Satanisticke poruke u pesmama?
|
|
|
|
post # 2 | 25.06.2011 , 4:01 PM
|
O da... Znam, ovo smo cak i malo proucavali, mislim ja. xD ( pricala profesorka pa ja krenula sama u potragu ) A tih klipova ima mnogo, videcu nekoliko da postavim... 
Ko si ti?
|
|
| |
1005 poruka na forumu
| |
49
| |
230
|
|
post # 3 | 25.06.2011 , 4:14 PM
|
Ajd,postavi i ja da vidim. 
Twitter: https://twitter.com/marestrpc
|
|
| |
|
post # 4 | 25.06.2011 , 6:58 PM
|
postoje i neki bendovi koji to i namerno rade ovo od led cepelina je jednostavno slucajno proizaslo kao i dosta drugih pesama jednostavno kao da satana govori kroz njih
Dacha
|
|
| |
|
post # 5 | 25.06.2011 , 7:11 PM
|
BIce jos... 
Ko si ti?
|
|
| |
1005 poruka na forumu
| |
49
| |
230
|
|
post # 6 | 25.06.2011 , 7:49 PM
|
Twitter: https://twitter.com/marestrpc
|
|
| |
|
post # 7 | 25.06.2011 , 8:26 PM
|
JU! Zar i bjesovi!? 
Ko si ti?
|
|
| |
191 poruka na forumu
| |
11
| |
89
|
|
post # 8 | 25.06.2011 , 9:15 PM
|
svuda ima djavola vise ni pjesme unazad ne smijes da slusas 
"one man's fun is another's hell"
|
|
| |
|
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 10 | 02.07.2011 , 9:24 AM
|
POstavio sam davno ovu temu u jednom drugom podforumu kao PODSVESNE PORUKE. Da ne tupim,najkarakteristicnije satanisticke poruke mozete naci vec kod nekih pesama Beatlesa,ranih Stonesa,Doorsa svakako,a zatim i kod gotovo 90 % hard rock i heavy metal bendova. Sustinski ,nije njihov glavni cilj bio da privuku duse SOTONI,vec da tim tekstovima mogu iskazati odredjene stavove -licne ili ne-i da ukazu na mogucnost kako je lako zavesti VISOKU INTELEKTUALNU americku i englesku mladez. Ovo naravno stavite pod znake navoda,jer je svima nama jasno koliko su deca tamo inteligentna. Charlie Manson,msm da se tako zvao,masovni ubica i njegova banda koji su iskasapili u Americi onu mladu glumicu(zaboravih kako se zove ali mislim da je bila supruga Romana Polanskog) u jednom krvavom piru,napisao je knjigu u zatvoru u kojoj je glavni oslonac njegovog ludila pesma HELTER SKELTER od Beatlesa. I dan danas mnogi poklonici Doorsa smatraju da je Dzim Morrison u stvari ziv i u sluzbi kod SATANE. Njegove pesme obilovale su odredjenim kombinacijama stihova koje mogu,ali i ne moraju,u zavisnosti kako protumacite,da ukazuju na Bogohuljenje i odavanje pocasti palom andjelu. Bob Dylan je takodje pisao neke pesme koje se mogu protumaciti kao pohvale koriscenju opijata. Ali to u svetu zapadne muzike ima jos dublje korene i seze u sustini u neku roots blues muziku i u africke vudu vradzbine. Navodno jedan veliki black blues gitarista s pocetka proslog veka(slabo pamtim imena alimmislim da je SMITH),u svojoj najuticajnijoj pesmi govori kako je dosao na raskrsnicu jednog toplog dana,seo na kofer od gitare i sacekao NJEGA(misli se na SOTONU) nudeci mu svoju dusu da mu da moc da svira gitaru najbolje na svetu. Naravno u pesmi se tako i desava,on i postaje najbolji bluz gitarista . Ali... To se desilo i u stvarnosti. Naime ,isti taj black blues gitarista je postao uzor gotovo svim gitaristima danasnjice pocev od Jimi Hendrixa,BB Kinga,Erica Claptona itd itd. Tako da se smatra da je u stvari najveci uticaj blues i rock muzike ostvaren na temeljima samo jedne pesme koja glorifikuje uticaj djavola.
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
|
post # 12 | 02.07.2011 , 5:15 PM
|
cula sam za pesmu hotel californija ustvari citala na netu

|
|
| |
|
|
|
|
|
|
191 poruka na forumu
| |
11
| |
89
|
|
| |
|
post # 20 | 05.07.2011 , 8:36 AM
|
Neki primjeri skrivenih poruka
“Pristupi nam, pristupi nam, pristupi nam…” (pjesma “Hell Awaits” grupe Slayer); “Sam djavo je tvoj bog…” (pjesma “God of Thunder” grupe KISS); “Zli imaju moc…” (pjesma “Every Little” grupe Police); “Ja te volim-rekao je djavo” (pjesma “Tops” grupe Rolling Stones); “Ti si bespomocan protiv zlih, protiv sviranja unatrag” (pjesma “She bop” grupe Cindy Lauper); “Hail Satan, haaaaail Satan!” (pjesma “When you call my name” pjevacice Madonna)Added (05 Jul 2011, 8:36 Am) --------------------------------------------- Bon Jovi pjeva u “Homebound Train” :
“Dok sam bio jos samo djecak djavo me je uzeo za ruku odveo me od moje kuce napravio me je covjekom… Ja idem dolje, dolje, dolje Dolje, dolje, … Na vozu koji juri kuci”.
U magazinu “Smash Hits”, Bon Jovi kaze: “…Ubio bih svoju majku za rock & roll. Prodao bih svoju dusu”.
Jedna od najpoznatijih pjesama 70-ih je “Hotel California” grupe The Eagles. Mnogi ljudi ni u snu ne bi pomislili da se ta pjesma odnosi na “Crkvu Satane”, koja je smjestena u preobracenom HOTELU u ulici CALIFORNIA. Unutar omotnice albuma, gledajuci nadolje, stoji slika Antona Laveya, osnivaca “Crkve Satane” i autora Satanske biblije! Neki ce reci: The Eagles nisu ozbiljni-oni samo prodaju ploce. Ali Larry Salter, menadzer ove grupe, u novinama “Waco Tribune Herald” (28. II 1982.g.) priznao je da su The Eagles bili upleteni u “Crkvu Satane”. Nije iznenadjujuce buduci da je jedna njihova pjesma naslovljena kao “Prijatan dan u paklu”. (U samoj pjesmi “Hotel California” oni pjevaju: “Zvijer se ne moze ubiti…” , Misleci pritom na djavola.).

|
|
| |