Snovi i mastanja
|
|
|
post # 1 | 01.05.2011 , 8:59 PM
|
Mastanja I snovi jedne 18/19-godisnjakinje Pre malo vise od nekoliko godina usli smo u ucionice sa zeljom da naucimo prva slova.Bili smo deca sa ocima punim zelje .Od jednog kisnog prvog septembra proslo je puno vremena ali ona decja zelja za mastanjem jos uvek taji negde u nama. Onaj zar decjeg srca jos uvek me mami ,kad god imam potrebu da nesto iskazem,mastam ,pa I kad sanjam. Brojevi I slova mi igraju pred ocima ,naucila sam sta je X i Y ali je zivot pred mene jos uvek nepoznat. Osvrcem se...oko mene puno ljudi,nasmejanih,tuznih,uzdignutih I pognutih glava. Razmisljam o zivotu...o sreci..Pitam se hocu li nekad uspeti da sagradim nesto cvrsto,nerusivo,porodicu koja nece imati padove vec samo srecu I uspehe. Zelim uciniti nesto lepo za ovaj svet,jer mi smo na ovom svetu samo prolaznici,jedan posadjen cver mi je dovoljan da osetim toplinu oko srca. Sva lica oko mene su mi tako draga I topla,da cesto pozelim da stisnem pesnice I hrabro nastavim dalje,da poput njih postignem odredjeni cilj.Iz generacije u generaciju ljudi se menjaju,od onih cvrstih prijateljstva ostaju samo lepe uspomene koje mozda I ne znace svakome.Sve se menja ,ali svet …Svet ostaje isti ,veciti cuvar davnih zelja I uposmena,dok su se ljudi rasuli po njemu.Ulice ce I dalje odzvanjati ali ce to biti neki drugi glasovi. Ponekad osetim stah od same pomisli na buducnost,srce mi zadrhti poput lista na grani dok ga vetar prisiljava na pad.Ne znam sta mi svaki novi dan nosi,kako da se nosim sa carima ali I nedacama koje nam zivot nosi.Svet sam upoznala u malo hladnijem tonu ali sve vise mislim da ce od hladnih srca postati topla I da ce ljudi postati jedni drugima cvrst oslonac ,jer zivot se menja ,,,Sledeceg famoznog prvog septembra bicemo ko zna gde….
Nema tog ljudskog bića koje u ovozemaljskom životu može da ima sve što poželi,osim u snovima.Laku noć.
|
|
| |
|
post # 2 | 02.05.2011 , 3:32 PM
|
a pa ovako.. konacno dodjoh na moj racunar... snove ima svako... medjutim, ja mislim da stariji vise nemaju snove kao mladi.. jer znaju kakav je zivot, dok deca su jos u cvetu mladosti.. sta sam ja sve sanjala.. da sam ko zna ko, da letim na oblacima, da sam jaka ko ko zna ko... al' sve je to lepota odrastanja.. mastanje.. o i dalje mastam i dalje mi se misli vuku po glavi... zelim ovo, zelim ono.. ali kako? ne mogu ni sama sebe da izdrzavam, a kamoli da zelim novi pc sa svom opremom... Quote (Grouchy132) naucila sam sta je X i Y a z? xD salim se... detinjstvo je nesto najlepse... samo ova tehnologija je zatupljuje.. ma ja kada sam imala 5-6 godina, lomila sam kolena, zamalo imala potres mozga, i nakon toga i dalje imam oziljke.. da, bila sam nemirna, ali bolje tako, nego kao ova danasnja deca ( mislim na mladje od sebe ) pa po ceo blagovetni dan i igraju neke farme, neko ubijanje... sve to utice na mastu i ubija je... a masta sa odrastanjem nestaje.. danasnje dete ima air max patike, touch screen telefon, fb nalog i ko zna sta jos.. a sta sam ja imala? dva crtana dnevno, malo igracaka i previse vremena.. i naravno, po ceo dan sam bila napolju, druzila se... a ne ko danasnji debili! 
Ko si ti?
|
|
| |
|
|
post # 4 | 02.05.2011 , 4:33 PM
|
Anubis, hahah pa nema kablovske xD i nemam jos 16, za pet dana cu malo porasti tj. odrasti 
Ko si ti?
|
|
| |
|
|
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 7 | 23.08.2012 , 9:48 PM
|
prije sam mastala vise ne 
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 8 | 25.08.2012 , 7:46 PM
|
pa sad...zaspem i ja nekad al bato dzaba snovi ovdje...
Be my love?
|
|
| |
|
post # 9 | 25.08.2012 , 11:47 PM
|
Masta je vaznija od znanja rece Ajnstajn!
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
post # 10 | 26.08.2012 , 2:57 AM
|
Sve dok covek masta i sanja ziv je, oseca se zivim bez maste i bez snova postajemo samo obicna ljustura prazna iznutra. 
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 11 | 05.09.2012 , 8:39 PM
|
jbt sanjas,mastas i onda kad progledas volio bi da sanjas zauvjek
Be my love?
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 12 | 08.09.2012 , 4:22 PM
|
Meni masta pomaze da se samo na trenutak sklonim od realnosti....i to je sve 
|
|
| |
|
post # 13 | 27.10.2012 , 8:30 PM
|
A OD SNOVA SE NE ŽIVI .... tačno .. ali opet nedoovoljno da prestanemo sanjati ...svi imamo snove i maštarije neki su ostvarive prirode neki ne .. ali šta još treba da nam uzmu i to ? Onda možemo da prestanemo živjeti .
Uglavnom sanjam da sam zaljubljena ali nikako da se ostvari i da se pojavi taj '' dasa '' iz mojih snova na javi , a prepoznala bih ga to sigurno :* xoxox
Jedva čekam novu godinu..... :((((haha !
|
|
| |
|
post # 14 | 30.10.2012 , 10:27 PM
|
maštam kao i većina osoba, mada ne treba ptreviše sanjariti i praviti neki paralelni svet.
|
|
| |
Smiley
|
post # 15 | 30.10.2012 , 10:35 PM
|
Mastarenje,sanjarenje zasto da ne,jer meni covjek koji nema mastu za nesto ne shvatam kako moze sam sa sobom da funkcionise a kamoli sa nekim... Samo se treba racionalizovati i da budes svjestan to sto mastas,sanjas moze ostvariti i u realnosti ...
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
Mallena
|
post # 16 | 31.10.2012 , 9:54 AM
|
Nema nista jadnije od covjeka bez maste!
Okrenite se oko sebe: sve sto vidite plod je necije maste!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 17 | 31.10.2012 , 12:38 PM
|
nove info snovi i mastanje su danas jako skupi,ja nemam kesha za to....vutra jeftinija 
Be my love?
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 18 | 04.12.2012 , 0:01 AM
|
|
|
| |
|
post # 19 | 22.12.2012 , 7:48 PM
|
Max_Peric, to se kaze: Masta radi svasta! 
:P
|
|
| |
I <3 Paris!
|
post # 20 | 23.12.2012 , 3:24 AM
|
Masta radi svasta 
Prokleto zao mi, sto talenat za ljubav Bog mi ne podari!
|
|
| |