|
Razvod braka tuzbom bez sporazuma
|
|
|
|
post # 1 | 01.12.2011 , 0:19 AM
|
Da li je moguce u ovoj zemlji uciniti to ako nemas 30.000 din da zapocnes proces? Advokat+ Tuzba+ sudski troskovi. Ili moras dalje da budes u istom i trpis dok ne ustedis tih 30.000 dinara + 15.000 din. za stan? - Bitno: Drugi partner ne zeli da da razvod.
Poruku je menjao/la Vagabond83 - Cetvrtak, 01.12.2011, 0:21 AM
Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....
|
|
| |
|
|
post # 2 | 01.12.2011 , 0:42 AM
|
Ako je u pitanju brak bez djece, onda to ide puno lakše. U BiH brakorazvodni postupak plaća onaj supružnik koji pokrene isti, a cijena je 1000 KM ( 500 €) tako da je kod vas u Srbiji, i jeftinije. Evo ovdje sam ti nešto na brzinu izguglao, a tiče se razvoda po tužbi. Link Inače sačekaj odgovor naše prijateljice Marija_Nikola ona isto studira Pravni fakultet, a mnogo je iskusnija. 
|
|
| |
|
|
post # 3 | 01.12.2011 , 0:52 AM
|
Hvala na brzom odgovoru.Ima dvoje dece. A ovim izgleda da se potvrdjuje moja prica da bez 500e ne mozes ni da se razvedes damn...... Nema neka pravna pomoc ili placanje u ratama.
|
|
| |
|
|
|
post # 5 | 01.12.2011 , 1:02 AM
|
Ohrabrujuce...
|
|
| |
|
|
post # 6 | 01.12.2011 , 1:10 AM
|
Hm, a koliko godina imaju klinci ? Jer sam baš maloprije čitao da se postupak ne može pokrenuti ukoliko je supruga trudna ili ukoliko dijete ima manje od 3 godine, jer se ide u korist djeteta. Opet, ovo važi za BiH. Ne bih baš rekao da ima neka pomoć (koja bi ti adekvatno pomogla) ili plaćanje u ratama. Moraš se osigurati što se tiče novca ako misliš da se što prije završi.. kao i dodjeljivanje starateljstva. Kako reče dalmatinka, nek prođe što brže i lakše, i za dušu i džep 
|
|
| |
275 poruka na forumu
| |
86
| |
399
|
|
|
post # 7 | 01.12.2011 , 1:16 AM
|
Quote (Almir_) Jer sam baš maloprije čitao da se postupak ne može pokrenuti ukoliko je supruga trudna ili ukoliko dijete ima manje od 3 godine, jer se ide u korist djeteta. moja je curica imala godinu dana kad sam se rastala,mozes se razvest i ako je ona trudna i ako je mala beba jer niko te nemoze prisilit da zivis sa nekim ako se neslazete jer je za dite bolje da se razvedete nego da gleda svađe i neslaganje....Quote (Almir_) Ne bih baš rekao da ima neka pomoć (koja bi ti adekvatno pomogla) ili plaćanje u ratama.
ima opcija placanja na rate jer ako nisi financijski osiguran oni ti daju da platis na par rata.....al ovo je u Hr al mislim da nema bas vvelike razlike u ovakvim postupcima....
I biće još...pogrešnih izbora, odluka... ali, jedno je najvažnije...sebi san dovoljna... i na sebe ponosna... Jedinstvena... Tvrdoglava... Svoja... Drugačija....
|
|
| |
|
|
post # 8 | 01.12.2011 , 1:29 AM
|
Ma ima razlika, i to velikih. Kad su rezlike u cijeni, duple nije ni cudo sam zakon otom potom, valjda Marija da neki precizniji savjet 
|
|
| |
|
|
|
post # 10 | 01.12.2011 , 12:39 PM
|
Tema je opširna i ne znam kako ukratko da ti objasnim. Ja mogu da ti pričam samo o zakonu, koji znam. Postoji SPORAZUMNI RAZVOD BRAKA i RAZVOD BRAKA PO TUŽBI. Što tebe i zanima, ako sam dobro shvatila. TUŽBU mogu podneti oba supružnika. Razvod po tužbi je postupak u kojem možeš da se razvedeš uprkos želji tvog supružnika da sačuva brak. U tom slučaju, ne možete da se dogovorite oko roditeljskih prava, zajedničke imovine i izdržavanja deteta.
ŠTO SE CENE TIČE, zavisi od toga kolika je vrednost spora. Ako me razumeš, ne znam kako prostije da objasnim, nekome ko se ne razume u ovo. Taksa u sudu ( bar za NS ) je 1800 dinara, a možeš biti i oslobođen troškova ako si na birou za nezaposlene.
INAČE, taksa za tuzbu je 50% od vrednosti spora, takođe 50% je i taksa za presudu. Većinom svi pravni sistemi (koliko ja znam) predviđaju mogućnost da siromašna lica budu oslobođena plaćanja sudskih taksi i drugih troškova pred nekim državnim organima. Moraš da dostaviš određene dokaze (npr. potvrda o nezaposlenosti, potvrda da si korisnik socijalne pomoći, potvrda da si samohrani roditelj itd).
Eto, šta te još zanima ti pitaj. 
Poruku je menjao/la Marija_Nikola - Cetvrtak, 01.12.2011, 12:42 PM
|
|
| |
|
|
post # 11 | 06.12.2011 , 6:55 PM
|
Najbolje je u danasenje doba ko se misli rastavljati da se ne zeni jer ne da kosta novaca nego i zivaca kako vidimo gore iznad 
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
|
|
post # 12 | 06.12.2011 , 7:59 PM
|
Na kraju ce sve kredit resiti. :/ Kao jedina opcija.
|
|
| |
|
|
post # 13 | 30.12.2011 , 2:08 PM
|
ako si mogao za svadbu da potrošiš i više od tih 30.000 dinara, misleći da radiš pravu stvar, nemoj sada da te cifra sprečava u tome da prekineš ono što ne valja.......................:)))
|
|
| |