|
post # 1 | 01.09.2011 , 2:11 PM
|
Jedanaest muškaraca su na leđa zavezali po mašinu za pranje veša i čitavih osam sati se peli na vrh najviše planine u Engleskoj, Scafell Pike. Neverovatno ali istinito…
Ovaj poduhvat izveden je kako bi se prikupitlo 20.000 funti za dve humanitarne organizacije koje se bave problemima vojnih veterana „Help for Heroes“ i „Royal Marines Charitable Trust Fund“.
Evidento je das u sva druga sredstva bila iscrpljena kada su odlučili da se upuste u osmočasovno planinarenje sa 50 kilograma tereta na leđima.
Grupu planinara je predvodio je Den Eplbi, koji je služio devet godina kao marinac u bazi u Škotskoj.
„Svaka mašina je teška oko 45 kilograma. U mladosti smo na leđima nosili opremu koja je teža, tako da nam to nije predstavljalo problem i za nas to nije ništa novo. Ali, ako uzmemo u obzir da je prosečna starost u grupi sada 45 godina, onda je to naporan posao. Jedan učesnik se približava 60-oj, a drugi ima čak 75″, izjavio je Eplbi.
Eplibi je dodao da su ovim gestom hteli da privuku pažnju javnosti jer nijednim prethodnnim pokušajem to nisu uspeli.
Najveće čuđenje, ipak, izazvao je izbor tereta, a ne sama njegova kilaža. Momcima je najteže bilo spuštanje niz stenovitu stazu, ali su se svi uspešno popeli i sišli, bez povreda.
Vreme je poslužilo ove momke, a kažu da su se u pauzama (ne skidajući mašine sa leđa) hladili pivom
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |