Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Uhvaćen najveći krokodil na svetu?!

978
poruka na forumu
107 1318

post # 1 | 07.09.2011 , 11:52 PM

Vjeruje se da je ovaj krokodil jedan od najveći ikada uhvaćenih na svetu.!Ovaj krokodil je uhvaćen u filipinskom gradu Bunawan.Zver je uhvaćena,nakon tri nedelje lova,u jednoj reci na Filipinima od strane meštana koji su živjeli u strahu više od 20 godina.

Uhvaćeni kokodil dug je skoro nezamislivih 6 metara i težak gotovo 1.075 kilograma i ovaj krokodil mogao bi poneti titulu najvećeg na svetu ikada uhvaćenog!Najmanje 100 ljudi je bilo potrebno da se ovaj ogroman gmaz izvuče na obalu reke gde se,nakon mnogo poteškoća podigao pomoću dizalice na zadnji deo kamiona

Inače Filipinski krokodil dominira u rečnom sistemu u Agusanu,osiromašenoj regiji 500 kilometara jugoistočno od Manile, bio je stalna pretnja seljanima ali niko do neki dan nije bio dovoljno hrabar da pokuša ga uhvatiti.Na šta su se na kraju i odlučili sami meštani posle mnogo problema i strahova doživljenih od strane ovog krokodila.

Po dokazima koji postoje i zapisima najveći krokodil koji je bio zarobljen i uhvaćen bio je dug 5,4 metra!Josefina de Leon,šef iz ministarstva za ekologiju,za biljni i životinjski svet je izjavila da je ovo verovatno najveći krokodil ikad snimljen i uhvaćen.

Dok gradonačelnik Bunawana Edvin Koks Elorde je rekao novinarima "Kad sam ga konačno vidio,nakon hvatanja nisam mogao verovati očima!" "Bilo je dovoljno velik da proguta tri muškarca odjednom."
"Mi iz lokalne vlasti odlučili smo da ovog ogromnog gmizavca tj kokodila nećemo ubiti,nego ćemo za njega izgraditi park prirode.To će biti najveća zvezda parka." dodao je gradonačelnik Elorde.

Inače Crocodylus porosus, ili estuarijski krokodil je najveći na svetu reptil i obično naraste izmedju 4,5 do 5.7 metara dužine i može živeti do 100 godina.A kako ovaj krokodil izgleda pogledajte u nastavku

Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se...
Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka.
Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 2 | 08.09.2011 , 7:51 AM

Majko mila...koliki je.... tongue biggrin smile

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

1830
poruka na forumu
280 1781

post # 3 | 12.09.2011 , 3:19 PM

surprised surprised surprised

3239
poruka na forumu
372 2298

post # 4 | 12.09.2011 , 4:37 PM

Kad vec spomenuste pogledajte film o nezvanicno najvecem krokodilu na svetu ( ne ovaj ) znaci po istinitom slucaju kad je americka novinarska ekipa pokusala da ga uhvati, ja sam gledao i film ubija nikad ne bi rekao da je po realnim dogadjajima:

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view

978
poruka na forumu
107 1318

post # 5 | 12.09.2011 , 6:00 PM

Quote (Anubis)
Kad vec spomenuste pogledajte film o nezvanicno najvecem krokodilu na svetu ( ne ovaj ) znaci po istinitom slucaju kad je americka novinarska ekipa pokusala da ga uhvati, ja sam gledao i film ubija nikad ne bi rekao da je po realnim dogadjajima:

Ako imas link za download, posalji mi porukom... biggrin ja bih ga rado pogledao

Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se...
Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka.
Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...

275
poruka na forumu
52 133

post # 6 | 12.09.2011 , 6:12 PM

smile greotice neka ga puste

One love,
one heart.

964
poruka na forumu
406 3430

post # 7 | 18.09.2011 , 8:46 PM

u sunce te koliki je. .