Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Vaginalete

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 1 | 25.10.2011 , 5:55 PM

E ovako, moje dame, pitanje za sve vas. smile
Ova tema jeste vezana za zdravlje ali nisam tamo stavila temu jer se radi samo o ženskoj stvari.
Da li je neka od vas koristila vaginalete na biljnoj bazi?
Kakva su vam iskustva? Koliko koštaju te vaginalete, da li mogu bez saveta doktora da se kupe u apoteci?
Ja sam htela da uzmem kantarion vaginalete zbog bolova u jajnicima (kao što već znate smile ).
Čula sam da je to jako dobro.
Takođe, čula sam da pomaže i kada se tampon umoči u kantarionovo ulje. Da očisti od sekreta, bakterija i upala.
Pa me zanima vaše mišljenje, kao i saveti. smile
Ljubim vas. smile

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 2 | 26.10.2011 , 8:30 AM

Evo ovako :D
neznam sta je Vaginalete !
Quote (Marija_Nikola)
Takođe, čula sam da pomaže i kada se tampon umoči u kantarionovo ulje. Da očisti od sekreta, bakterija i upala.
Pa me zanima vaše mišljenje, kao i saveti.

Pomaze da ali na tampo9n mora da se naviknes!
Ta terapija se pravi izuzetno nocu!
pomaze protiv upala ali da ubija bakterije to ne!
Marija to ti kazem iz iskustva
Kantarianovo ulje je jako lekovito u takvim stvarima .
Kad pravis tu terapiju moze da se desi da iskorenis cistu brzo a moze da traje i do mesec dana
sto ne znaci da svaku vece treba to da radis ne nego svako drugo trece vece ;) poljubac
Vredi ti pokusati a sad rezultat kakav ce biti sve ovisi od ciste dali je vodena ili tvrda !

Poruku je menjao/la Srcemoje - Sreda, 26.10.2011, 8:32 AM

Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš.
Slomi mi srce slomicu ti glavu
;)

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 3 | 26.10.2011 , 8:50 AM

Quote (Srcemoje)
neznam sta je Vaginalete !

:o :o Zezaš me?
Vidim ja niko živi ne odgovara na temu, k'o da sam napisala na arapskom jeziku!
Pa to su tablete ali koje se stavljaju u vaginu, logično,vaginalete. :)
Quote (Srcemoje)
sto ne znaci da svaku vece treba to da radis ne nego svako drugo trece vece

Aha, pa i ja sam čula tako nešto. Jednom nedeljno otprilike. :)
Quote (Srcemoje)
Vredi ti pokusati a sad rezultat kakav ce biti sve ovisi od ciste dali je vodena ili tvrda !

E to još ne znam, idem na ultrazvuk u novembru. :)

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 4 | 26.10.2011 , 8:53 AM

Srecemoje Ovako izgledaju.

Fajlovi: 4197471.jpg (19.0 Kb) · 6132565.jpg (2.9 Kb)

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 5 | 26.10.2011 , 8:59 AM

Quote (Marija_Nikola)
Zezaš me?

:D Ne zezam te mila ja neznam te nase nazive ali sad po slici vidim o cemu je stvar :D
E sad dali druge cure znaju sta je to neznam !Ili je mozda neugodno da pricaju o tome sve u svemu dobro je!
ovdje ima toga i jako cesto cujem da neka od moih na poslu koristila pa to ti je nista strasno moze samo da ti pomogne
ovdje s emoze bez recepta da dobioje jer je na biljnoj bazi a dole kod vas hm neznam mila ali pitaj u apoteku !

Ipak poslusaj ti savet i drugih nemoj da slusas na mene poslije odluci sama i vidi kako sta i sta ti pomogne ok

Poruku je menjao/la Srcemoje - Sreda, 26.10.2011, 9:01 AM

Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš.
Slomi mi srce slomicu ti glavu
;)

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 6 | 26.10.2011 , 10:57 AM

Srcemoje Ma poslušaću sve savete. :) Čula sam da i kod nas može bez recepta jer je na biljnoj bazi, ali pitaću kad krenem još malo u grad.
Ne znam zašto je nekome neugodno da priča o ovome a nije o sexu (kako i na koji način se upražnjava, poze, mesta i ostala intimna pitanja koja muškarci postavljaju) :)
Ali dobro, ako je nekome neprijatno da priča o ovome i ako smatraju da je tema takve vrste, onda molim nadležne ako vide da zaključaju ovu temu.
Tebi hvala u svakom slučaju. poljubac

192
poruka na forumu
46 491

post # 7 | 26.10.2011 , 8:54 PM

Marija_Nikola, sve sto si navela da si cula je tacno :) Jedino sto se upala jajnika ma u kojoj fazi bila leci tako sto se ide kod doktora jer ako se jednom ne izleci kako treba iz accutne faze prelazi u hronicnu a to nije dobro.
Sto se tice vaginaleta ima ih na biljnoj bazi i mogu se koristiti preventivno dakle povremeno bez ikakvih posledica...a ostale iskljucivo uz odobrenje i nadzor lekara.. :)

promeni me

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 8 | 26.10.2011 , 10:09 PM

Tajna Hvala na odgovoru. :)
Znam da ciste ne mogu otkloniti na taj način, ali do novembra (kad mi je zakazan ultrazvuk) mislila sam nešto preventivno da probam. Jer me jajnici danima mnogo bole, ne mogu ni da hodam, desna noga mi utrne od bola. :(
Uzela sam vaginalete (ako si čula), Hypervag na bazi kantariona. Rekli su mi da su one koriste ako imaš ranu na grliću materice, pa valjda mi neće škoditi iako nemam tu ranicu.

731
poruka na forumu
726 2357

post # 9 | 27.10.2011 , 9:29 AM

Marija_Nikola, najbolje je da se konsultujes sa svojim ginekologom, nemoj da se zezas sa cica-macom ;) , sve mi smo slucaj za sebe, tako da neka doktor procijeni da li tvoja upala zahtijeva tablete ili neke oblogice i kremice i dr., ne oslanjaj se na cula-kazala vjeruj mi. :)

Poruku je menjao/la Mermaid - Cetvrtak, 27.10.2011, 9:30 AM

“I kad budem najstariji
razumecu djake
koji zvacu zvake,
i kad budem najstariji…”

643
poruka na forumu
27 173

post # 10 | 01.11.2011 , 0:55 AM

Slazem se sa Mermaid. Za sve ginokoloske probleme je ipak najbolje da se konsulrtujes sa svojim lekarom.
Sto se tice vaginaleta, ja sam koristila one na biljnoj osnovi i mogu ti reci da su skroz ok. Njih mi jhe preporucio ginekolog priliko upale i meni su pomogle. Takodje, sto je spomenula Srcemoje, natapanje tampona kantarion uljem- moze da bude delotvorno, ali je kratkotrajno. To ti je samo da ti pomogne na par sati dok ne stignes do lekara. Znam jer sam koristila prilikom upale jajnika.

"Por una mirada- un mundo, por una sonrisa- un cielo, por un beso...yo no se que te diera por un beso! "

507
poruka na forumu
25 327

post # 11 | 01.11.2011 , 1:58 AM

Ima vaginaleta koje su za lecenje a ma ih za prevenciju.........
Na srecu nisam bila u siyuaciji da ih koristim....ali ako doktor prepise.....
Bolje spreciti nego leciti...

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 12 | 01.11.2011 , 10:21 AM

Mermaid Ma tebi sve verujem! :D Čini mi se da sam ugledala cica-macu! lol lol Odmah se setim crtanog, k'o dete sam! :D Ne slušam ja priče rekla-kazala. Vaginalete su na biljnoj bazi sa kantarionom, ne mogu ništa da štete. Kantarion je majka za sve. :D Ali meni ove nisu pomogle puno. Mislim da je čist kantarion umočen u tampon najbolji. Moja komšinica se tako spasla. Jer ja imam ultrazvuk tek 11 novembra a mene već mesec dana boli desni jajnik, jedva se krećem. Ne bih ja ništa na svoju ruku, ali brate ovi doktori kod nas u gradu veze nemaju sa životom!
Prvi ginekolog me je izbacio iz ordinacije kad sam pokazala gde me boli (donji stomak, skroz dole, desni jajnik) i rekao da se jajnik ne nalazi tu već pozadi (i pokazao na bubreg) :o :o angry2 angry2
Šta više da ti pričam o ''doktorima'' angry2

731
poruka na forumu
726 2357

post # 13 | 01.11.2011 , 1:04 PM

Quote (Marija_Nikola)
Prvi ginekolog me je izbacio iz ordinacije kad sam pokazala gde me boli (donji stomak, skroz dole, desni jajnik) i rekao da se jajnik ne nalazi tu već pozadi (i pokazao na bubreg)
Šta više da ti pričam o ''doktorima''

Au pa to neki dr biserko... ;)
Ni ovde kod mene u HONG KONG-u nije bolje, sta da ti kazem... :D

“I kad budem najstariji
razumecu djake
koji zvacu zvake,
i kad budem najstariji…”

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 14 | 01.11.2011 , 1:07 PM

Quote (Mermaid)
Au pa to neki dr biserko...
Ni ovde kod mene u HONG KONG-u nije bolje, sta da ti kazem...

Ne da je biserko tj. biserka da mi je došlo da je zadavim, ali sam se kontrolisala i izašla i istog momenta promenila ugovor. Al' ni ova nije ništa bolja. :D
Kako je u Hong Kong-u. Šta radiš tu? :D

731
poruka na forumu
726 2357

post # 15 | 01.11.2011 , 1:09 PM

Quote (Marija_Nikola)
Kako je u Hong Kong-u. Šta radiš tu?

Uh mila, ne pitaj to cemo u cetiri oka... :p

“I kad budem najstariji
razumecu djake
koji zvacu zvake,
i kad budem najstariji…”

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 16 | 01.11.2011 , 1:12 PM

Quote (Mermaid)
Uh mila, ne pitaj to cemo u cetiri oka...

Aha...ok.
Na pp ćemo. ;)

Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522

post # 17 | 01.11.2011 , 4:14 PM

Quote (Marija_Nikola)
Ne da je biserko tj. biserka da mi je došlo da je zadavim, ali sam se kontrolisala i izašla i istog momenta promenila ugovor.

uufff ovo mi je poznato... tako sam i ja vikala boli me zeludac, a oni mi vikali slepo crevo... pa jbm mu sve nisam dete valjda znam sta me boli... nego su to oni sto su na sirenje dobili diplomu...

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''

1795
poruka na forumu
403 2824

post # 18 | 14.11.2011 , 0:49 AM

Moja mama koristi vag. na biljnoj bazi i ona kaze da su dobre. Pre mesec dana kad sam bila na pregled gin. mi je rekla da qpim vag. ali ne na biljnoj bazi, vec neke koje sadrze samo jednu tableticu u qtiji. One su ti 500.din i kazem ti da su jako dobre. Uglavnom posavetuj se sa gin. on-a ce ti sve reci. Moje drugarice su koristile vag. nisi se obratile gin. Onda kada sam ja pitala svoju doktorq da li je to dobro, ona mi je rekla da to nema nikakve veze, devojke same shvate kada su im potrebne (po promenama znamo cega), jer vag. nisu stetne tablete, vec tablete koje nas stite od infekcija. Jedina je stvar sto kod gin. dobijes uput, pa su one jeftinije, mada, meni uput dat nije, tako da mi je cena bila normalna. Ako te zanima jos nesto pitaj... :D Nadam se da sam bila od pomoci. :)

Da ti budem drazi,
tebi pricao sam lazi,
obecao ti svemir,
a donio ti nemir.
Ljubavi sam zlato
bacio u blato. ♥

245
poruka na forumu
218 2662

post # 19 | 14.11.2011 , 2:19 AM

Jel mogu ja da ti odgovorim , nisam zensko ali nesto znam :D Lecenje nije efikasno kada samo jedan partner se leci .

Pregled vaginalnog sekreta je jednostavna i bezbolna metoda ispitivanja sekreta u uzetog iz vagine, sa prednje i zadnje usne i kanala grlića materice. Od uzetog uzorka se pravi citološki razmaz koji se fiksira na mikroskopskoj pločici i boji specijalnim bojama. Posle bojenja vrši se mikroskopska analiza morfološkimh osobina sekreta i ćelija u njemu u toku koje se mogu otkriti znaci zapaljenja vagine, grlića materice, uzročnici infekcije, dobroćudne i zloćudne ćelije i druge patohistološke promene.

NAROD KAZE BOLJE SPRECITI NEGO LECITI, KAKO DA SPRECIS TO A DA NE DODJES U SITUACIJU DA LECIS.

* Izbegavati korišćenje u higijeni ženskih genitalija sprejeve ili mirisnie dezodoranase i tampona neodgovarajućeg kvaliteta ili namene.
* Tuširanje genitalija treba vršiti toplom vodom, ali ne suviše često, pri čemu treba izbegavati jako alkalne sapune (jer često vlaženje vagine i sapuni i deterdženti neodgovarajuće PH-vrednosti mogu promeniti normalnu ravnotežu mikroorganizama unutar vagine). [b]
* Pre seksualnog odnosa treba temeljno oprati dijafragmu, cervikalne kapu i aplikator spermicida nakon svake upotrebe.
* Prilikom seksa treba koristiti kondome, a posle svakog koitusa genitalije temeljno oprati.
* Kod upotrebe antibiotika, osobe sklone gljivičnoj infekciji moraju biti pod kontrolom lekara.
* Izbegavati seksualne kontakte sa nepoznatim i nepouzdanim partnerima. Telesnim tečnostima se mogu prenositi polno prenosivih bolesti i zato svaki nezaštićeni polni kontakt sa zaraženom osobom predstavlja visok rizik od dobijanja seksualno prenosivih bolesti.
* Svaka žena treba da zna kako da zaštite sebe i svoje partnere od polno prenosivih bolesti. Kod najmanje sumnje na zaražavanje seksualno prenosivom bolešću, žena mora da zatraži medicinski tretman kako izbegla dugoročne zdravstvene probleme.
* Dodirivanje ili češanje genitalija treba izbegavati, naročito neopranim rukama.
* Svaka žena čistoći i redovnoj zameni donjeg rublja i tampona treba posvetiti posebnu pažnju.
* Izbegavati seksualne odnose za vreme menstruacije, ili infektivnih bolesti genitalija.
* Redovna preventivna kontrola od strane ginekologa, mora biti stalna potreba obaveza žena.
* Analni seks predstavlja veliki rizik, jer je sadržaj rektumu često zagađen.

Nadam se da sam ti barem malo pomogao . cao

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 20 | 27.02.2012 , 11:58 AM

BORCA1 Hvala Vama na odgovoru ali nemam ja gljivičnu infekciju ili neku zarazu pa da se lečim. :D
Već problem sa jajnicima.
Koristim vaginalete prevencije radi, potrebno je nekad očistiti se.
Tekst je poučan ipak hvala u svakom slučaju. :)

Added (27 Feb 2012, 10:58 AM)
---------------------------------------------
Ide moja tema u Korpu, nema više potrebe za Vaginaletama, rešen problem. yes

• Page 1 of 1
  • 1
Search: