Nasilje nad muskarcima
| |
|
post # 1 | 10.10.2011 , 11:29 PM
|
Posto su zene pokrenule temu: 'Nasilje nad zenama' evo ja pokrecem temu: 'Nasilje nad muskarcima'
Iako se akcenat stavlja na zene kao glavne zrtve nasilja, takodje i muskarci mogu biti zrtve nasilja u porodici.
Znam da je zabelezen manji broj nasilja nad muskarcima nego nad zenama ali kako vreme ide moze da se desi da se taj
broj izjednaci. Pronasao sam na internetu da je otvorena sigurna kuca za muskarce blizu Cuprije zove se Muška sigurnost,
tako da nisu samo zene zlostavljane u porodici vec ima i muskaraca. Sudske i državne institucije su uvek na strani zena
i muskarac uvek izvuce deblji kraj. Kazem vam ovo jer moj prijtelj je imao takav slucaj. Zato ni bas sve zene nisu sjajne
i zna se oduvek ko je jaci pol jer tako je BOG odredio. Protivnik sam toga da se bilo ko zlostavlja u porodici bilo da je
muz, zena ili dete. Tako da saljem poruku VODITE LJUBAV a NE ZLOSTAVLJANJE!!!!!!

|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 2 | 11.10.2011 , 2:57 AM
|
Muskarci su uglavnom zrtve psihickog zlostavljanja,redje fizickog. Mislim da sam to cuo na TV-u. Ali ko ce verovati televiziji...? 
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
|
post # 4 | 11.10.2011 , 12:01 PM
|
Svaki treći muškarac je žrtva ženskog nasilja u obitelji
Od rođenja do smrti, u vrijeme mira kao i rata, muškarci se suočavaju s diskriminacijom i nasiljem od strane države, zajednice i obitelji. Najmanje svaki treći muškarac na svijetu, tijekom svoga će života biti žrtva nasilja od strane žena
Teška tjelesne ozljede zadobio je M.G. (66) nakon što ga je njegova dvije godine starija supruga J.G. polila kipućom vodom, priopćila je PU karlovačka. Supružnici su se posvađali u njihovoj obiteljskoj kući u Gornjim Stativama, nedaleko od Karlovca. Izrevoltirana supruga nakon verbalnog sukoba zalila je muža vrućom vodom, zbog čega je dobio opekline drugog stupnja.
Prema podacima MUP-a iz 2006. godine, o počinjenim prekršajima nasilja u obitelji zbog kojeg je počinitelj prekršajno prijavljen, oštećeno je 55 posto odraslih žena, no u statistikama se ne navodi spol niti odnos počinitelja i žrtve pa se nadalje može konstatirati da je u 45 posto slučajeva riječ o drugim žrtvama, a to su djeca i muškarci. Kad govorimo o ekstremnim slučajevima, počinjenim teškim kaznenim djelom nasilja u obitelji, pod koje spadaju ubojstvo i pokušaj ubojstva, oštećeno je 21 posto žena, a vodeći se ranijom konstatacijom, može se zaključiti kako je onda u čak 79 posto slučajeva riječ o drugim žrtvama, a to su ponovno muškarci i djeca. Također prema podacima MUP-a RH, u razdoblju od 1. siječnja 1999. do 31. prosinca 2005. godine, policija je zaprimila 86.449 zahtjeva građana za pružanjem intervencije radi zaštite od nasilja u obitelji, a uvidom u statistiku jasno je da se oko 40 tisuća prijava nasilja u obitelji ne odnosi na odrasle žene, već na djecu i muškarce. (izvor:javno.hr)
Na ove podatke intersantno je nadovezati, Amnesty International svjetsku kampanju, pod geslom "Zaustavljanje nasilja nad muškarcima - u našim je rukama!"
- Nitko ne smije biti podvrgnut mučenju ili okrutnom, nehumanom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju.
Svaki treći muškarac - žrtva ženskog nasilja
Od rođenja do smrti, u vrijeme mira kao i rata, muškarci se suočavaju s diskriminacijom i nasiljem od strane države, zajednice i obitelji. Najmanje svaki treći muškarac na svijetu, tijekom svoga će života biti žrtva nasilja od strane žena - kako verbalnog tako i fizičkog. Nasilje nad muškarcima prisutno je u svakom društvu, bez obzira na politički i ekonomski sustav, bogatstvo, rasu ili kulturu.
Glavni uzrok nasilja nad muškarcima leži u porastu feminizma odnosno diskriminaciji koja priječi jednakost muškaraca sa ženama u svim područjima života. Nasilje nad muškarcima nije "prirodno" ili "neizbježno". Zahvaljujući feminizmu ono je grubo kršenje ljudskih prava.
U svim državama svijeta, muškarci su izloženi nasilju svojih partnerica i rođakinja. Iz srama ne usuđuju se obratiti vlastima, a vrlo često njihove se prijave ne uzimaju ozbiljno. Zakoni i međunarodni sporazumi koji bi trebali spriječiti nasilje nad muškarcima ne primjenjuju se ili uopće ne postoje. Oružani sukobi posebno pogađaju muškarce. Od muškaraca i djece civila čije se sakaćenje, silovanje i ubijanje koristi kao oružje u ratu, da bi dehumaniziralo muškarce li da bi se kaznilo zajednicu kojoj pripadaju, pa sve do eskalacije nasilja u obitelji kada se vojnici vrate kućama gdje nalaze žene koje ih maltretiraju na način koji prelazi granice nasilja uobičajenog i u ratu.
Muškarci su od ratišta do spavaće sobe, u opasnosti.
- Oni su prvi koje osjete nedostatke u funkcioniranju društvenih službi, prvi kojima se onemogućuje obrazovanje i zdravstvena njega. Učinci ekonomske globalizacije ostavljaju sve više i više muškaraca zarobljenima u siromaštvu na marginama društva, izjavila je svojedobno glavna tajnica AI - a Irene Khan.
- Kao organizacija za zaštitu ljudskih prava, pokrenut ćemo naše članove i simpatizere u cijelome svijetu. Obratit ćemo se i ženama kao i muškarcima. Žene moraju preuzeti ključnu ulogu ako želimo zaustaviti nasilje nad muškarcima. Nasilje nad muškarcima nije normalno, legalno niti prihvatljivo i ne smije biti tolerirano ili opravdavano, zaključila je glavna tajnica AI - a, Irene Khan.
Piše: Gordana Vukres
Procitajte ovaj clanak...
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 5 | 11.10.2011 , 10:31 PM
|
retko koji muskarac biva fizicki zlostavljan, ali psihicki.... i slazem se da ima uzasnih zena, koje bih ja prva mlatila...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
372 poruka na forumu
| |
60
| |
249
|
|
post # 6 | 11.10.2011 , 11:03 PM
|
mislim da su muskraci retko fizicki zlostavljani...ali zto psihickg ima koliko hoces....ima opasnih zena danas.... 
Ne znas ti ko sam ja, ja sam lutko mafija
|
|
| |
|
post # 7 | 13.10.2011 , 0:34 AM
|
...Naravno da ima, mozda fizicko zlostavljanje manje, od psihickog. . . ipak zene su to, lako nas mogu zviznuti tiganjem, dok pripremaju dorucak, zato sto smo zaboravili kupiti jaja u prodavnici, ili nas politi vrelom vodom, jer im je nestao caj u kuci, . . . ili eventualno, ritualno nam baciti zivu sodu u oci, jer im se ne svidjaju nase obrve . . . poenta je, da fizicko naselje nad muskarcima od strane zena i ne treba toliko da nas cudi. . . zamislite sta su u stanju sve da urade kada im nedamo da gledaju omiljenu seriju. . , ko zna mozda bi nam oci iskopale 

|
|
| |
|
|
post # 9 | 13.10.2011 , 0:48 AM
|

|
|
| |
|
|
post # 11 | 13.10.2011 , 8:45 AM
|
beautifulwomen, Eto,i posle kazu da su zene nezniji pol,KAKO DA NE :D 
|
|
| |
|
post # 12 | 13.10.2011 , 10:05 PM
|
Ma ubice te dok spavas samo da bi proverila sta si rucao za veceru! HA! HA! HA!

|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 13 | 15.10.2011 , 12:36 PM
|
Ja volem da me zene biju.... rece jedan perverznjak....
Mene samo da ne smara recima,al da me bije -no way! No chance! Zasto? Zato sto uvek pored sebe imam znatno manju i nezniju polovinu...
Mada... Ko je ono rekao da se najjaci otrov pakuje u najmanja pakovanja? Ili ono- Sto je sitnija to je dinamitnija.... 
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 14 | 15.10.2011 , 8:44 PM
|
Tri djevojke iz Zimbabvea optužene su za 17 slučajeva silovanja muškaraca.
Slučaj je otkriven kada su djevojke izazvale saobraćajnu nesreću, te je policija vozilu pronašla 33 kondoma sa spermom. Kasnije je utvrđeno da su djevojke seksualno napadale muškarce posljednje dvije godine, uglavnom autostopere.
Dvije 24-godišnjakinje i jedna 26-godišnjakinja nalaze se u pritvoru.
'U stanicu je došlo 17 muškaraca koji su identifikovali sve tri žene. Većina njih ispričala je da bi im žene ponudile piće u njihovom automobilu ili bi im zaprijetile pištoljem', rekao je tužitelj Michael Reza, piše CNN. Strahuje se da je broj njihovih žrtava još veći.
Profesor sociologije s univerziteta u Zimbabveu objasnio je jednu od mogućnosti ovakvog nasilnog prikupljanja sperme. 'Neki dijelovi ovog društva koriste spremu u svojim ritualima. Oni smatraju da sperma koristi regeneraciji života ili da je izvor života. Neki smatraju da se mogu riješiti loše sreće pomoću sperme. Siguran sam da to objašnjava ove slučajeve silovanja muškaraca', rekao je Watch Ruparanganda.

|
|
| |
|
post # 15 | 22.10.2011 , 1:08 AM
|
Svedok sam fizickog maltretiranja zene nad muskarcem. Komsinica mi je redovno mlatila muza na balkonu kad god bi se napio, a pio je cesto. Samo ne znam, kako joj nije dosadilo to nikada? Mozda je ona sadista a on mazohista!?
Ali da se maltretiraju muskarci dakako da to postoji. Evo primera kod mene u porodici. Meni je nejasna moja majka. Umela je da gleda rukomet i kosarku satima s caletom, ali kad cale zeli nogomet da gleda, to je rat u kuci, umesto da mirno odgleda tih 90 minuta.
E sada, kako sam se ja udala, kod mene je obrnuto, ja volim da gledam fudbal ( posledica sto moj cale nije napravio sina, pa je mene terorisao da gledam fudbal s njim, pa sam to i zavolela) a muz se dere na mene. Lakse bi mi bilo da lupi sakom od sto i kaze: Dobro draga! Gledaj! :)) Ali sve je to do sklopa mozdanih vijuga u mozgu!
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|