Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Razvod braka tuzbom bez sporazuma

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 1 | 01.12.2011 , 0:19 AM

Da li je moguce u ovoj zemlji uciniti to ako nemas 30.000 din da zapocnes proces? Advokat+ Tuzba+ sudski troskovi.
Ili moras dalje da budes u istom i trpis dok ne ustedis tih 30.000 dinara + 15.000 din. za stan?
- Bitno: Drugi partner ne zeli da da razvod.

Poruku je menjao/la Vagabond83 - Cetvrtak, 01.12.2011, 0:21 AM

Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....

2427
poruka na forumu
345 2552

post # 2 | 01.12.2011 , 0:42 AM

Ako je u pitanju brak bez djece, onda to ide puno lakše. U BiH brakorazvodni postupak plaća onaj supružnik koji pokrene isti, a cijena je 1000 KM ( 500 €) tako da je kod vas u Srbiji, i jeftinije.
Evo ovdje sam ti nešto na brzinu izguglao, a tiče se razvoda po tužbi. Link
Inače sačekaj odgovor naše prijateljice Marija_Nikola ona isto studira Pravni fakultet, a mnogo je iskusnija.
:)

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 3 | 01.12.2011 , 0:52 AM

Hvala na brzom odgovoru.Ima dvoje dece. A ovim izgleda da se potvrdjuje moja prica da bez 500e ne mozes ni da se razvedes damn......
Nema neka pravna pomoc ili placanje u ratama.

275
poruka na forumu
86 399

post # 4 | 01.12.2011 , 0:58 AM

Brakorazvodnu parnicu placaju supruznici popola osim ako u nekom slucaju sud ne odluci da jedna strana mora da plati sve troskovve suda plus odvjetnike....recimo ja kad sam se razvodila posto je bio sporazumni razvod dogovor je bio da on plati sve troskove sud i odvjetnike i izaslo ga je negdi oko 800 e i sve je islo brzo jer je bio dogovor nije bilo odugovlacenja,ali kad ne ide sporazumno moze da izađe i skuplje i da duze traje...Ali nadam se da ce proc sto bezbolnije za dzep i dusu...jer ma koliko god nekozelio razvod nije nimalo jednostavan proces....

I biće još...pogrešnih izbora, odluka... ali, jedno je najvažnije...sebi san dovoljna... i na sebe ponosna... Jedinstvena... Tvrdoglava... Svoja... Drugačija....

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 5 | 01.12.2011 , 1:02 AM

Ohrabrujuce...

2427
poruka na forumu
345 2552

post # 6 | 01.12.2011 , 1:10 AM

Hm, a koliko godina imaju klinci ? Jer sam baš maloprije čitao da se postupak ne može pokrenuti ukoliko je supruga trudna ili ukoliko dijete ima manje od 3 godine, jer se ide u korist djeteta. Opet, ovo važi za BiH.
Ne bih baš rekao da ima neka pomoć (koja bi ti adekvatno pomogla) ili plaćanje u ratama. Moraš se osigurati što se tiče novca ako misliš da se što prije završi.. kao i dodjeljivanje starateljstva. Kako reče dalmatinka, nek prođe što brže i lakše, i za dušu i džep
:)

275
poruka na forumu
86 399

post # 7 | 01.12.2011 , 1:16 AM

Quote (Almir_)
Jer sam baš maloprije čitao da se postupak ne može pokrenuti ukoliko je supruga trudna ili ukoliko dijete ima manje od 3 godine, jer se ide u korist djeteta.

moja je curica imala godinu dana kad sam se rastala,mozes se razvest i ako je ona trudna i ako je mala beba jer niko te nemoze prisilit da zivis sa nekim ako se neslazete jer je za dite bolje da se razvedete nego da gleda svađe i neslaganje....
Quote (Almir_)
Ne bih baš rekao da ima neka pomoć (koja bi ti adekvatno pomogla) ili plaćanje u ratama.

ima opcija placanja na rate jer ako nisi financijski osiguran oni ti daju da platis na par rata.....al ovo je u Hr al mislim da nema bas vvelike razlike u ovakvim postupcima....

I biće još...pogrešnih izbora, odluka... ali, jedno je najvažnije...sebi san dovoljna... i na sebe ponosna... Jedinstvena... Tvrdoglava... Svoja... Drugačija....

2427
poruka na forumu
345 2552

post # 8 | 01.12.2011 , 1:29 AM

Ma ima razlika, i to velikih. Kad su rezlike u cijeni, duple nije ni cudo sam zakon :) otom potom, valjda Marija da neki precizniji savjet :)

275
poruka na forumu
86 399

post # 9 | 01.12.2011 , 1:40 AM

Quote (Almir_)
Kad su rezlike u cijeni, duple nije ni cudo sam zakon

daleko od toga za cijene razlikuju se u svemu pa i u tome,ali nemoze t eneko prisilit da zivite skupa samo zbog diteta jer to ej uskracivnje ljudskih prava i prava na slobodu...ali kao sta kazes pravnik zna najbolje :D

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 10 | 01.12.2011 , 12:39 PM

Tema je opširna i ne znam kako ukratko da ti objasnim.
Ja mogu da ti pričam samo o zakonu, koji znam.
Postoji SPORAZUMNI RAZVOD BRAKA i RAZVOD BRAKA PO TUŽBI. Što tebe i zanima, ako sam dobro shvatila.
TUŽBU mogu podneti oba supružnika.
Razvod po tužbi je postupak u kojem možeš da se razvedeš uprkos želji tvog supružnika da sačuva brak.
U tom slučaju, ne možete da se dogovorite oko roditeljskih prava, zajedničke imovine i izdržavanja deteta.

ŠTO SE CENE TIČE, zavisi od toga kolika je vrednost spora. Ako me razumeš, ne znam kako prostije da objasnim, nekome ko se ne razume u ovo.
Taksa u sudu ( bar za NS ) je 1800 dinara, a možeš biti i oslobođen troškova ako si na birou za nezaposlene.

INAČE, taksa za tuzbu je 50% od vrednosti spora, takođe 50% je i taksa za presudu.
Većinom svi pravni sistemi (koliko ja znam) predviđaju mogućnost da siromašna lica budu oslobođena plaćanja sudskih taksi i drugih troškova pred nekim državnim organima. Moraš da dostaviš određene dokaze (npr. potvrda o nezaposlenosti, potvrda da si korisnik socijalne pomoći, potvrda da si samohrani roditelj itd).

Eto, šta te još zanima ti pitaj. :)

Poruku je menjao/la Marija_Nikola - Cetvrtak, 01.12.2011, 12:42 PM

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 11 | 06.12.2011 , 6:55 PM

Najbolje je u danasenje doba ko se misli rastavljati da se ne zeni :D jer ne da kosta novaca nego i zivaca kako vidimo gore iznad :D

Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš.
Slomi mi srce slomicu ti glavu
;)

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 12 | 06.12.2011 , 7:59 PM

Na kraju ce sve kredit resiti. :/
Kao jedina opcija.

8
poruka na forumu
0 0

post # 13 | 30.12.2011 , 2:08 PM

ako si mogao za svadbu da potrošiš i više od tih 30.000 dinara, misleći da radiš pravu stvar, nemoj sada da te cifra sprečava u tome da prekineš ono što ne valja.......................:)))

• Page 1 of 1
  • 1
Search: