Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Potrebna pomoc!

1948
poruka na forumu
188 1476

post # 1 | 15.09.2011 , 2:51 AM

E ovako da skratim imam svoj radio i web stranicu ,e sad pokusavam da stavim da mi to sto pustam ja na radiu pjeva u pozadini pozadini web stranice tj da smi svira moj radio u pozadini te stranice .....Na stranici sam naso opciju BACKGROUND MUSIC i sad tu imaju opcije:

My Music (to je upload pjesme koju u bacis sa kompa i to sam pokusao radi)

Midi Blank (to su neke gluposti njihova ponudjena muzika )

URL

E na URL sam pokusavao da dodam link sog radia medjutim on mi izbaci ovo :

INVALID TYPE. PLEASE USE A FILE WITH ONE ON THE FOLOWING EXTENSIONS (midi,mp3,wav)

Kopao sam malo po netu negdje sam nasao i da ne moze free radio streaming da se postavlja na web anegdje da moze pa ni sam vise ne znam a.....Ako ima neko ko se razumije bio bii mu zahvalan na pomoci ...Hvala!! smile

Poruku je menjao/la susheTZ - Cetvrtak, 15.09.2011, 2:52 AM

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 2 | 15.09.2011 , 3:13 AM

Stupi nekako u kontakt sa MOLDERFBI- Nenad Mijatovic na facebooku,pa njemu prosledi pitanje...
On ima svoj radio sajt preko ucoza... smile

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

1948
poruka na forumu
188 1476

post # 3 | 15.09.2011 , 3:12 PM

badule, al nisam ja preko ucoz-a pravio web ajde valjda neko ima ko zna biggrin

1320
poruka na forumu
133 2344

post # 4 | 15.09.2011 , 6:19 PM

Pošalji mi link sajta u pp, i reci mi jel ti hoćeš da staviš pleyer radia na sajt jel? smile

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 5 | 16.09.2011 , 0:34 AM

Hahahaha, zamisli badule ko Da sam znao da treba da widim owu temu...

U svakom slucaju treba ti player u vidu Html koda da ubacis u hed sajta.
predlazem da koristis windos medi player za sajt jer iskreno neces naci bolje a da je pritom free!

Bez obzira koji sajt imas wazno je koji server koristis za streaming!
Ukoliko koristis ShotCast striming, radio ne mozes postawiti da ti ide u pozadini na sajtu, jer ne postoji ni jedan besplatan player koji ce ti to omoguciti, narawno ukoliko si kupio serwer uglatnom uz njega dobijes i poseban kod za specijalni player. . . narawno ukoliko koristis free streaminge oni uglawnom nude shotcast serwere, kao napr. sajt listen2myradio.com mada taj sajt sad je uweo i druge serwere...

Takodje postoji i IceCast server, koji bez problema mozes ubaciti u bilo koji player, cak mozes ubaciti i u player pisan u fbml kodu. . .

narawno postoje i mnogo drugi serweri ali ta dwa su najpoznatija i najwise se koriste. . .

Sad se pitas koja je razlika kod tih serwera?

jedina razlika je tehnologija kojom serweri emituju zwuk.

-kod shotCast servera zvuk se moze emitowati u .mp3 formatu

-IceCast serveri su specificni on mogu emitowati i zvuk i sliku.tako da ako njih budes koristio kad ti dosadi radio mozes isti taj serwer koristiti za emitowanje TV STanice preko neta. . oni uglawnom emituju u .mp3 .ogg .wmw formatima i sl.

E sad, skoro sve radio stanice koriste IceCast server, s tim sto oni ne postavljaju player na sajt nego, takozvanu .pls ikonicu . . . sigurno si primetio da kad odes na neku radio stanicu imas ikonicu winampa i ti kao kliknes, ono ti se kao skine nesto i ti kada to pustis slusas radio preko winampa. . .tako uradi za swoj sajt naprawi .pls ikonicu stawi na sajt i tako te mogu slusati!

ako ipak se odlucis za icecast ubaci server u player!

