|
Oralni sex i nije baš zdrav
|
|
|
|
post # 1 | 23.08.2011 , 11:18 AM
|
Glavni uzrok raka grla među ljudima mlađim od 50 godina predstavlja virus koji se širi oralnim seksom, upozoravaju naučnici. U pitanju je je humani papiloma virus, poznat i kao glavni izazivač raka grlića materice. Prenosi se seksom bez zaštite, i veruje se da zabrinjavajući porast broja slučajeva smrtonosnog raka grla u proteklih nekoliko decenija predstavlja posledicu delovanja upravo ovog virusa.
Rak usta i orofarinksa, gornjeg dela grla, ranije je uglavnom dijagnostifikovan kod starijih muškaraca koji piju i puše, ali u novije vreme se sve češće javlja i kod mlađih osoba oba pola.
Profesor Mojra Džilis sa Državnog univerziteta Ohaja ide čak tako daleko da tvrdi da je humani papiloma virus koji se prenosi seksualnim putem češći uzročnik ove vrste raka nego pušenje.
U većini evropskih zemalja preporuka je da se devojčice stare 12-13 godina, dakle pre početka seksualnog života, vakcinišu protiv humanog papiloma virusa, kako bi se zaštitle od raka grlića materice. Vakcina se prima u tri doze i u nekim zemljama EU se daje u školama.
Sada, međutim, lekari u SAD predlažu da se radi zaštite celokupne mlade populacije protiv ovog virusa vakcinišu i dečaci, pogotovo kada se ima u vidu činjenica da današnji tinejdžeri mahom smatraju da je oralni seks “uobičajen, društveno prihvatljiv, bez posledica i znatno manje rizičan po zdravlje nego pravi seks”.
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
389 poruka na forumu
| |
28
| |
101
|
|
|
post # 2 | 23.08.2011 , 1:48 PM
|
Ma jes.... Nisam znaoooo..... 
Samo Da Se Sredim,Nisam Ja Navucen:)
|
|
| |
484 poruka na forumu
| |
17
| |
258
|
|
| |
|
|
post # 4 | 26.08.2011 , 4:45 PM
|
Jeste vi to videli jbt A ovaj iznad sto kaze bljak ili laze ili je premlad ili pojma nemam 
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
302 poruka na forumu
| |
54
| |
942
|
|
| |
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
| |
484 poruka na forumu
| |
17
| |
258
|
|
| |
|
|
|
|
|
post # 11 | 26.08.2011 , 6:33 PM
|
razumemo se 
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
|
|
post # 13 | 29.08.2011 , 2:46 PM
|
Polako sve ce proci pa i to fuj 
|
|
| |
|
|
post # 14 | 29.08.2011 , 2:56 PM
|
Quote (Ichigo_Kurosaki) Oralni sex fuj jos nijednoj nisam dao da mi duva, nekako mi odvratno, bljak......... oj druze najaci si ismijo sam se do suza hahahahhaaha
i samo cu rec oralni sex je umjetnost i rijetko koja cura zna da to radi odlicno od 20 njih mozda ali mozda da na jednu naletis koja zna sta radi vrlo cesto mozes i da nastradas da ostanes ranjenog vojnika 
Poruku je menjao/la susheTZ - Ponedeljak, 29.08.2011, 2:58 PM
|
|
| |
|
|
post # 15 | 29.08.2011 , 3:09 PM
|
xaxaxax svasta ima ovde pa 69 fuj xaxaxax , gdeces lepseg broja !!!

|
|
| |
265 poruka na forumu
| |
10
| |
131
|
|
|
post # 16 | 29.08.2011 , 3:14 PM
|
Sta bre fuj ako ona oce sto da se usprotivimo
hahahaaahhaahha 
pozdrav svima
|
|
| |
302 poruka na forumu
| |
54
| |
942
|
|
| |
|
|
post # 18 | 29.08.2011 , 5:50 PM
|
!!!
|
|
| |
|
|
post # 19 | 29.08.2011 , 9:07 PM
|
Eto Skoprio sve objasnio svaka cast
A clan koi mi slao pp na ovu temu bolje ti je ne igraj se vatrom ja ti to sad kazem i vise necu ponoviti JASNO!!!!!!!!!!!!!!!!! pisem ovdje jer znam da ce da cita vi drugi izvinite ja cu vam samo reci on ima jako dug nick ;)uffffffff
|
|
| |
767 poruka na forumu
| |
36
| |
222
|
|
|
post # 20 | 29.08.2011 , 9:26 PM
|
Ma jok bre... cipuju decu pa ce posle da ih vozaju na daljinski.

Fajlovi:
4089985.jpg
(13.8 Kb)
|
|
| |