Njegova majka me tera da ga "izvodim", a on je. . .
| |
|
post # 1 | 02.11.2011 , 3:11 PM
|
Ovako, imam jedan, nazovi "problem" !
Imam druga koji je opteecen igricama, ima 18god. tj. 93godiste je. . . i nista ne zna osim igrica, kao neko dete od 10godina se ponasa . . .
Isao je samnom u srednju skolu i sad ide u teretanu samno. . . ima 95kg. . . a visok je oko 175cm, totalno je salast nego to je nbt. . .
Mozda je glupo sto ovako pišem o njemu, ali moram da vam detaljno objasnim u cemu je stwar. . .
-Kada idemo u teretanu, ako se dogodi da ja ne mogu da odem tog dana, ne ide ni on jer ga je sramota, ili kada wezbamo i ja zavrsim ranije, on obawezno izlazi kad ja, ili on zawrsi ranija, a ja bih jos da wezban, i narawno uzme pa me "dwori" i nece da ode iz teretane dok ja ne krene, jer ga je sramota, ok. i meni nije swe jedno kad je tu jos neko da wezba, al jbt. gledam swoja posla. . . e sad, on toliko brblja o igricama i cratacima i nekim filmowima sa cudowistima, toliko me smara uzas, rekao sam mu sto puta da me ne zanimaju igrice i crtaci, on kaze , izwini i posle pola sata opet nastawlja da me davi sa tim pricamo, znaci, non-stop prica o igricama. . . i tako mi prepricawa neke crtace i neke monstrum filmowe da je to uzas.
E sad njegva majka je mnogo dobra zena, ali stalno me tera da ga ja wodim po kaficima, klubovima, diskotekama samnom, posto ja obicno izlazim wikendima. . . Meni to stw. nije problem, ali. . . znam da ce on tamo da stoji u mesto i da se smara, a u principu ne znam ni o cemu da pricam s njim. . . kad on lik, samo igrice, pa igrice. . .
Muzika, on jednostawno nema pojma sta je to, zanrowe i da ne pominjem. . . muziku ne slusa kaze da mu je to dosadno. . .
takodje neke obicne reci, izraze on nema pojma sta znace. . .
Ponasa se ko klinac. . .
Mnogo je dobar lik, hoce da pomogne itd.
Hocu da mu pomognem, da se promeni, ali nzm kako?
Sta da radim?

|
|
| |
|
post # 2 | 02.11.2011 , 3:17 PM
|
Quote (MolderFBI) Hocu da mu pomognem, da se promeni, ali nzm kako?
Sta da radim?
Bicu mozda malo nekulturan al mislim najbolje resenje nadji mu nesto da kres*e i videces kako ce da mu se promene prioriteti...
a sto se tice onoga njegova mama te tera nemam pojma sta bih ti reko il je otkaci ili trpi
Inace i sam volim filmove 
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
|
post # 3 | 02.11.2011 , 3:26 PM
|
Izvinjavam se na progutanim slovima, brzo sam kuckao ________ E da jos nesto. . . saswim je normalno da momci u tim godinama, pricaju o sexu, devojkama i tako tim stwarima. . . ali njega je jednostawo sramota o tome da prica, kao da ga ne zanima. . . ne daj boze da mu pomenem "Ej da vids sto sam video jedu guzatu, uh sto ima grudi", normalan decko bi pitao da mu kazem detalje, ali on bi se postideo istog trenutka i krenuo da prica o igricama (owo za guzatu, naweo sam kao primer, ja inace ne pricam tako ) . . . nemam pojma kako da mu pomognem da se malo promeni ?. jbte 18god puni u decembru, a ponasa se ko da ima 10. . . ja sam inace stariji 1god. od njega, msm, da se on samnom druzi, uopste nema prijatelje. . . ranije se druzio sa nekim momcima 5, 6 razred, osnowne skole, ali ga oni sad izbegawaju jer ga nista ne zanima sto i njih. . .

|
|
| |
Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
|
post # 4 | 02.11.2011 , 3:28 PM
|
Quote (MolderFBI) Hocu da mu pomognem, da se promeni, ali nzm kako?
Sta da radim? iskljuci mu struju pa nece vise igrati ! 
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
BUT I AM SURE THAT HE WATCHES OVER ME FROM ABOVE.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
post # 5 | 02.11.2011 , 3:32 PM
|
--------- @Davor . . . ma kakvo njegovo crno kre*anje, ne zna on ni sta je to. pa kad bi mu se zena gola skinula ispred njega, on bi trazio uputstwo za upotrebu. . . ---------------- @Davor, razmisljao sam da ga otkacim, jer me je danas u teretani skroz iznerwirao, zato sam i otworio owu temu. . . , ali mi ga zao bre nesto :\ nzm . . .

|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 6 | 02.11.2011 , 3:33 PM
|
Prvo... Moras da nasamo razgovaras sa njegovim roditeljima i da mu oni daju do znanja da PC nije ceo svet... Drugo... Uzmi loptu za basket i pravac pod koseve pod izgovorom da vezbate,stvaraj mu akcije koje on vidi u PC igricama i pokazi mu time realnosti stvarnog sveta. Trece... Posle basketa.neka on sa svojim parama odvede obadvojicu,ali ne u kafic ,nego pred seosku prodavnicu. Uzmite sokice i pitaj ga koja mu je riba extra. Pricajte o ribama,politici,klosarima,buducnosti... Cetvrto... Nikako ga nemoj izbegavati,a kada izlazis sa svojim drustvom ili curom,otvoreno mu reci da ne mozes s njim da izadjes posto zelis da budes nasamo sa ribom. Ali,obavezno mu to reci... Peto... Preko dana izadjite u kafic ,samo preko dana,kupite novine i citajte jedan drugom ono sto vam je zanimljivo... Sesto... Svaku priliku za rad iskoristi da ga angazujes, kopanje,zidanje,utovar-istovar,branje voca... I svo vreme dok radi pricaj mu o stvarnom svetu... U smislu: Sta bi ti uradio u ovoj ili onoj situaciji...i slicno. Sedmo... Sta god da radite ili kad se druzite,njega posalji da kupi nesto ili da poruci pice ili klopu,da bi se oslobodio...
Upamti,oslobadjanje sputanog ljudskog uma nije laka stvar. Pokusaj to kroz razna takmicenja u sportu koji mozete da igrate sa drustvom,da bi se on istakao i nasao svoje mesto u drustvu. Upoznaj ga sa ljudima koje znas a koji su ozbiljni i koji ce razumeti njegov tempo i nacin zivota kako bi ga svi blago korigovali u pravcu socijalizacije. Takodje nemoj zaboraviti da bilo kakva vika ili pretnja daje samo kontraproduktivne rezultate na cega moras upozoriti i njegove roditelje,da budu maksimalno takticni i stalozeni. Sa njim se druzi ,ali i postavi granicu do koje to drugarstvo dolazi,kako bi ga aktivirao da nadje jos neke drugare kada ti nisi u mogucnosti da se druzis sa njim. Obavezno mora da nadje nesto cime ce popunjavati slobodno vreme-neki hobi,kako bi mu misli bile potpuno stalozene i posvecene nekom desavanju. Naravno da taj hobi ne sme da ima vezu sa kompom. Za sada toliko... Pa javi kako napredujes... Molim te da ovo shvatis ozbiljno,posto takvi likovi bivaju odbaceni od drustva i veoma lako pucaju po svim savovima,a neretko budu i proizvodjaci nevolja i nesreca koje nanose drugima u stanju svoje irealnosti. Pozzzz 
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
|
|
post # 9 | 02.11.2011 , 4:08 PM
|
Badule je sve rekao.
A ja bih dodala da su tu najvise krivi roditelji, koji nemaju vremena da razgovaraju sa svojim detetom, da ga usmere da zivi zivot a ne da provodi vreme na igricama.
Igrice u enormnoj kolicini zatupljuju decu i nazalost dozivotno. Zato treba sto duze provoditi vremena s decom, da ne dodju u tu fazu, mada ni tada nije kasno da im se pomogne.
Malo dobre volje i reseni problemi, koji nekom zivot znace.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
post # 10 | 02.11.2011 , 4:24 PM
|
@Roki, eto imamo isti problem, poslusaj savet, badule. . .
@Badule, hvala stw, bas si detaljan, . . . pokusacu, owo sa kosarkom nije problem, posto on kao woli kosarku. . .ali owo ostalo naucna fantastika. . . Njegow cale ga stalno tera da gleda emisije na tv-u da bi se malo aktiwirao drustweno, i facebook mu naprawio, da bi se malo drustweno aktiwirao, medjutim njemu je swe to bzv. pa je fb obrisao...
Posto ima 100kg otac ga je stanlo terao da ide na fitnes, teretanu da malo skine kilazu, medjutim njega swe to sramota, pa sam mu ja ponudio da ide samnom. . . i uspelo mu je za nekih dwadesetak dana skinuo je 3,4kg. . nije puno ali napreduje. . .
@badule to ispred proawnice da pijemo sokice, mozda da ziwim na selu pa i aj, u gradu je to (ne)izwodljiwo. . . ali u kaficu da citamo nowine komentarisemo cure, to da sto da ne, ali tesko prwo on da cita nowine nema ni weze, on cita samo onaj casopis "game play" I prica non stop o nekom klanju , cudowistima. . . Da ga upoznajem sa drustwom, ok, ali skoro sam ga upoznao sa jednom drugaricom, on je swe wreme dok smo bili zajedno s njom, on je pricao "E Neso jel znas koju igricu sam kupio, ja sto ima klanja u njoj itd." tako da me je drugaric posle pitala jel owaj retardiran? . . . Itd. , . pokusacu sa tim sawetima, ali jako tesko ce to da ide. . .Added (02 Nov 2011, 3:24 PM) --------------------------------------------- @leks @badule moguce, otac, mu je wojno lice i dosta je strog, dok mu je kewa predobra, swe mu dozwoljawa, pusta, e da, jos nesto, samo misli da jede, kad mu je dosadno, nbt. dal je gladan ili ne on uzme pa gricka nesto, samo jede uzas. . . .
Od oca ima strah. , . Srednju skolu, tokom celog skolovanja uspeh je imao dovoljan ili dobar... a ocu je pricao kako je vrlo dobar, kako ga ne bi bio otac. . . Pa me je njegova majka kad je zawrsio srednju zamolila da mu falcifikujem svedocanstvo i diplomu iz skole, kako bi njegowom ocu pokazali da je on vrlo dobar, i ako je bio dowoljan, sto sam ja i uradio. . . nista ne radi po ceo dan je ispred kompa, sad ujutru ide 2sata u teretanu samnom i posle ceo dan za kompom prowede. . .
@badule, owo sto si rekao da ga teram da radi neki fizicki posao, da jesam pre 2ned, pitao sam ga da mi pomogne da cepamo drwa, sto je on bez problema prihwatio, ali, iscepao, 5,6 "trupca" i u fazonu nije mogao wise... nije meni ni trebala pomoc oko toga, nego obicno me pita sta ce da radis kad dodjes kuci, i ja mu pomenuo ta drwa, i on se sam ponudio da pomogne 

|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 11 | 02.11.2011 , 4:36 PM
|
Bitno je da ga zainteresujes... Da mu objasnis da klanje i cudovista nisu realnost... Otac mu je prestrog- majka predobra,pa je to razlog njegovih problema. Zao mi je sto nisam blize,rado bih ti pomogao,ali svakako razgovaraj ozbiljno i sa ocem i sa majkom. Unesite mu u ishranu zdrave namirnice,voce i zitarice. Moras videti ,kao muskarac,da razgovaeas sa njim koji ga problem sputava u vezi riba-stid ili neki drugi seksualni kompleks: mali alat,eventualno fimoza ,nesigurnost... Mnogi mladici u svojim nekontaktima sa zenskim polom,stvaraju od njih drugu vrstu bica u svojim mislima,ne razmisljajuci koliko su i devojke nesigurne i krhke... Animiraj ga da izgradi svoje telo kako bi bio naqlik junacima iz igrica koji su svi vitki i nabildovani. A sa roditeljima njegovim vidi da li mozda ima nedostatak muskih hormona,posto je i to sve cesci slucaj u danasnje vreme. Znaci trebaju ga oni odvesti kod lekara da to ustanove.
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 12 | 02.11.2011 , 4:39 PM
|
Quote (MolderFBI) pa kad bi mu se zena gola skinula ispred njega, on bi trazio uputstwo za upotrebu. . . Znaci 10 min sam se cepao od smeha...Jedva sam slova sad pogodio 15 put sam pregledao dali sam lepo ukucao...
|
|
| |
|
post # 13 | 02.11.2011 , 4:48 PM
|
MolderFBI, kakav crni FB pa to je jedan od najvecih zaglupljivaca u danasnje vreme cisto ispiranje mozga, nema drustvenih aktivnosti preko kompa sve je to malo zajebancija tamo vamo, al drustvo je kad si s nekim licno pa se zezate i provodite....
Njemu treba da se odvoji od kompa...
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
|
post # 14 | 02.11.2011 , 4:50 PM
|
MolderFBI isprskaj parfemom unutar kompa da crkne neki deo i sta nece vise moci da sedi na njemu i da igra te igrice koje su verovatno sra***...
|
|
| |
|
post # 15 | 02.11.2011 , 5:07 PM
|
pa nabacimu neku ribicu koja voli da se igra i eto ti ona ce da ga sredi , prosto ko pasulj . ali da se igra sa kompom xaxaxa nemoj pogresno da se shvati , mada taka bi mu bila jos bolji ucitelj , 

|
|
| |
|
post # 16 | 02.11.2011 , 5:11 PM
|
Imam i ja kao "druga" znaci vani ne izlazi nikako, nema prijatelja nikako ........ tj kaze meni prijatelji netrebaju ....... samo visi za kompom po citav dan i kada dodje u skolu pocne mi pricati o igircama ova igrica ovakva ona onakva a jesi vidio ocjene igrica ja tu pop*** totalno ........ niskim u razredu se nedru zi nekidan je dobio batina ali bas ... ga je nalemo .... samo nesto se**** i kada ga neko udari otrci razredniku i prica a kad on pocne nama je**** sve po spisku naravno uvjek nastrada od sviju pa cak i od mene .... ja ga necu da udaram kao ostali ali ako mi famijilu dira onda je na*** .... u nas rarzred se nije nikako uklopio ..... a lik je 2 razred srenje skole ... poceo je trenirati kraw mao tako nesto ..... kada ga neko dira nista se nebrani samo stoji ....pocinje da dira samo manje od sebe (po visini ) mada vjerujem da ga i oni mogu prebiti ..........:cao:
ili mu nabavi strogu curu antigejmerku koja mu nece dati da ih vise igra
Quote (MolderFBI) pa kad bi mu se zena gola skinula ispred njega, on bi trazio uputstwo za upotrebu. . . hahahahaahahahahah pucam hahahah
otpadose mi prsti 
Poruku je menjao/la AMMIR95 - Sreda, 02.11.2011, 5:16 PM
http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg
My Father was always in a good spirits, he loved Football. It makes me a bit sad because if he could enjoy seeing me now, what I have achivet, that would be a hight in his life.
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|
302 poruka na forumu
| |
54
| |
942
|
|
| |
|
post # 19 | 02.11.2011 , 7:36 PM
|
MolderFBI,
Imam i ja jednog takvog slicnog u familiji, otac mu je nezinteresovan za zivot, samo resava ukrstene reci, u redu, shvatam ja da je to zanimljivo, ali da danas resis tri ili cetri Eureke, od prve do poslednje stranice e to je morbidno. Majka totalni zivotni autsajder, zeljna nekog boljeg zivota. Cekali su tog mog rodjaka skoro punih 16 godina, dozvolila mu je sve, da joj skace na glavi, da majmunise, kasnije se to pretocilo u danonocno igranje igrica, znao je sve likove iz igrica, ali isto tako znao je da nabroji sve moguce drzave i glavne gradove, sto znaci nije glup, nego ga roditelji glupim prave. Danas ima 24 godine, nikad nije izasao u diskoteku, zivi jos u Beogradu centru zbivanja, nikad nije imao curu, nikad se nije poljubio, jer kako on kaze NE ZELIM DA GLUPACAMA POSVECUJEM SVOJE VREME, znaci upropastili ga roditelji. Nikad nije izasao pred zgradu osim kad ide u skolu, da bi se igrao s drugovima, ama bas nikad. Isto ima visak kilograma oko 120, sto znaci da postaje autsajder kao i otac i majka, a to me uzasava.
A Molder, to sto je tvoj drugar takav kakav jeste jer upravo majka razlog, da je i majka bila stroza, bilo bi sve u redu, a ne od deteta napravila zombija, koji ne zna nista osim da igra igrice. Nazalost, nije svakom ni odredjeno da bude majka, ni usadjeno da kazem tako.
I ovome se ne treba smejati, nego naci nacina. Gledajuci mnoge momcice ovde na chatu, isto se hvale igricama, samo igricama, kad spomenem curu slucajno, kao da sam spomenula masakr u Ruandi, a ne devojku.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
post # 20 | 02.11.2011 , 8:15 PM
|
CRISTIANO RONALDO ➐
|
|
| |
|