Tuzno - Kico
|
|
|
post # 1 | 29.09.2011 , 9:04 PM
|
Pozdrav. Evo danas mi je jako tragican dan i zelio bih ovu pricu da podijelim sa vama. Naime kako se svaka osoba lahko poveze sa zivotinjom i jos ako je sa vama dugo... i zavolite vi nju, ona vas i tako sretni zivite. Moja prica pocinje od prije dvije godine kada sam kupio pticu "kozicu" Zuta, slatka muzijak koji se glasno odazivao u radnji. Posvecivao sam mu toliko paznje , volio ga, igrali se zajedno, svaki dan ga pusta i u svakom trenutku sta god ja jedem i on bi sa mnom. Pripitomio se odlicno i puno je svtari znao, kako reci bio je pametan. Kao npr. cim mu otvorim kavez i kazem "kupa-kupa" poleti do kupatila, stane na tus kabinu i ceka da mu se voda naspe u njegovu zdjelicu da se kupa!... pa bi cesto dodje dok pijem caj i moram i njemu da dadnem jer zelio da bude gospodin ... i mnoge druge stvari. Ta mala bica koja nemaju ruke su bili poput covjeka, u nekom smislu. Jedino sto je trazio jeste da ima hrane i da mu se pruzi ljubav i briga. Jutros prisao sam mu i drhtao je ... davao sam mu hljeba "sto on najvise voli" ali nije imao snage da ga jete. Tuznim pogledom me gledao i kao da je u sebi govorio "nece me vise biti"... Mislio sam da se malo smrznuo jer je bila noc hladna... otisao jedan cas u skolu i vratim se i sok za mene. Vidio sam ga kako lezi na dnu kaveza oboren na ledjima. U tom trenutku nisam znao ni ko sam ni sta sam. Jadnicak se borio za zadnje minute zivota i na kraju nije mogao izdrzati i jednostavno odustao. Jos uvijek ne mogu doci sebi jer cim se prisjetim svih trenutaka provedenih zajedno , a pogotovo mogu mislit kako mu je bilo u tim zadnjim trenutcima zivota. :/ Vise ga nema.... U mom srcu je neka praznina .... I znam da vise nikad necu moci imati istog takvog ! Jednostavno vise bi volio da se meni nesto desilo nego njemu. :/ :/ "Kico" Uvijek cu ga pamtiti kao svog najbolje prijatelja kojem sam mogao sve tajne da kazem, jer sam siguran da nikome to nece reci. Nazalost vise ga nema! 
Fajlovi:
7219154.jpg
(77.0 Kb)
·
4638480.jpg
(252.2 Kb)
·
0457109.jpg
(238.7 Kb)
·
6863925.jpg
(303.6 Kb)
>>>> Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi! <<<<
|
|
| |
|
post # 2 | 04.10.2011 , 10:29 PM
|
Žalosno, mojoj prijateljici su dva kanarinca pobjegla kad im je otvorila prozor na kavezu i na sobi (pomalo smijeno od nje), bilo je suza .. 
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 3 | 05.10.2011 , 3:01 PM
|
ja sam kao mala imala vucjaka Donu, penzionisani policijski pas, tata je doneo ga kad sam imala 6-7meseci... posle par godina je neko otrovao i od tad nisam pozelela drugog psa... iako i dan danas imamo psa u dvoristu (moj brat ih voli) za mene kao da ne postoji... mama stalno ponavlja kako sam imala godinu dana, tek krenula sama da setam, oni me izvedu napolje, a ono zima sneg, ja u skafanderu, ona od srece sto me vidi krene oko mene i mase repom, i zamane repom i ja se prospem u sneg... i sto je najgore uvek sam se smejala kad padnem tako u sneg... u tom periodu su se pojavili lopovi, svakom iz kraja su nesto uzeli samo nama nisu... tata mi je pricao posto je bila dresirana osecala je nocu lopove i lajala ko luda, a ujutru samo se cuje u ulici bili lopovi kod ovog i odneli mu ono... ubrzo posle toga isli smo na krstenje kod mog brata od tetke, kad smo se vratili imali smo sta da vidimo... lezala je bespomocno, a na usta joj je isla pena, veterinar je samo rekao da smo dosli ranije mozda bi uspeli da je spasemo, a ovako nema nikakve sanse.. koliko sam tada plakala...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
|
post # 5 | 08.10.2011 , 10:16 AM
|
ja sam imao psa koji mi je pobegao ali nisam imao pticu
|
|
| |
|