Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Izgleda da mi raste umnjak, umrecu :p !

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 1 | 24.10.2011 , 2:01 AM

Nisam siguran, ali mislim da mi raste umnjak, juce su krenulu bolovi, zapravo od juce poceo da me boli grlo tj. kao krenik da me boli i ako nisam nikad imao problema sa kreniciam, a onda je krenulo da me boli meso na donjoj vilici, na desnoj strani pa na kraju, pa sam pomislio da mi je mozda poceo raste umnjak.
Evo veceras sve je bolnije, cela desna strana me boli, otezano gutam, jer me boli, kao da imam nesto okruglo u grlu sto me stiska, i cini mi se kao da ubrzano lucim pljuwacku, zaprawo non stop lucim. . . uzasno me boli nzm sta da radim, razmisljam da odem kod stomatologa sutra, ali me strah u pm. jao trauma. . imam 19god pa mi je malo cudno da u tom uzrastu mi krene raste umnjak,obicno raste u tridesetim , al to mi je jedino logicno objasnjenje za bol.
gledao sam nesto po nekim forumima, i swi u fazonu su zasecali desni i imali operaciju jer im kao nije lepo izrastao, gurao druge zube itd. wideo sam i na wikipediji o tome, tako da sam se jos wise isprepadao da odem kod zubara, a boli uzas, nemam pojma sta da radim!
-----------
Jel neko zna nesto o ovome?
Jel imao neko iskustva sa tim?
-----------

1948
poruka na forumu
188 1476

post # 2 | 24.10.2011 , 3:39 AM

ja sam imao problema sa krajnicima i to sto pises da otezano gutas i da imas nesto okruglo u grlo je moguce da su ti se krajnici ognojili stim sam ja imao problema davno pa sam isao da mi vade taj gnoj ja mislim da ti je to to jer nevjerujem da bi radi zuba immao problema sa gutanjem i sa grlom moguce da ti je jaka upala krajnika pa da ti je preslo i na vilicu to je moje misljenje otidji doktoru sto pre to bolje ....

Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522

post # 3 | 24.10.2011 , 10:18 AM

i ja mislim da je to do krajnika... a sto se tice umnjaka ja imam 18 i poceli su da mi rastu... oni do tridesete treba da izrastu... samo sto retko kod koga izrastu kako treba, pa moraju da se vade... nema sta da te bude strah, bolje na vreme spreciti nego leciti.. mislim i ja se plasim zubara, ali kad treba da idem stisnem zube i odem, kazem sebi ma bolje sad dok ima manje da mi busi nego kad se to jos vise prosiri... sve zarad lepih zuba biggrin

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 4 | 24.10.2011 , 10:20 AM

I ja nikada nisam imala problem sa krajnicima, sve ih imam za sada. Ali po tvom opisu može biti da su krajnici. A može biti i umnjak.
Nema veze što imaš 19 god. i meni su tada počeli da rastu. Izrasli su mi gore i dole jedan, a drugi nema mesta pa ide ukrivo. I ja nikako da odem kod zubara.
Ja nisam ni osetila da su mi izrasli umnjaci, dok neko ima temperaturu i užasne bolove.
Tako da je to individualno.
Idi obavezno kod doktora.
I javi šta ti je bilo!
Srećno!

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 5 | 24.10.2011 , 10:27 AM

Jao, uzas... idem danas 100% uzasno me boli, jedva sam zaspao nocas, nmg da otvaram usta od bolova, hvala na savetima, . . . kad dodjem od lekara, jawim sta bilo!

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 6 | 24.10.2011 , 10:35 AM

MolderFBI
Obavezno da ideš!
Idi u temu o anemiji, tamo sam ti napisala ukratko o hipertenziji.
To obavezno da lečiš i piješ lekove, nemoj se zezati! Aj kiss smile

2
poruka na forumu
0 0

post # 7 | 24.10.2011 , 10:59 AM

Moguce da ti umnjak raste,nebitno je sto imas toliko godina,sve je to relativno kada ce kome izrasti... Ja sam skoro imala velikih problema sa time,otekla mi je cela leva strana glave,morala sam da pijem lekove ( Sinacilin i Orvazil) a kad mi se smanjila upala i kada se vratilo sve na svoje,morala sam da idem na hirursku operaciju,tj.sekli su mi vilicu i izvadili zub koji je ocigledno otisao na pogresnu stranu....nije nista stasno. smile Vise boli ona upala nego kada sam ga napokon izvadila. Sve u svemu,najbolje je da odeskod cika Zube pa ce on videti da li je u pitanju umnjak ili samo upala krajnika.... smile

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 8 | 25.10.2011 , 9:25 PM

Jos jednom hvala svima. . .
bio sam kod stomatologa. . .
Rastu mi umnjaci sva cetiri su krenula da rastu, stomatolog mi je rekao da moram na operaciju sad tj. rekao mi je da imam infekciju na donjoj vilici pa na desnom ocnjaku, zato me boli cela desna strana, a ta kuglica koju kao osecam u grlu to je ustvari neka zlezda koja mi je izasla zbog bolova od ocnjaka, ali ta zlezda nije opasna jer cim prestanu bolovi, zlezda ce se vratiti na svoje mesto. E sad sto se tice operacije, posto su meni tek krenuli da rastu umnjaci moraju da mi seku meso , pa da izvade donji i gornji, ili bese samo donji umnjak na desnoj strani, pa kad ga izvade moraju da usiju to mesto. . .
Ali postoji problem, posto mi je izbila ta infekcija , ne smeju da operisu nista...
dali su mi tablete koje se zovu "Clindamycin-MIP" (600mg) da pijem, od njih ce mi nestati ta infekcija, a za bolove su mi rekli da pijem nesto za glavu kao napr: brufen, kafetin i sl. . .
. . . . . . . . . . . . .
Prvog Novembra su mi zakazali ujutru u 10h da idem da mi snimaju taj zub, pa nakon toga da kazem da li zelim operaciju ili ne!
U fazonu moze da mi umnjaci izrastu do 27-me godine zivota, bez problema i operacija a moze opet da mi se pojavi ta infekcija, u tom slucaju moram na operaciju bez odlaganja. . .
tako da imam fore do prwog nowembra da odlucim dal da mi wade ili ne. . sta vi mislite, sta da radim?
inace totakno sam isprepadan kad mi zubarka pomenula operaciju htedoh se onesvestit tongue

Added (25 Oct 2011, 9:25 PM)
---------------------------------------------
Axaxaxaxaxaxaxa
ladno sam napisao na nekoliko mesta u tekstu da mi rastu ocnjaci umestn umnjaci, jos ce ispasti da postajem vampir axaxa mislio sam na umnjake ne na ocnjake greska tongue

459
poruka na forumu
54 458

post # 9 | 25.10.2011 , 10:07 PM

Vampirsko delovanje odavnina je poznato nasem narodu...U danasnje vreme politicari nemilice piju krv narodu,pa to vise nije tabu tema.A ZUB-UMNJAK?
Jedan se obesio zbog njega....

Spakovah uspomene,tragove borbe,umornu dusu,opet na pocetku...
Gledam u u unutrasnjost,jedine ostale tajne duboko skrivene...
Vreme je da se krene u bolje sutra...sa sesirom....

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 10 | 25.10.2011 , 10:35 PM

axaxaxa o cemu bre pricas axaxa. . . sto se obesio zbog umnjaka? a to za politicare slazem se tongue

Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522

post # 11 | 25.10.2011 , 11:23 PM

ma sta imas da se plasis... dace ti anesteziju ima sve da ti utrne neces ni da osetis... bice ti malo dok ne skines konce zeznuto za hranu ali ce proci... ako mora operacija idi sad dok je manje komplikacija, nego dok postane gore... bolje spreciti nego leciti...

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''

2673
poruka na forumu
288 3086

post # 12 | 26.10.2011 , 0:23 AM

da mi udare anesteziju, mislis da mi nabiju iglu u meso u ustima . . . gotovo umirem. . . gde li sam stavio bese onaj misomor da skratim muke tongue
ili ko ovaj sto se obesi. . .
pa ja necu ni da stignem da ostim bol od vadjenja, mene anestezija ima da ubije, ma dovoljno je da vidim iglu, ima se onesvestim axaxaxa joj bre. . . sta sam ja Bogu zgresio tongue ?

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 13 | 26.10.2011 , 11:12 AM

Quote (MolderFBI)
ladno sam napisao na nekoliko mesta u tekstu da mi rastu ocnjaci umestn umnjaci, jos ce ispasti da postajem vampir

Ahahahaha lol lol lol
Quote (MolderFBI)
sto se obesio zbog umnjaka?

Ni meni nije jasno! :)

Ne boj se ti ništa, nećeš ni osetiti kad padneš u nesvest! :D lol
Šalim se, ne razmišljaj o tome, ne gledaj u iglu uopšte. Ne boli to toliko, a od anestezije kada ti sve utrne, nećeš ništa osetiti, sve će biti u redu. Javi šta je bilo i kako je prošlo.
Quote (MolderFBI)
sta sam ja Bogu zgresio

To i ja kažem za sebe, ali ne znam odgovor! :)

• Page 1 of 1
  • 1
Search: