Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Infinity  
Forum » Internet » Internet konekcije i klijenti » Posmatrajte one koji vas posmatraju na internetu
Posmatrajte one koji vas posmatraju na internetu






6612
poruka na forumu
1056 7133



post # 1 | 18.03.2012 , 12:24 PM

Baš bi bilo dobro da ponekad uhodite one koji vas uhode na internetu! Sigurno vam je ovo palo na pamet...kao i većini običnih korisnika neta. Mozilin veb pretraživač Fajrfoks, u tom smislu, nudi rešenje.

Fajrfoks je lansirao prvu verziju Kolužn ekstenzije, koja omogućava da se u realnom vremenu zna ko prati određenog Internet korisnika na internetu i prikuplja njegove podatke, objavljeno je na Mozilinim stranicama. Na taj način žele da pomognu ljudima kako i zašto su praćeni na Internetu. To bi im trebalo pomoći i u promeni navika na internetu, smatraju tvorci Fajrfoksa.



Lokacije koje ste posetili obeležene su tačkama okruženim prstenovima sive boje, dok crveni prstenovi ukazuju na lokacije koje su upotrebile Kukiz iz vašeg veb pretraživača

Naime, reč je o alatu pomoću kog možete videti kako različite mrežne lokacije prate "trag" vašeg mrežnog kretanja. Lokacije koje ste posetili obeležene su tačkama okruženim prstenovima sive boje, dok crveni prstenovi ukazuju na lokacije koje su upotrebile Kukiz iz vašeg veb pretraživača, koje razni portali i treće strane koriste kako bi pratili vaše aktivnosti.

Pozadina svega je naravno biznis i zarada, a to je i dakle razlog praćenja u velikoj većini slučajeva. Znači vaše internet navike prate oglašivači, kako bi usmereno slali oglasne poruke tamo gde ih - ili ne očekujete, ili ne želite.

Kako instalirati Kolužn?
Instalacija Kolužna je jednostavna:
1. Da ste korisnik Fajrfoksa;
2. Da nabavite najnoviju verziju tog preglednika;
2. Idite OVDE preuzmite ekstenziju.

Isprobajte alat pa se uverite sami.


Forum » Internet » Internet konekcije i klijenti » Posmatrajte one koji vas posmatraju na internetu
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: