|
post # 1 | 12.10.2011 , 7:12 PM
|
Sta nas, zapravo, ceka 21. decembra 2012. godine? Majanski kalendar, svetska ekonomska kriza, "sunčeva superoluja", pretraživač Google, verska i druga proročanstva... Svi ti "znaci" upućuju na ovaj famozni datum koji se priblizava... Nancy Flinn zainteresovala se kada je čula da će se "smak sveta" dogoditi za tri godine i tada je krenula u svoje lično istraživanje. "Kada sam videla da toliko dokaza upućuje na isto vremensko razdoblje, zaključila sam da je to nešto što moramo uzeti kao ozbiljno", rekla je Nancy te dodala kako veruje da je finansijska kriza prvi znak raspada. "Govori se da će poslednjih dana zavladati ekonomski haos. Mislim da to upravo gledamo", zaključila je Flinn, piše Index.
Po "majanskom kalendaru" 21. decembra 2012. godine označava kraj 500-godišnjeg razdoblja. Stručnjak za stare američke narode dr Gary Feinman kaže kako mnogi taj datum smatraju "krajem sveta", ali za Maje on označava samo završetak ciklusa. I pretraživanje na Googleu vodi nas do zaključka da će se nešto dogoditi 2012. godine, jer upisivanjem "2012 Disaster" (2012. Katastrofa) taj internet pretraživač izbacuje više od dva miliona stranica. Kako bi utisak o kraju sveta baš u toj godini i na datum 21. decembra bio pojačan, to je dan kada pada "zimski solsticijum", a Sunce će se nalaziti u samom centru Mliečnog Puta. Ali, prema ovom dokazu je skeptičan astronom Mark Hammergren iz zvezdarnice u Adleru koji kaže kako se to događa svake godine i da nema naučnih saznanja o nečem neuobičajenom u 2012. godini, prenosi 24sata. Zivi bili pa...
2012. čini se kao ključna godina Apokalipse Par navoda koji podupiru ovu teoriju. • jedan aspekt teorije promene Zemljine osei kaže da će se 21. decembra 2012. dogoditi promena položaja ose i rotacije planete koja će uzrokovati bujicu prirodnih katastrofa. • u knjizi 'Orionovo proročanstvo' tvrdi se kako će se magnetsko polje Zemlje izmeniti 2012. uzrokujući ogromnu katastrofu. Činjenica je da se magnetsko polje menja do neke tačke (kako i mnogo puta do sada), ali se to ne događa preko noći. • sudeći prema algoritmima koji su izvučeni iz Biblije i knjizi 'Biblijski kod', 2012. Zemlju će pogoditi veliki asteroid. • i Hindusi 2012. smatraju ključnog godinom, kada će se pojaviti avatar (Bog u ljudskom obliku) i započeće novo doba, baš kao i oni koji smatraju da smo potekli od vanzemaljaca koji bi se te godine trebali spustiti na Zemlju i urediti ovaj naš svijet. • jesmo li zaboravili napomenuti da i drevni astecki kalendar prestaje 2012. godine? Smak sveta ili... Šta bi trebalo da se dogodi tog sudnjeg dana 21. decembra 2012. godine? Tada će se odigrati redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. I baš tog datuma, završava se i drevni kalendar Maja... Narod Maja poznat je po brojnim dostignućima koja su i danas misterija za naučnike. Na primer, Maje su sa neobjašnjivom tačnošću, izračunavali periode okretanja nebeskih tela. Iako nisu znali za teleskope i druge astronomske sprave, smatrali su da godina traje 365,242129 dana. Prema važećem gregorijanskom kalendaru Zemlja se okrene oko Sunca za 365,242500 dana. A tek nedavno, uz pomoć najpreciznijih savremenih astronomskih uređaja, utvrđeno je da godina traje 365,242198 dana. Takođe, ovaj drevni narod je izračunavao trajanje meseca sa tačnošću od 0,0004 dana, a u određivanju vremena za koje se planeta Venera okrene oko Sunca pravili su grešku od samo 14 sekundi na 100 godina. Kalendar Maja sastojao se iz šest delova. Aktuelni, peti deo u kojem mi sada živimo je započet 1987, a završava se 2012. Od 2012. će započeti šesti deo kalendara koji je prazan... U kalendaru Maja je i dan rođenja Isusa Hrista, označen kao dan kada bi trebalo da se dogodi nešto veliko. Označen je period Drugog svetskog rata i još neki važni događaji. Arheolozi su, prošle godine, u potpunosti uspeli da dešifruju pismo i matematiku Maja, po kojima se predviđa da će 21. decembra 2012. godine nestati naša planeta. Oni su još pre dve hiljade godina dali preciznu tablicu kretanja Sunca, planeta i asteroida u odnosu na Zemlju - za svaki dan. Velika je misterija zašto se ta tablica završava sa 21. decembrom 2012. godine. Mnogi s razlogom pretpostavljaju da su drevni astronomi Maja predvideli da planeta posle tog dana neće postojati. U spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije. Kulminaciju ekonomske krize neki teoretičari predviđaju upravo oko 2012. Bez obzira na sve teorije i predviđanja, jedno je sigurno - ako se 2012. ništa ne dogodi, u Londonu će biti održane Letnje olimpijske igre. Upravo ovog datuma, prema mišljenju i proračunima nekoliko vrhunskih matematičara, planeta će, jednostavnim rečnikom, umesto da uspori, 21. decembra 2012. godine, ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti i nastaće opšti haos.Ako ste zaintereovani procitajte ovo
Fajlovi:
3439603.jpg
(10.8 Kb)

|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 2 | 12.10.2011 , 7:32 PM
|
jos jedna tema, na ovu temu... ovo treba bre zabraniti na forumu... :S ja ne treba da cekam taj smak sveta, meni je vec se sve smrklo... :S
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 3 | 12.10.2011 , 7:32 PM
|
Ne vidim svrhu ponavljanja jedne iste teme dva puta?
. . .
|
|
| |
|
post # 4 | 12.10.2011 , 7:41 PM
|
ja mislim da nemo isto ovakve teme

|
|
| |
|
post # 5 | 12.10.2011 , 8:20 PM
|
. . .
|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 6 | 12.10.2011 , 8:58 PM
|
aa pa gdjeces 3 dana prije mog rodjendana !
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 7 | 12.10.2011 , 9:08 PM
|
ima bar 5 tema na ovu temu, samo sto su drugaciji tekstovi...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
|
post # 9 | 12.10.2011 , 10:13 PM
|
dupla
lock + smeće
|
|
| |