Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Forum » Ostalo » Arhiva » Pismo roditelja djetetu.. (Jako tužno!)
Pismo roditelja djetetu..




Mallena
1779
poruka na forumu
960 7696



post # 1 | 08.02.2013 , 10:39 PM

Dragi sine/kćeri,

Sada još nisam ostario, a kada me budeš vidio takvog, budi strpljiv sa mnom i pokušaj me razumjeti.. ako se zaprljam u vrijeme ručka, i ako se ne mogu sam obući, budi strpljiv..

Sjeti se sati, koje sam potrošio, dok sam te tome naučio. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uvijek iznova, nemoj me prekidati saslušaj me! Kada si bio malen, morao sam ti istu priču čitati uvijek iz početka, prije no što si utonuo u san.

Ako se ne budem želio kupati, ne ismijavaj me i ne vrijeđa… Sjeti se kako sam te morao loviti i izmišljati hiljade razloga, da bi ušao u kadu.

Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmjehom na licu Ja sam tebe naučio mnogo stvari: pravilno jesti, pravilno se obući, suočiti se sa životom

Ako nekad u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena, da se prisjetim i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj se uznemiravati. Nije mi najvažnija stvar na svijetu naš razgovor, već to, da sam s tobom i da me znaš saslušati.

Ako ne budem želio jesti, nemoj me prisiljavati da jedem Sam znam najbolje, kada mi je hrana potrebna, a kada ne.

Kada mi umorne noge više neće dozvoljavati da hodam, pruži mi ruku jednako kao što sam je ja pružao tebi, kada si načinio prve korake.

I ako ti jednom kažem, da više ne želim živjeti, da želim umrijeti, ne ljuti se na mene, jednog dana ćeš razumjeti. Pokušaj shvatiti da se u starosti ne živi, već se preživljava.

Jednom ćeš spoznati, da sam ti uprkos svim učinjenim greškama, želio samo najbolje i pokušao sam te pripremiti na putovanje života.

Ne žalosti se, ne ljuti se i ne osjećaj se bespomoćan, kada me budeš gledao pored sebe takvog. Budi pored mene i pokušaj me razumjeti i pomoći mi.. tako kao što sam ja pomagao tebi, kada si počeo živjeti.

Budi mi oslonac, pomozi mi zaključiti putovanje s ljubavlju i strpljivošću.. Vratiću ti osmjehom i neizmjernom ljubavlju, koju sam oduvijek čuvao za tebe.

Volim te sine/kćeri,

Tvoj tata/tvoja mama!

Added (08 Feb 2013, 9:39 PM)
---------------------------------------------
tuga


"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"







♡ Visca el Barça ♡
2899
poruka na forumu
5196 19101



post # 2 | 09.02.2013 , 1:40 AM

Dirljivo i veoma poucno!! <_<


Poruku je menjao/la Bosankaaa - Subota, 09.02.2013, 1:41 AM

Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°



Forum » Ostalo » Arhiva » Pismo roditelja djetetu.. (Jako tužno!)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: