Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Forum » Tehnički deo » PC Klinika » Safe mode
Safe mode






792
poruka na forumu
183 1143



post # 1 | 31.07.2012 , 8:01 PM

mod OS-a u kome nam je omoguceno da dijagnozom dodjemo do problema koji se javlja u "Normalnom" rezimu rada OS-a. Svi devices su unable-ovani u safe mode-u (zato je slika u maloj rezoluciji - disable-ovana je graficka kartica),iz prostog razloga:u slucaju da neki od njih ne valja i ometa "Normalno" podizanje OS-a,mi ne bismo mogli ni u safe mode da udjemo i prekontrolisemo ga.

Safe mode with networking
-od svih device-a koji su disable-ovani jedino je Networking card enable-ovana -koja nam moze biti od znacaja ako nam u safe modu zatreba nesto (driver ili software) koji mozemo preuzeti sa oficijalnog sajta proizvodjaca graficke,maticne ploce i sl...

Kako uci u Safe mode?
-Odmah nakon paljenja kompjutera (na vecini kompjutera) se pojavi Display maticne ploce.Nakon toga pojavljivanja mozete poceti sa pritiskanjem tastera F8. Pojavice vam se ekran koji igleda ovako:

ovde mozete izabrati opciju "Safe mode" ili "Safe mode with networking"

Rad u safe mode-u
-U Safe mode-u prvi i osnovni cilj nam je utvrditi poreklo problema koji imamo u "Normalnom" podizanju OS-a.
-Najpre bi trebao da se proveri Event Viewer - [izvor:xcri5nq7]http://www.interfejs.tv/forum/viewtopic.php?f=81&t=2712[/izvor:xcri5nq7] , ukoliko je doslo do sistemskog "pucanja".
-Nakon toga iz Safe mode-a mozemo pokrenuti anti-viruse,anti-spyware i sve ono sto je potrebno ukoliko mislimo da je virus,spyware ili nesto slicno odgovorno za nemogucnost rada u "Normalnom" rezimu rada OS-a.
-Odavde se takodje mogu pokrenuti alati sa dijagnozu hardware-a (alati se uglavnom nalaze na oficijalnim sajtovima proizvodjaca hardware-a).

U trgovinama kostima širom SAD-a stoji upozorenje na Batmanovom kostimu ~ Ne omogućava korisniku da leti!










1888
poruka na forumu
73 477



post # 2 | 14.09.2012 , 9:22 PM

kako da pokrenem igru u safe modu , imam problem sa rezolucijom igre , veca je nego sto bi trebala biti i ne mogu da udjem u nju , pise out of range , ??

ΠΑΟΚ Παρτιζάν ίδιο χρώμα με την ίδια πίστη
Партизан у срцу!










882
poruka na forumu
27 382



post # 3 | 14.09.2012 , 9:41 PM

G0ga, U safe modu nemozes pokrecti igre i tako neke stvari on sluzi samo za ispravljane gresaka koje su ti poremetile ili srusile sistem :D







Forum » Tehnički deo » PC Klinika » Safe mode
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: