Deca koja nemaju krajnike bore se sa kilogramima
|
|
|
post # 1 | 29.10.2011 , 8:51 AM
|
Na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo decu od osam od 18 godina, istraživači su zaključili da se telesna masa poveća neposredno nakon operacije, ali i da takva deca i kasnije imaju problem s kilogramima. – Deca koja imaju krajnike su hiperaktivnija – kaže Anita Džekamar, autorka studije.
Međutim, to nije jedini razlog za povećanje telesne mase. Mališani koji su operisali krajnike nakon operacije više jedu – roditelji ima daju jaču hranu da bi se što pre oporavili, a takođe uz pomoć hrane bar nakratko mogu da smire nadražaje u grlu koje osećaju.
- Želimo samo da objasnimo, operacija krajnika ne izaziva gojaznost, za kilograme je uglavnom kriv postoperativni period i višak hrane koju mališani jedu – izjavila je doktorka Džekamar.
Nekada je operacija krajnika bila česta procedura, dok se danas preporučuje samo deci koja imaju hronične upale grla i krajnika.
Fajlovi:
5123444.jpg
(18.3 Kb)
Poruku je menjao/la Radovan_RSK - Subota, 29.10.2011, 8:52 AM
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 2 | 29.10.2011 , 5:45 PM
|
ja nemam nijedan krajnik, a to sto imam par kilograma viska krivo iskljucivo to sto se ne krecem kao pre.. inace nisam se ugojila kad sam ih operisala, sta vise bila sam kao stapic...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
|
post # 4 | 29.10.2011 , 6:28 PM
|
Ja imam krajnike. 
|
|
| |
|
|
|
post # 7 | 29.10.2011 , 10:17 PM
|
52kg (na170cm visine), službeno po statistikama spadam u pothranjene - nemam krajnike već nekih 25 godina
voljela bih znati kad ću početi da se debljam?
If I didn't run, I'd feel like you do.
|
|
| |
|
post # 8 | 30.10.2011 , 11:52 PM
|
Ja imam krajnike i ne dam ih nikom salim se. . . pa nzm moguce je. . . mada koliko sam shvatio nakon operacije se ugoje...

|
|
| |
|
post # 9 | 31.10.2011 , 4:38 PM
|
Ja neznam da li je ovo tacno.. ja hvala bogu imam krajinike i neznam nista :P stoga cu da cutim 
|
|
| |
|
|
post # 11 | 11.01.2012 , 0:45 AM
|
LOCK-KORPA
|
|
| |