Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Остаци сателита пашће на Земљу у петак

3362
poruka na forumu
80 604

post # 1 | 22.09.2011 , 10:54 AM

Делови америчког сателита УАРС би већ данас могли да почну да падају на Земљу, мада је много вероватније да ће се то десити сутра. Како наводи НАСА, за 50 година истраживања свемира није забележен случај да је било ко повређен због пада објекта из свемира.

Америчка агенција за свемирска истраживања (НАСА) саопштила је да се очекује да остаци нефункционалног сателита, тешког шест тона, падну на Земљу у петак, 23. септембра.

„Иако је још прерано да предвиђамо време и локацију, временски период је сада јаснији", навела је НАСА на веб-сајту.Очекује се да 26 делова сателита, који је служио у истраживачке сврхе, не сагори на путу као Земљиној атмосфери, а где ће пасти, још није познато, пренео је АФП.

Научници прогнозирају да ће сателит пасти негде у појасу између 57 степени северне и 57 степени јужне географске ширине, у којем живи највећи део светске популације.

НАСА ипак сматра да је ризик по људске животе „екстремно мали" и да за 50 година истраживања свемира није забележен случај да је било ко повређен због пада објекта из свемира.

Прецизнија сазнања о зонама у којима би сателит могао да падне биће доступна тек неколико часова пре његовог удара.

kako instalirati igru kako krekovati pc igru kako postaviti sliku na profil

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 2 | 25.09.2011 , 6:31 PM

Kazu da se iz Srbije odlicno moglo vidi delovi satelita kako padaju. . .ja sam u petak uwece blejao u nebo, nego bilo oblacno i nista nisam video . . . Jel zna neko gde pao? kazu u neki okean?

3362
poruka na forumu
80 604

post # 3 | 25.09.2011 , 6:48 PM

MolderFBI, cuo sam da je pao u indiski okean...ja mislim wink

kako instalirati igru kako krekovati pc igru kako postaviti sliku na profil

890
poruka na forumu
188 235

post # 4 | 05.10.2011 , 10:25 PM

Quote (mitrovicstefan)
cuo sam da je pao u indiski okean...ja mislim