Added (16 Sep 2011, 0:25 Am)
---------------------------------------------
Hahahaha, zamisli badule ko Da sam znao da treba da widim owu temu...

U svakom slucaju treba ti player u vidu Html koda da ubacis u hed sajta.
predlazem da koristis windos medi player za sajt jer iskreno neces naci bolje a da je pritom free!

Bez obzira koji sajt imas wazno je koji server koristis za streaming!
Ukoliko koristis ShotCast striming, radio ne mozes postawiti da ti ide u pozadini na sajtu, jer ne postoji ni jedan besplatan player koji ce ti to omoguciti, narawno ukoliko si kupio serwer uglatnom uz njega dobijes i poseban kod za specijalni player. . . narawno ukoliko koristis free streaminge oni uglawnom nude shotcast serwere, kao napr. sajt listen2myradio.com mada taj sajt sad je uweo i druge serwere...

Takodje postoji i IceCast server, koji bez problema mozes ubaciti u bilo koji player, cak mozes ubaciti i u player pisan u fbml kodu. . .

narawno postoje i mnogo drugi serweri ali ta dwa su najpoznatija i najwise se koriste. . .

Sad se pitas koja je razlika kod tih serwera?

jedina razlika je tehnologija kojom serweri emituju zwuk.

-kod shotCast servera zvuk se moze emitowati u .mp3 formatu

-IceCast serveri su specificni on mogu emitowati i zvuk i sliku.tako da ako njih budes koristio kad ti dosadi radio mozes isti taj serwer koristiti za emitowanje TV STanice preko neta. . oni uglawnom emituju u .mp3 .ogg .wmw formatima i sl.

E sad, skoro sve radio stanice koriste IceCast server, s tim sto oni ne postavljaju player na sajt nego, takozvanu .pls ikonicu . . . sigurno si primetio da kad odes na neku radio stanicu imas ikonicu winampa i ti kao kliknes, ono ti se kao skine nesto i ti kada to pustis slusas radio preko winampa. . .tako uradi za swoj sajt naprawi .pls ikonicu stawi na sajt i tako te mogu slusati!

ako ipak se odlucis za icecast ubaci server u player!

Added (16 Sep 2011, 0:34 Am)
ISPRAVKA
Onde gde sam napisao da vecina radio stanica emituje preko IceCast Serwera zajebao sam se, hteo sam napisati preko ShotCast servera
. . . .
ZAMOLIO BIH NEKOG OD ADMINA DA IZMENI MOJ POST JER SAM PREKO FONA PA NE MOGU POSLAO SAM DWE ISTE PORUKE NEKA NEKO IZBRISE JEDNU :P badule, dxd, anibus racunam na vas tongue

1948
poruka na forumu
188 1476

post # 6 | 19.09.2011 , 6:05 AM

Radovan_RSK, e drug tek sada vidim poruku odustao sam od ideje ali ipak hvala u svakom slucaju smile

MolderFBI, hvala drug izvini nisam prije vidio ovu poruku odustao sam od ideje smorio sam se pokusavajuci a tebi ipak moram za trud makar rep da popravim ipak svaka cast i jos jednom hvala na ovom objasnjenju smile

E sad posto sam ja jako problematican imam jos problema oko web sajta biggrin

1.Pa ako ima neko ko zna da pripomogne ja sam sajt pravio preko webs.com onako bezveze nesto cisto za moju uzu raju e sad kako da ga prijavim odnosno da mogu da ga nadjem na google jer on trenutno nse ne moze naci na gooogl-u isao sam tamo na opcije da se prijavim i prema njihovim uputama skinem neki dokumnet kao aktivaciski i sad treba da ga upload na stranicu da bi je verifikovao medjutim kada odem na upload u FILE MANAGER on mi izbacio kao da ne mogu trenutno da vrsim upload tog fajla jer treba kao da sacekam da prodje 7 dana tako kako sam ja razumio e sad ne znam jjel to normalno mislim jel tako inace to ide ili......(posto se prvi put susrecem sa tim stvarima)

2. e drugi problem je ovako znaci imam LIKE dugme na profilu kao i na drugim sadrzajima mislim drugim opcijama kao sto su filmovi muzika itd e sad kada odem recimo na lajk pored nekog filma da ga lajkam ili share da mi izbaci taj film na FB meni se otvori onaj FB prozorcic gdje treba da napisem nesto o sadrzaju io da pritisnem objavi i umjesto tog sadrzaja koji hocuu da objavim mi izadje ovako nesto:

LOGIN
link od te stranice na kojoj je taj sadrzaj
(DESCRIPTION}

eto to mi izbaci a budem logovan na FB znaci nije do toga dok na pocetnoj stranici recimo normalno kad idem na share mi izbaci naziv stranice link i sliku stranice ??...i jos da dodam da i kad idem kopiram link od te stranice gdje je film pa odem onako da ga zalijepim na FB i tad mi isto izbacuje sad ne znam jel ova dva problema su usko vezana mislim jel ne mogu da iizbacujem filmove dok ne rijesim ovaj prvi problem ili.....

Eto to su moji problemi mislim ima njih misliona lai eto to su oni glavni pa ako neko zna bio bi mu zahvalan da mi malo pojasni o ovome ...Hvala ! smile

Poruku je menjao/la susheTZ - Ponedeljak, 19.09.2011, 6:50 AM

116
poruka na forumu
29 164

post # 7 | 19.09.2011 , 8:48 AM

sto jednostavno nisi pravio preko ucoza?Mnogo se bolje ljudi snalaze na njemu i imaju vise informacija kako sta funkcionise....

1948
poruka na forumu
188 1476

post # 8 | 19.09.2011 , 9:07 AM

komsha, ma kakvi preko ucoza moras da znas sa HTML kodovima da se snalazis ovde toga nema puno i mnogo je jednostavnije smile

116
poruka na forumu
29 164

post # 9 | 19.09.2011 , 6:00 PM

Sve se to da lako nauciti....a i dosta ljudi ima vec gotove kodove za sve i svasta,kao i na primer ja.....meni je lakse da se snadjem preko ucoza i pomognem ti oko toga nego preko toga sto ti pravis biggrin pokusaj ti ucoz,nemas sta da izgubis biggrin

a takodje znam ja mnogo jake teme koje nisu ponudjene na ucozu,ali to otom potom ako se odlucis da pokusas biggrin

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 10 | 20.09.2011 , 3:37 AM

Aj sad ja o5 sa mojom filozofijom. . .

Webs i Winx su po meni jedni od naj. najlaksih sajtova za prawljenje sajtowa tongue (al sam recit)

Webs je odlican, al po meni ucoz je bolji. .

Dakle webs je dobar jer ako sakupljas one poene mozes kupiti besplatno domen, i jos mnogo toga, takodje i na websu i na ucozu mozes sam da ubacas html kodowe,mada widim da te to bas ne zanima tongue u swakom slucaju imas websow bilder koji je odlican za pocetnike. . .
predpostawljam da si se zato odlucio za webs!

e sad da se wratimo na twoje probleme:

Prvi problem:
Koliko sam shwatio, hoces da ti se sajt pojawi kada ga neko trazi preko googla. . .

Nema potrebe da swe to radis, sajt ce ti se pojawiti sam, to zawisi od posecenosti, popularnosti i koliko cesto obnawljas sajt. . .
Dakle kad tad ce se pojaviti, mada ja sam siguran da se on pojawljuje samo tesko ga je naci. . .
U swakom slucaju mozes poslati sajt googlu i ubaciti tagowe da se lakse nadje, to radis, tako sto se reg. na googl tj.otworis gmail nalog, kada udjes na google.com imas negde na dnu opciju podesawanje prof. ili sl. (pre toga se uloguj na gmail) zatim wideces opciju wezanu za postawku sajtowa i sl. popunis podatke i to je to. . . ne treba nista da uploadujes.

DRUGI PROBLEM
Pa nisam te bas dobro razumeo, posto sam dugo koristio webs msm. da znam nasta mislis. . .
Da li mislis na onu opciju za integraciju twog sajta sa fbom?
ono da dobijes mogucnost da se posetioci sajta mogu automatski reg. na twoj sajt pomocu face booka?

Added (20 Sep 2011, 3:37 Am)
. . . . .
Sad sam procitao ponovo sta si napisao, sad razumem. . .
Problem je u kodu za fb share... zato ti to izlazi . .sobzirom da je na websu podeseno u njegowom bilderu kod werowatno je do websa, ali odi na neki drugi webs sajt napr: ljubavniterapeuti.webs.com (to je inace jedan od mojih sajtowa na websu) pa widi ako tamo rade like i share opcije (ako su uopste postawljene te opcije negde) onda je problem do twog sajta ako ne, onda je probl.do websa...
Postoji mogucnost da nisi onu integraciju podesio dobro sto sam na pocetku reka, to je werowatno i resenje tog probl.

==============
u svakom slucaju te share i like opcije mozes da ubacis pored swakog snimka u widu htmla.
jedini problem kod websa sto u principu ne mozes da podesis .css sajta wec samo takozvani body i one kolone, tako da ako bi postawljao like i share kao html. morao bi da postavljas pojedinacno!

sad ja nzm koliko si ti mene shwatio biggrin

hvala na +rep, a za radio sacekaj do Novembra, pa cu ti ja to srediti...samo me podseti tongue
posto u novembru mi stize now komp, jer stari preminuo tongue

1948
poruka na forumu
188 1476

post # 11 | 20.09.2011 , 4:26 AM

Ma pokusao sam ja da pravim na ucoz sajt ali mnogo je teze mislim treba da se poznaje rad sa Html kodovima a do sada nisam imao stim iskustva pa sam se odlucio vamo ipak jer meni i netreba sad nesto posebno ovamo imam dovoljno opcija da nparavim ono stoo sam zamislio a jednostavnije je ....

E sto se tice prvog problema ja sam isao na Google Webmaster Tools i ti imaju njihove upute prema kojima oni ti daju taj neki fajl da skines pa da ga upload na stranicu ,ali ja kad ga sklinem i krenem na upload izbacuje mi da ne mogu 7 dana prvih da vrsim upload tog fajla ali nebitno znaci ok shvatio sam to sto se tice prvog problema biggrin

E sad ovaj drugi biggrin iso sam na ovaj tvoj sajt da provjerim ovo kod tebe ali mi izbacuje kao da sajt ne postoji mozda si ti negdje napravio gresku u pisanju ne znam smile a ubacivo sam ja i prreko HTML kodova koje sam uzimo sa FB bas za to LIKE i SHARE ali opeet mi se isto desava ali nema veze vidjecemo valjda proradi ne znam gdje sam ja mogo napravit gresku sto se toga tice jer mi na naslovnoj radi normalno jedino na sadrzajima ne radi smile

A za radio ok ajde napomenucu te kad dodjes iHVALA TI jos jednom od srca eto ne znam kako da ti se zahvalim drugacije ...HVALA biggrin

Par reči o sebi
4884
poruka na forumu
295 1518

post # 12 | 21.09.2011 , 5:04 PM

Pusti mi link web stranice u PP.

478
poruka na forumu
20 208

post # 13 | 20.01.2012 , 5:25 PM

Quote (cp6uja)
Pusti mi link web stranice u PP.

I meni u pp moze

SsKull vam se vraca . Nakon 2/3 mjeseca mozda i vise <3

10
poruka na forumu
0 4

post # 14 | 23.01.2012 , 8:33 PM

Kada gledam seriju gossip girl svakih 10 min mi vraca na pocetak i onda moram sve ispocetka da gledam,kao kad prvu put ulazim u epizodu,mora sve opep da mi se ucitava i da cekam kako bi mogla da narednih 10 min gledam normalno,i onda opet isto,a taman mi se lepo ucita,zbog tog problema jednu epizodu serije gledam vec 2 sata,molim vas mi recite sta da radim,jer seriju obozavam i jako mi je drago sto sam na vasem sajtu nasla sa prevodom zbog toga vam puno hvala,ali imam problem zbog kog se jako nerviram... -.-

safig

• Page 1 of 1
  • 1
Search: