Pomoć oko pesme
|
|
|
post # 1 | 21.04.2013 , 10:50 AM
|
Pozdrav svima! U školi smo dobili zadatak da naučimo neku pesmu (nebitno koju) od nekog pesnika(nebitno odakle). Sad imam problem. Pošto slabo i teško pamtim pesme, zamolio bih vas da mi date neku kratku pesmu i ime autora te pesme. Tražio sam na Google-u i nisam uspeo ništa pronaći jer su sve pesme koje sam pronašao bile poduge sa 2 do "beskonačno mnogo" strofa. Hvala unapred!
Njutnov zakon inercije: "Tijelo ostaje u stanju mirovanja ili ravnomjernog pravolinijskog kretanja dok mu drugo tijelo ne opsuje mater."
|
|
| |
780 poruka na forumu
| |
22
| |
296
|
|
post # 2 | 21.04.2013 , 11:02 AM
|
ВалцерУ круг, у круг, у круг играмо валцер ја и мој друг играмо валцер корака лака у једној клупи два мала ђака. Љубица љутица се љутила и није маму пољубила не да јој мама ни шљиву ни гљиву већ мора да једе пасуљ и зеље.
Ovo sam nasao laka je evo ti jos jedna
Песму ти пишем речима храбрости, речима доброте, речима младости.
У њој је река, и шума, и њива, и један ђак који снива.
А сан постоји, снева и не хаје, јер добро на свету само остаје.
Остају храбра велика дела, школа и млaдост – радост цела!
Остаје песма и у њој сан, и сунце златно да обасја дан!
Ja bi ti preporucio ovu drugu pa ti vidiAdded (21.04.2013, 11:02 AM) --------------------------------------------- Kad ucis pesmu onda ili nadji na youtube-u tu pesmu (recitaciju) pa slusaj tako ti je lakse,a moras jedino da 1 stih ponavljas 10 puta dok ga ne zapamtis onda 2 i tako sve za 10-15 min ti je gotovo

|
|
| |
|
post # 3 | 21.04.2013 , 11:02 AM
|
Deniro_Bre, Ovo je ta druga? Quote Песму ти пишем речима храбрости, речима доброте, речима младости.
У њој је река, и шума, и њива, и један ђак који снива.
А сан постоји, снева и не хаје, јер добро на свету само остаје.
Остају храбра велика дела, школа и млaдост – радост цела!
Остаје песма и у њој сан, и сунце златно да обасја дан!
Poruku je menjao/la MostWantedMan - Nedelja, 21.04.2013, 11:03 AM
Njutnov zakon inercije: "Tijelo ostaje u stanju mirovanja ili ravnomjernog pravolinijskog kretanja dok mu drugo tijelo ne opsuje mater."
|
|
| |
|
|
post # 5 | 21.04.2013 , 11:08 AM
|
Deniro_Bre, Prvi srednje. Samo fol je u tome da moze bilo kakva pesma, bitno je samo da je kratka (posto teze pamtim duze pesme)
Poruku je menjao/la MostWantedMan - Nedelja, 21.04.2013, 11:09 AM
|
|
| |
|
Jedna je SANDRA AFRIKA
|
post # 7 | 21.04.2013 , 11:18 AM
|
Evo i ovde da stavim mozda jos nekome zatreba Quote Pučina plava Spava, Prohladni pada mrak. Vrh hridi crne Trne Zadnji rumeni zrak.
I jeca zvono Bono, Po kršu dršće zvuk; S uzdahom tuge Duge Ubogi moli puk.
Kleče mršave Glave Pred likom boga svog- Ištu. Al' tamo, Samo Ćuti raspeti bog.
I san sve bliže Stiže, Prohladni pada mrak, Vrh hridi crne Trne Zadnji rumeni zrak. Autor je Aleksa Santic 
Kad moj te poljubac ko pice udari, u zoru ceka te soba u ludari !
|
|
| |
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 8 | 21.04.2013 , 11:23 AM
|
Pomogli ste mu.. Tema ide lock.. 
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |