku razliku u brzini. wink
PS: Sve ispod 70 stepeni u maksimalnoj iskorštenosti sistema je OK

Poruku je menjao/la luka83 - Subota, 15.10.2011, 3:16 AM

2
poruka na forumu
0 -5

post # 10 | 15.10.2011 , 9:45 AM

ako ti je obicni kuler(vazdusni) moj savjet je da ne ides preko 2.0 GHz e sad ti vidi koliko je stabilan.
uradi stres test sa PRIME 95 pa vidi.pozz

poruka na forumu
REP OFF

post # 11 | 15.10.2011 , 2:25 PM

cool comp nemam reci smile

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 12 | 15.10.2011 , 2:45 PM

V_Wie_Vendetta, da ne pisem ceo sastav pogledaj ovde: Overclock

Malo upozorenje: ako ne poznajes kompjutere vrlo dobro, nemoj ovo da radis, jel moze svasta da bude. na primer mozes da spalis neke komponente u kompu.

164
poruka na forumu
11 174

post # 13 | 15.10.2011 , 10:56 PM

luka83, Davor, a koliko je pametno bar klokovanje graficke karticeee ???? kod mene je nvidia 7300 gt 256 mb i nema onaj kuler na sebi onaj ventilatorcic pa sad ne znam eo nasao sam program za to moze li par savjeta o tome ?
Hvala vam mnogo za ovo do sad mnogo sta mi pomogli smile

4026
poruka na forumu
1074 4736

post # 14 | 15.10.2011 , 11:06 PM

V_Wie_Vendetta, nema na čemu. biggrin biggrin biggrin Ti baš riješio da batališ nešto. Moj savjet ti je da ne diraš tu grafičku.
Kao prvo ona i nije za neko ozbiljnije igranje. Ta grfička je namjenjena za multimediju. Ostavi je takvu kakva jeste, inače ćeš je poslati u vječna lovišta. Dobio bi minimalna ili čak nikakva poboljšanja u igrama, vjeruj mi. wink

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 15 | 15.10.2011 , 11:08 PM

V_Wie_Vendetta, pa sad sve zavisi od toga kako se ponasa karitca recimo ako podignes za nekih 20% ne bi trebalo da bude problema a mozda da ubacis neki kuler pored nema veze sto nema na kartici ti mozes da dodas ako hoces...

Inace ja sam vise za radeon graficke licno ih koristim i bolje su se pokazale u klokovanju kao i u preformansama... smile

164
poruka na forumu
11 174

post # 16 | 15.10.2011 , 11:13 PM

luka83, Davor, Momci jos jednom vam hvala na savjetima, ovo radim samo iz razloga sto sam na yt vidjeo kako lik igra gtaIV na racunaru istom kao kod mene !! Kakooooooooooooooo!!!!!????? biggrin E tako sam i ja odlucioovaj svoj da natjerama na to pa makr izgoriooooo biggrin mnogo vam hvala biggrin najjaci ste

4026
poruka na forumu
1074 4736

post # 17 | 16.10.2011 , 1:19 AM

Quote (V_Wie_Vendetta)
ovo radim samo iz razloga sto sam na yt vidjeo kako lik igra gtaIV na racunaru istom kao kod mene !! Kakooooooooooooooo!!!!!?????

Ne vjeruj svemu što vidiš na YT wink
Core 2 Duo 1,8 GHz (radi i na P4 3 GHz), 1,5 GB RAM-a, D3D 256 MB VRAM-a (GeForce 7900, Radeon X1900)
Ovo je minimum potreban za normalno igranje. Sve ispod je loše ili ne liči na GTA 4, naravno sa low settings.
Velika je razlika između 7900 i 7300. Sa 7300 možeš pokrenuti GTA 4, ali to više liči na slideshow i imao bi česte probleme sa gubljenjem textura i često bi dolazilo do gličeva ili grešaka. Takođe imaš i manjak rama i procesor je sa jednim jezgrom. Nećeš se naigrati GTA 4 sigurno sa ovim kompom smile
Još jednom, nema na čemu wink

Poruku je menjao/la luka83 - Nedelja, 16.10.2011, 1:32 AM

• Page 1 of 1
  • 1
Search: