Veridba, koliko je vazna?
|
|
|
post # 1 | 08.01.2013 , 8:20 PM
|
Zanima me sta mislite o tome..i dali je veridba bitna pre braka?
|
|
| |
|
post # 2 | 08.01.2013 , 8:41 PM
|
Nije bitna Bitna je zelja i ljubav a veridba to je obicaj i formalnost 
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 3 | 09.01.2013 , 8:17 PM
|
Jeli...jel to ono kao da se kaparisemo pre vencanja... 
|
|
| |
|
post # 4 | 09.01.2013 , 11:29 PM
|
I ako vjeridba generalno ne moze da sprijeci nesto nezeljeno sto se moze dogoditi izmedju to dvoje ljudi.... kao sto je recimo raskid .
Sve to vuce korijene iz ranijih obicaja, ali nekako mislim, da su u cijeloj stvari poslije toga najmirniji roditelji .
Znas kako je novopecenoj mladi njena majka jednom rekla: ``Tvoja svadba je moja, ti u njoj imas samo glavnu ulogu. ``
Tako nesto je i vjeridba. A sto se tice cekanja, neko ceka mjesec dana dok se ne obave pripreme, a neko i duze ako finansije stanu na put realizaciji... Ali eto, oni koji recimo duze cekaju, mozda imaju neku satisfakciju u tome da su se kroz neki obicaj jedno drugom obecali i nekako cijeloj stvari dali dublji znacaj, bas kao neki uvod u brak. Inace i duza vjeridba ima svojih prednosti, kao i zajednicki zivot. Imas vremena da vidis sa kim ces provesti cijeli zivot.
Jedva čekam novu godinu..... :((((haha !
|
|
| |
|
post # 5 | 10.01.2013 , 2:06 PM
|
Ne znam Adrijana_...po meni je to cista formalnost...kao obecani...da se zna da cemo da se vencamo...bacanje para...kad i pre veridbe znamo sve......ocemo ili necemo....nema treceg!!!!!
|
|
| |
|
post # 6 | 12.01.2013 , 7:36 PM
|
Quote (@len) Zanima me sta mislite o tome..i dali je veridba bitna pre braka? Ma nije bitna. Veridba ti ne garantuje da cete se vencati. Isto tako i kad si u braku, ne mora da znaci da cete zauvek ostati zajedno, a narocito u danasnje vreme, neverstva i razvoda koliko hoces, na Srbiju sam mislila.
|
|
| |
|
post # 7 | 12.01.2013 , 7:58 PM
|
Quote (@len) bacanje para...
To ti je to, uopste nije bitna, ako nekog volis ne moras da se veris sa tom osobom da bi joj dokazao svoju ljubav, isto tako ne moras ni da budes u braku, jer kao sto kaze batica iznad mene:
Quote (Tanja91) Isto tako i kad si u braku, ne mora da znaci da cete zauvek ostati zajedno, a narocito u danasnje vreme, neverstva i razvoda koliko hoces, na Srbiju sam mislila.
Znaci samo bacas pare za dzabe... 
|
|
| |
|
post # 8 | 14.01.2013 , 2:12 PM
|
Koliko njih je prekinulo veridbu...zbog ovog ili onog....a od vencanja nista,blamaza......zato pamet u glavu 
|
|
| |
|
post # 9 | 14.01.2013 , 3:43 PM
|
@len, to je nesto ako je kako treba sto ostaje za cijeli zivot u sjecanju ali nikad ne mozes znati jel' za cijeli zivot ili nije , i niko danas nista ne moze garantovati pa ni to , meni je to ipak lijep cin pa ko voli nek ' izvoli zavisi kako se ko osjeca 
Jedva čekam novu godinu..... :((((haha !
|
|
| |
|
post # 10 | 16.01.2013 , 5:01 PM
|
Totalno nebitna stvar.. Obicna formalnost..

|
|
| |
|
post # 11 | 16.01.2013 , 7:22 PM
|
Glupost!
DD11
|
|
| |
|