Zanima me da li postoji ikakvo pouzdano sredstvo pomoću kojeg se mogu odstraniti staračke pjege sa ruku???? Ako neko zna neka napiše. (ne treba za mene treba za staru baku )
Ne postoji lek za staračke pege. Ali one mogu da se ublaže pomoću krema. Aktivne komponente u kozmetičkim preparatima koje pomažu da koža izgleda mlado i zdravo su:
-Alfa-hidroksilni acidi (AHA) - Ove kiseline deluju kao blagi piling prouzrokujući skidanje površinskog sloja mrtvih ćelija oslobađajući sloj mlađe kože koja se nalazi ispod površine. AHAs se uobičajeno dobijaju iz voća ili sintetički.
-Retinol - Povezan je sa vitaminom A, danas vrlo zastupljen u kremama. Privremeno izazivaju blago znojenje kože što smanjuje pojavu sitnih bora.
-Antioksidansi - Glavni vitamini sa antioksidansnim dejstvom su vitamini E i C, koji ubrzavaju oporavak kože oštećene od ultravioletnih zraka sunca i pušenja. Pomažu da koža izgleda glatko i sjajno.
-Ceramid - Pomaže da koža prirodno zadrži vlažnost i smanjuje oštećenja ćelija kože.
-Gingko Biloba - Često se koristi u preparatima jer iako to nije dokazano pokazalo se da pojačava cirkulaciju čime koža dobija zdravu boju i čistija je.
Ti nađi baki kremu sa nekom od ovih komponenti i biće joj bolje.
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)