18. godina i dalje...
|
|
|
post # 1 | 15.03.2011 , 1:31 PM
|
e evo.. slucajno sam cula od nekih forumasa za ovu pesmu.. cujem, svidi mi se.. odslusam reci, i.. setih se ove teme... Sta je sa tom 18. godinom? Je li ona prelazak deteta u odraslog coveka? Tada se suocavamo sa svojim posledicama, svojim greskama... Nema vise roditelja da nam pomazu kad upadnemo u nevolju.. Sve sami resavamo.. Je li tako posle maloletnistva?
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 2 | 15.03.2011 , 2:38 PM
|
Znam to... Ngo kako je zivot van svoje kuce, svojih?
Ko si ti?
|
|
| |
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 3 | 16.03.2011 , 0:28 AM
|
Quote (DxD) e evo.. slucajno sam cula od nekih forumasa za ovu pesmu.. cujem, svidi mi se.. odslusam reci, i.. setih se ove teme... Sta je sa tom 18. godinom? Je li ona prelazak deteta u odraslog coveka? Tada se suocavamo sa svojim posledicama, svojim greskama... Nema vise roditelja da nam pomazu kad upadnemo u nevolju.. Sve sami resavamo.. Je li tako posle maloletnistva? Cista glupost, sve su to predrasude o odrastanju. Osecaces se isto kao i sada, ja sam i dalje detinjasta kao sa 16... 17 godina, cak sad mi vise prija da se dogovaram sa mojima. Doduse postajes ozbiljniji, dobijas licnu kartu.., vozacku s vozackom malo poludis, ali kad dodjes kuci opet si ona stara Quote (DxD) Znam to... Ngo kako je zivot van svoje kuce, svojih? Tezak, verovala ili ne, nikad maza nisam bila. Bila sam zivahno i bezobrazno dete, pentrala se po drvecu, padala i razbijala cas kolena, laktove, ma sva se ogulim. Udarila sam glavom od auto dok sam se sanjala i polomila celom branik i migavac... otrcala sam kuci da me tata prevja i pruzi podrsku jer kako sam se udarila mislila sam da mi je pola lobanje ostalo na kolima jednostavno naviknes na njih.... Eskurzije i rekreativne su mi bile nocne more, prva tri dana i nekako ali ostale dana provedem placuci pod jorgannom za svojom kucom. Kad si sam sve to moras sam da podneses, ti sama nemozes, druzeljubiva si i osetljiva, treba ti neko. Moci ces da se odvojis od svojih kad nadjes nekog nirmalnog decka i odes da zivis sa njim, dodju deca, kuca i obaveze ce ti tu prazninu ublaziti, ali nedeljom cete uvek biti zajedno Quote (leoo) Ja sada imam 19 godina i nevidim razliku od kada sam imao 16 godina. Sto se tice roditelja oni su uvek tu negde . Samo je razlika sto imam dokumenta:)))) I sto mozes da radis :))) O tome ti DXD pricam. I sto za sve sto napravis sr*nje ti odgovaras, ranije su ti tata i mama spasavili dupence, ali sad ti treba da ga cuvas.

|
|
| |
|
post # 4 | 16.03.2011 , 2:22 PM
|
Quote (sandra1000) Bila sam zivahno i bezobrazno dete, pentrala se po drvecu, padala i razbijala cas kolena, laktove, ma sva se ogulim. Udarila sam glavom od auto dok sam se sanjala i polomila celom branik i migavac... otrcala sam kuci da me tata prevja i pruzi podrsku jer kako sam se udarila mislila sam da mi je pola lobanje ostalo na kolima jednostavno naviknes na njih.... Eskurzije i rekreativne su mi bile nocne more, prva tri dana i nekako ali ostale dana provedem placuci pod jorgannom za svojom kucom. Kad si sam sve to moras sam da podneses, ti sama nemozes, druzeljubiva si i osetljiva, treba ti neko. i ja sam bila zivahna.. medjutim evo kako sve postajem starija, sve sam mirnija.. ekskursije su lako prolazile.. nisam plakala, samo mi je bilo zao sto ih nema, al znam da cu se vratiti pa uzivam u tim samackim danima medjutim.. ovo nije bilo bas tema... nisam pojasnila bas... Leoo je napisao da mozes raditi.. a ja znam da jednog dana nece biti onih koji me sada cuvaju.. mozes raditi? nije da mozes, nego da moras.... 
Ko si ti?
|
|
| |
904 poruka na forumu
| |
96
| |
378
|
|
post # 5 | 17.03.2011 , 1:22 AM
|
Quote (DxD) medjutim.. ovo nije bilo bas tema... nisam pojasnila bas... Leoo je napisao da mozes raditi.. a ja znam da jednog dana nece biti onih koji me sada cuvaju.. mozes raditi? nije da mozes, nego da moras.... Tacno, sve sto si stariji i potrebe su vece. Glupo je da za izlazak sa devojkom, deckom ili drustvom trazis pare od roditelja, sutra pare za patike, prekosutra za trenerku, tasnu, sandale, hljinu, sminku... i tako stalno. Pocne savest da te grize i javi ti se ono u tebi, potreba da i ti doprineses, da budes korisna. Mnogo para ide na racune i zivotne namirnice, jedna plata (prosecna plata 300 evra ) jedva pokriva polovinu troskova, a gde si ti, tako da, moras da imas uvek za sebe. Kad napunis tih famoznih 18 godina si bukvalno u problemu, dobijas obaveze, postajes odgovoran, ti ces uvek imati podrsku svojih, ali... kad ostare tad nece moci da rade, vec ces ti brinuti o njima, takoreci, postajes stub porodice.

|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 6 | 17.03.2011 , 12:09 PM
|
Zivot će ti Didi,doneti i radosti i neke tuge,ali na ružno se ne osvrći. Osamnaest godina je samo jedan prelazak u svet odraslih,a ti to0iskorišti za fax,a ostatak vremena posveti sebi i onima koje voliš... 
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
336 poruka na forumu
| |
14
| |
114
|
|
post # 7 | 17.03.2011 , 2:47 PM
|
ja nisam jos napunio 18 godina.............ali meni je svejedno imao 15 godina ili 18.......samo neces moci po ceo dan da budes za kompom moraces da radis........ 
|
|
| |
|
603 poruka na forumu
| |
29
| |
96
|
|
| |
|
post # 10 | 18.03.2011 , 8:14 AM
|
Danilo, pa da.. ipak neko odraste ranije.... 
Ko si ti?
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 11 | 18.03.2011 , 8:43 PM
|
GOGI96, po meni,najvaznije je da ti u zdravlju i veselju i u krugu svoje porodice i prijatelja proslavis 81. godinu,sve izmedju je ono sto ces ti uciniti,stvoriti ili propustiti da ucinis..... 18 godina je samo uzeta kao jedan prelaz u sazrevanju mladog bica.... Mnogi ne sazreju ni do stote.... nazalost.... EVO TI DIDI POKLONCIC 
|
|
| |
|
post # 12 | 18.03.2011 , 8:52 PM
|
Quote (badule) EVO TI DIDI POKLONCIC hvala ali ne slusam Severinu ( nadam se i da necu ) Quote (badule) Mnogi ne sazreju ni do stote.... nazalost... najveca istina do sada 
Ko si ti?
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 13 | 20.03.2011 , 9:37 PM
|
Nije bash 18 ,ali i 19 je blizu.... jel moze ovo mesto SEVERINE?
|
|
| |
|
post # 14 | 18.05.2011 , 8:32 AM
|
Quote (DxD) e evo.. slucajno sam cula od nekih forumasa za ovu pesmu.. cujem, svidi mi se.. odslusam reci, i.. setih se ove teme... Sta je sa tom 18. godinom? Je li ona prelazak deteta u odraslog coveka? Tada se suocavamo sa svojim posledicama, svojim greskama... Nema vise roditelja da nam pomazu kad upadnemo u nevolju.. Sve sami resavamo.. Je li tako posle maloletnistva? Ti i dalje ostajes dete svoih roditelja nebitno koliko ti je godina! Barem je kod mene tako bilo Smatrala sam se sve znam mogu sve ali sam shvatila brigu roditelja koji se i dlaje brinu za mene pokusala sam odrastati dalje tako sto sam pazila na sebe da budu ponosni da ih ne boli glava jer sam napravila nesto mada je bilo svasta zato i kazem pokusala sam. Kad se okrenem za sobom opet mogu sama sebi reci da sma ponosna na sebe A to danas mogu cuti i od svoih roditelja kad se setim da sam sa 14g dosla u Austriju bez majke s ocem savetovao me naravno ali sve ostalo sam brinula sama o sebi.
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
post # 15 | 18.05.2011 , 8:55 AM
|
Pa kad sam imala 15 recimo jedva sam cekala da napunim 18 da budem svoj covek kao i vecina populacije u tom dobu,medjutim sada kad stanem da razmisljam imam 26 za koji mesec i vrlo rado bi se vratila u doba,kada ujutru ustanem i razmisljam o skoli,drustvu,gde cemo izaci,sta cemo za vikend,sta cu obuci i sl...Ja sam se ubrzo posle punoletsva osamostalila i brinula sama o sebi,a tu dolazi onda sta ces skuvati,da li mozes sebi odvojiti da se nesto ponovis,platiti stan,platiti racune itd...Tako da bi se rado vratila u to doba kad ti roditelji brinu o svemu a tvoje je samo da se zabavljas i ucis.... 

|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 16 | 18.05.2011 , 1:54 PM
|
Jedva Cekam DA Napunim 18
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
191 poruka na forumu
| |
11
| |
89
|
|
post # 17 | 18.05.2011 , 5:22 PM
|
Dobro nije bas kako pjesma kaze da sa 18 se svali citav svjet na tebe i da ubijes najboljeg druga :D, ali opet taj bend je americki a u americi i kod nas nije isti mentalitet . Npr kod nas cerke i sinovi zive i do 25-te kod svojih zato sto niko nece da radi a i opet plate su male pa je tesko da se osamostalis, a npr u americi roditelji forsiraju djecu da pocunu da rade prije 16-te jer kad napunis 18 godina oni imaju puno pravo da te izbace iz kuce i pridrzavaju se tog zakona. Zamisli te da nas roditelji izbacuju sa 18 
"one man's fun is another's hell"
|
|
| |
|
post # 18 | 19.05.2011 , 1:11 PM
|
neko1902, bolje da ne zamisljam pa da.. i tako rade u Nemackoj.. ali daj, ako cemo realno, ja ne znam ni nesto super da spremim ( sve iz kesice ).. i na kraju.. a sada imam 16. godina... 
Ko si ti?
|
|
| |
231 poruka na forumu
| |
7
| |
82
|
|
post # 19 | 20.05.2011 , 8:05 AM
|
Dobra je tema,tako da ja znam kako je ziveti daleko od svojih roditelja,jer sam 4 godine bio u Beogradu,zavrsavao srednju skolu....Malo mi je neprijatno kada nisam kuci,ali vremenom covek se navikne na te stvari tako da posle zivot ide svojim tokom...Osamostalis se na taj nacin....jednostavno,roditelji su neophodna podrska,ali jednom mora da se nastavi zivot bez njih 
ne boj se smrti,nego zla zivota
|
|
| |
1595 poruka na forumu
| |
37
| |
284
|
|
post # 20 | 20.06.2011 , 2:31 PM
|
Pa 18 godina vise oznacuje kao prelaz iz mladoga zivota u odgovornu osobu znaci bilo sta se uradi sa 18 godina odgovara se za to dok u mladjim godinama nije tako. U tim godinama najvise se nauci o zivotu 
We do not forgive, We do not forget, EXPECT US!!!
|
|
| |