Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Najskuplje životinje na svetu

978
poruka na forumu
107 1318

post # 1 | 03.09.2011 , 11:19 AM

Roker Ozi Ozborn nedavno je platio deset hiljada dolara za svog novog kućnog ljubimca, štene jorkširskog terijera. Međutim, ova suma deluje kao kusur naspram cena pojedinih životinja koje mogu da priušte samo oni sa najdubljim džepom.

Ašera mačka
Na listi najskupljih kućnih ljubimaca među pristupačnijima nalazi se Ašera mačka, vredna 22,950 dolara. Ova životinja nastala ukrštanjem afričkog servala, azijskog leoparda i domaće mačke, osim po svom egzotičnom poreklu specifična je i po činjenici da je hipoalergenska, te je mogu imati i oni koji ne tolerišu mačju dlaku.

Golijat Palm Kokatu
Imućni ljubitelji ptica svakako bi poželeli da kupe Golijata Palm Kokatua, vrednog 15-20 hiljada dolara, Makao papagaja ili Crnog Kokatua, koji staju između 17 i 20 hiljada. Ptice Amazona imaju unikatne šare i retko se razmnožavaju van prirodnog habitata, zbog čega su jako skupe, objašnjavaju stručnjaci.

Klonirani pas Lanselot
Edgar i Nina Oto nisu mogli da prežale smrt svog voljenog retrivera Lanselota koji je uginuo od raka. Zato su se prijavili na aukciju firme BioArts International, pobedili i dobili priliku da postanu vlasnici Lanselotovog klona po imenu Lanselot Enkor. Ali za 155,000 dolara. Osim što izgleda identično, postoji i mnogo sličnosti u karakteru, kažu presrećni vlasnici.

Deveronvejl ovan
Britanac Džimi Daglas platio je 2009. 231,000 funti za jagnje „Deveronvejl perfekšn“, čime je ono proglašeno najskupljim na svetu. U pitanju je ovan savršene fizičke građe, koji može da oplodi oko 300 ovaca godišnje prirodnim i na hiljade veštačkim putem, a da pritom svaka oplodnja košta između 50 i 100 funti.

Crveni tibetanski mastif
Listu najskupljih životinja završava Big Spleš, pas rase tibetanski mastif, koji je u martu ove godine prodat u Kini za neverovatnih 10 miliona jena (oko 1,5 miliona dolara). U Kini tibetanski mastifi uživaju status svete životinje koja vlasniku navodno donosi zdravlje i bezbednost, a poslednjih godina postali su i statusni simbol.

Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se...
Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka.
Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...

1830
poruka na forumu
280 1781

post # 2 | 03.09.2011 , 1:03 PM

ovo je tema za magazin , super je , nek neko prebaci u magazin ili kad budes urednik uradi sam ...

8879
poruka na forumu
844 4320

post # 3 | 03.09.2011 , 1:05 PM

Jao... confused Ja citam kako ker moze oploditi ovcu... lol biggrin Sta sve necu cuti sama od sebe... xD biggrin

Ko si ti?

1830
poruka na forumu
280 1781

post # 4 | 03.09.2011 , 1:16 PM

Quote (DxD)
Jao... confused Ja citam kako ker moze oploditi ovcu... lol biggrin Sta sve necu cuti sama od sebe... xD biggrin

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa placme od suza xaxaxaxax pa kocetrisana si na Annu Karenjinu

Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
7673
poruka na forumu
1498 10468

post # 5 | 03.09.2011 , 2:07 PM

Quote (DxD)
Jao... Ja citam kako ker moze oploditi ovcu... Sta sve necu cuti sama od sebe... xD

hahahahaahahahahahahaahh XD OPLAKO SAM biggrin HHAHA XD

http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg
http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg

My Father was always in a good spirits,
he loved Football. It makes me a bit
sad because if he could enjoy seeing
me now, what I have achivet, that
would be a hight in his life.

BUT I AM SURE THAT
HE WATCHES OVER ME
FROM ABOVE.

CRISTIANO RONALDO ➐

582
poruka na forumu
40 181

post # 6 | 03.09.2011 , 2:48 PM

1. Konj "Green monkey" je najskuplja životinja na svetu sa cenom od 16 miliona dolara. Još kao dvogodišnje ždrebe učestvovao je na trkama i bio glavni favorit. Ali posle nekoliko osvojenih trka, od kada je prodat, nikada nije osvojio ni jednu titulu.
2. Krava "Missy" pripada vrsti crno-belih Holsten krava. Pošto je osvojila titulu na Nacionalnom takmičenju, postala je najskuplja krava ikada prodata. Njena cena bila je 1,2 miliona dolara
3. "Tibetanski mastif" je naskuplji pas na svetu. Najveći mastif je visok 75 cm a težak 63 kg, u braon, crnoj, sivoj ili ponekad potpuno beloj boji. U rodnom Tibetu okarakterisani su kao psi čuvari, i njihova cena je 582.000 dolara
4. Pas "Lanselot" je labrador ali ono što ga čini posebnim je što je kloniran. Bračni par, koji je izgubio svog psa, želeo je novog koji će biti isti. Sa cenom od 155.000 dolara uspeli su da ubede naučnike, da "proizvedu" ovo slatko štene.
5. Beli lavovi se ponekad mogu naći u rezervatima u Južnoj Africi i još uvek nisu odvojena podvrsta već nastaju kao mutacija boje Kruger lavova. Cena jednog mladunčeta je 138.000 dolara
6. Buba "Stag" je jedan od 1.200 insekata iz Lucanide porodice poznata po svojim pipcima koji izlaze iz glave. Njena veličina je 5cm a cena je 89.000 dolara
7. "Palm Kakatu" je je sivi ili crni papagaj iz Kakatu porodice i jedini predstavnik monotipičnog gena "probosciger". Cena ovog ljubimca je 16.000 dolara
8. "Hyacinth Macaw" je papagaj sa područja Centralne i Istočne Amerike, najveći papagaj na svetu koji može da leti. Ako želite ovog ljubimca, morate izdvojite 14.000 dolara
9. "De Brazza’s" majmun je dobio ime po francuskom istraživaču Pjeru Savornjanu, živi u vlažnim predelima Centralne Afrike. Poznat po okupljanju u manje grupe, pravi je zaštitnik svoje porodice. Njegova cena je od 7.000 do 10.000 dolara
10. "tukani" se nalaze u Južnom Meksiku, Centralnoj i Južnoj Americi. Poznati su po svom bogatom rasponu boja te tako jedna porodica broji 40 vrsta. Njihove noge su kratke i jake. Ženke su nešto manje od mužjaka, dok boja nema veze sa polom. Cena ovih ptica je od 5.000 do 10.000 dolara. smile

[img]http://img218.imageshack.us/img218/4758/24034.gif[/img]
[img]http://img43.imageshack.us/img43/2638/23439.gif[/img]

964
poruka na forumu
406 3430

post # 7 | 18.09.2011 , 9:08 PM

nisu bas nesto. .

• Page 1 of 1
  • 1
Search: