Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Vi i ljubomora ...

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 1 | 14.12.2011 , 7:16 AM

Ovan - Potrebno mu je apsolutno povjerenje. Laži, prikrivanje namjera i licemjerje, Ovnovi ne podnose. Kad je ljubomoran, Ovan se pjeni, a najčešće za to ima dobre razloge. No, ponekad može postati žrtvom nepodnošljive ljubomore i zbog nepovjerenja i osjećaja nesigurnosti. U takvim je situacijama najbolje otvoreno razgovarati s partnerom i ne bježati od problema. Jedino na taj način moći ćete uspješno riješiti problem, bez obzira je li on realan ili plod uobrazilje.

Bik -On čezne za sretnim svijetom, za sređenom obitelji, za redom. Naiđe li i na najmanji tračak sumnje, on postaje nepovjerljiv, kopa, istražuje, a pri tom ponekad partneru priređuje nesnosne scene ljubomore. Ipak, to još uvijek ne mora značiti kraj, ma kako da je teško Biku vjerovati nekome tko ga je samo i namjeravao prevariti. Inače, kamo sreće kad bi sam bio vjeran u mjerilu kojoj to zahtijeva od partnera.

Blizanci -Rođeni u ovom znaku nisu skloni scenama ljubomore, iako ih ponekada rade - bez razloga. Blizanci su svjesni da su sami skloni izletima U ljubavi, pa pretpostavljaju kako drugi nisu ništa manje nevjerni. Upravo ta sumnja ih ponekad nagoni da tragaju za dokazima nevjere i strašno su nesretni kad ih pronađu.

Rak -Rakovi gotovo da i ne poznaju ljubomoru. Oni su, naime, slijepi od ljubavi. U svojoj predanosti partneru oni ne mogu ni zamisliti kako bi mogli biti prevareni. A kad ipak pronađu razlog za ljubomoru, duboko su potreseni. Od te spoznaje mogu se i razboliti. Ako su još pod jakim utjecajem Neptuna i Urana, jedva da prebole razočaranje zbog nevjere partnera. Kada bi naučili zaboravljati, Rakovi bi bili mnogo sretniji.

Lav -Lavovi su najčešće ljubomorni zbog povrijeđena ponosa ali i zbog bojazni da su premalo voljeni, što, ujedno, znači, da ih partner dovoljno ne cijeni i ne štuje. Pa kada Lav zaurla, onda je to manje zbog izgubljene ljubavi, a više zbog izgubljene vlasti. Skloni su, previše očekivati od partnera.

Djevica - Djevice se ponekad ne ponašaju nimalo djevičanski. Neke čak uživaju kad izazivaju ljubomoru drugih. Njihov je problem da same provociraju poglede i komplimente, bilo svojim stvaralačkim žarom, bilo marljivošću, ili isticanjem vlastite ličnosti na neki drugi način. Partner Djevice će prije ili kasnije steći dojam kako on igra u svemu drugorazrednu ulogu, pa postaje ili ljubomoran ili iskompleksiran.

Vaga-Ona obožava partnera. Pri tome nema ni traga ljubomori. No, pokuša li on iskoristiti njenu toleranciju, Vaga postaje neuračunljiva, nepredvidiva i opasna. Gdje i kad ona udari, ostaju samo ruševine. Naš je savjet: izbjegavajte sukobe, i sami trebate biti na čistu ima li vaša ljubomora doista realnu podlogu ili ne.

Škorpion- Škorpion isijava ljubomoru. Bez obzira postoji li za to trenutni razlog, ili je on postojao prije nekoliko mjeseci, pa čak i godina. Rođeni u ovom znaku su ljubomorni na svakoga tko je ikada stajao u blizini njihovog partnera. Problem je to veći što Škorpion teško izračunava svoje osjećaje. Pa čak i u slučaju ljubomore. A upravo je u ovakvim trenucima važno izreći sve, želite li sačuvati vezu.

Strijelac-On će u svijetu iskazivati svoju sreću čak i kad se u srcu trese od ljubomore. On je neće priznati a neće postavljati ni indiskretna pitanja. Bilo bi to ispod njegovog dostojanstva. No, problem je što on prijevare niti zaboravlja, a niti prašta, iako to možda ne pokazuje. Ipak, najbolje je sa Strijelcem odmah razriješiti i najmanji povod za ljubomoru, kako se on ne bi pretvorio u nerješiv problem.

Jarac- Jarci, obično, vuku za sobom puno loših iskustava. Oni također ne zaboravljaju, a ni ne praštaju. Začudo, ipak je ljubomora kod njih slabo izražena, pa nikada ne istražuju postupke partnera. No, ako doista ustanovi nevjeru, Jarac će zalupiti s vratima,i to zauvijek.

Vodenjak-Ljubomora! Što je to? Vodenjaci ne poznaju muke što ih drugi znakovi imaju s tim osjećajem. Oni ne pate, a ako i pate, nastoje to prikriti. Jednom prevareni, gotovo da i ne traže razloge. Oni odlaze i točka. No, to ne znači da su osjećaji Vodenjaka stabilni. Ponekad ih Saturn navodi na stranputicu.

Ribe- Ljubomora je stalni pratilac Riba. Često je to mučan i opterećujući osjećaj, koji može i Ribu i partnera dovesti do ludila. Pripadnici tog znaka, naime, najčešće previše traže i od ljubavi i od partnera. A kad prema njihovim očekivanjima ne bude udovoljeno, Ribe se polače. Često su nesposobne oprostiti i najmanju grešku.

Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš.
Slomi mi srce slomicu ti glavu
;)

362
poruka na forumu
137 1278

post # 2 | 14.12.2011 , 10:21 AM

Quote (Srcemoje)
Djevica - Djevice se ponekad ne ponašaju nimalo djevičanski. Neke čak uživaju kad izazivaju ljubomoru drugih. Njihov je problem da same provociraju poglede i komplimente, bilo svojim stvaralačkim žarom, bilo marljivošću, ili isticanjem vlastite ličnosti na neki drugi način. Partner Djevice će prije ili kasnije steći dojam kako on igra u svemu drugorazrednu ulogu, pa postaje ili ljubomoran ili iskompleksiran.

Ma jooook ogledalce

" Niko ne veruje lepim ženama. Suviše su lepe da bi bile verne. Takav je slučaj i sa pametnim muškarcima. "

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 3 | 14.12.2011 , 10:52 AM

Quote (Srcemoje)

Škorpion- Škorpion isijava ljubomoru. Bez obzira postoji li za to trenutni razlog, ili je on postojao prije nekoliko mjeseci, pa čak i godina. Rođeni u ovom znaku su ljubomorni na svakoga tko je ikada stajao u blizini njihovog partnera. Problem je to veći što Škorpion teško izračunava svoje osjećaje. Pa čak i u slučaju ljubomore. A upravo je u ovakvim trenucima važno izreći sve, želite li sačuvati vezu.

:D Svasta prvi put cujem da sam ljubomorna ovako :p mada kad malo razmislim ovaj ... :D ma nista

;)

♡ Visca el Barça ♡
2899
poruka na forumu
5196 19101

post # 4 | 22.12.2012 , 3:05 PM

(Srcemoje)
Rak -Rakovi gotovo da i ne poznaju ljubomoru. Oni su, naime, slijepi od ljubavi. U svojoj predanosti partneru oni ne mogu ni zamisliti kako bi mogli biti prevareni. A kad ipak pronađu razlog za ljubomoru, duboko su potreseni. Od te spoznaje mogu se i razboliti. Ako su još pod jakim utjecajem Neptuna i Urana, jedva da prebole razočaranje zbog nevjere partnera. Kada bi naučili zaboravljati, Rakovi bi bili mnogo sretniji.

heh nije tacno .. :D bar ne ovo da ne poznajem ljubomoru :D

Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°

Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
7673
poruka na forumu
1498 10468

post # 5 | 22.12.2012 , 11:06 PM

(Srcemoje)
Jarac- Jarci, obično, vuku za sobom puno loših iskustava. Oni također ne zaboravljaju, a ni ne praštaju. Začudo, ipak je ljubomora kod njih slabo izražena, pa nikada ne istražuju postupke partnera. No, ako doista ustanovi nevjeru, Jarac će zalupiti s vratima,i to zauvijek.

:)

http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg
http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg

My Father was always in a good spirits,
he loved Football. It makes me a bit
sad because if he could enjoy seeing
me now, what I have achivet, that
would be a hight in his life.

BUT I AM SURE THAT
HE WATCHES OVER ME
FROM ABOVE.

CRISTIANO RONALDO ➐

101
poruka na forumu
213 2804

post # 6 | 22.12.2012 , 11:48 PM

Vaga-Ona obožava partnera. Pri tome nema ni traga ljubomori. No, pokuša li on iskoristiti njenu toleranciju, Vaga postaje neuračunljiva, nepredvidiva i opasna. Gdje i kad ona udari, ostaju samo ruševine. Naš je savjet: izbjegavajte sukobe, i sami trebate biti na čistu ima li vaša ljubomora doista realnu podlogu ili ne.

ahahhaha :D

‎"Pravog muškarca, s kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, ni po inteligenciji. Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, i naposletku kako vas grli. Ni prečvrsto da ostanete bez zraka, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako da znate čiji ste."

116
poruka na forumu
50 1053

post # 7 | 24.12.2012 , 4:17 PM

Pa nije bas tako :p

195
poruka na forumu
25 852

post # 8 | 24.12.2012 , 6:06 PM

Nije bas tacno ovo za raka,ja sam rak i vrlo sam ljubomoran! :D

84
poruka na forumu
13 227

post # 9 | 25.12.2012 , 5:31 PM

(Srcemoje)
Strijelac-On će u svijetu iskazivati svoju sreću čak i kad se u srcu trese od ljubomore. On je neće priznati a neće postavljati ni indiskretna pitanja. Bilo bi to ispod njegovog dostojanstva. No, problem je što on prijevare niti zaboravlja, a niti prašta, iako to možda ne pokazuje. Ipak, najbolje je sa Strijelcem odmah razriješiti i najmanji povod za ljubomoru, kako se on ne bi pretvorio u nerješiv problem.

Ja nikada ljubomoru ne prikrivam, niti je pretvaram u neresiv problem... u stvari, ja nikad nisam ljubomorna B) ja sam kul, volim da kuliram B) ovaj smajli bas tako izgleda, kao i ja kad kuliram B) o jeaa B)

Poruku je menjao/la Teica93aa - Utorak, 25.12.2012, 5:33 PM

izgubljeno je samo ono, cega smo se odrekli..

131
poruka na forumu
44 452

post # 10 | 25.12.2012 , 6:29 PM

(Srcemoje)
Jarac- Jarci, obično, vuku za sobom puno loših iskustava. Oni također ne zaboravljaju, a ni ne praštaju. Začudo, ipak je ljubomora kod njih slabo izražena, pa nikada ne istražuju postupke partnera. No, ako doista ustanovi nevjeru, Jarac će zalupiti s vratima,i to zauvijek

hmmmm....

Budi ono sto jesi, jer zivot je isuvise kratak da bi bio neko drugi...

I <3 Paris!
468
poruka na forumu
860 5850

post # 11 | 25.12.2012 , 7:33 PM

(Srcemoje)

lol hahaha pa sad... <_<
Jednom kad zalupimo s vratima, e to je istina :D

Prokleto zao mi, sto talenat za ljubav Bog mi ne podari!

101
poruka na forumu
218 546

post # 12 | 25.12.2012 , 10:26 PM

Vaga-Ona obožava partnera. Pri tome nema ni traga ljubomori.

Taj sam !!! :)

Obrali smo bostan jer rodila nam njiva, do guše u govnima al se ipak pliva, bez plate i penzija isto ko i s njima,živimo od muzike samo da se svira, fudbal je na ulici kamen je stativa i pivo iz dragstora da bude nam gotiva, u društvu mnogo lakše je kad probleme imaš.....!

10395
poruka na forumu
4891 18209

post # 13 | 28.12.2012 , 11:51 PM

(Teica93aa)
Ja nikada ljubomoru ne prikrivam, niti je pretvaram u neresiv problem... u stvari, ja nikad nisam ljubomorna ja sam kul, volim da kuliram ovaj smajli bas tako izgleda, kao i ja kad kuliram o jeaa

Hahahaha :D

Ma ja znam ponekad da budem i nenormalno ljubomorna, ali to su retke situacije. :D Ali ljubomora svakako postoji kod mene pa makar ona bila i mala. ;) Inace ovo za Vodoliju sto pise nista nije tacno. pop

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 14 | 01.02.2013 , 8:14 PM

Najgora sam :( :D tj mi Skorpije :D

;)

2462
poruka na forumu
299 2356

post # 15 | 01.02.2013 , 10:43 PM

I ovdje mi više vlada podznak Bika.

Ljubomorna jesam kada imam razlog za to.
Ako saznam nešto što nisam trebala,ne pravim scene. Ako je nešto veliko u pitanju,ostavim ga. Ne volim kada izgubim povjerenje u nekoga. Teško ga vraćam.
I kada je sa mnom,neka bude samo moj. Sebična sam. :D

Mallena
1779
poruka na forumu
960 7696

post # 16 | 01.02.2013 , 11:38 PM

Quote (Srcemoje)
Blizanci -Rođeni u ovom znaku nisu skloni scenama ljubomore, iako ih ponekada rade - bez razloga. Blizanci su svjesni da su sami skloni izletima U ljubavi, pa pretpostavljaju kako drugi nisu ništa manje nevjerni. Upravo ta sumnja ih ponekad nagoni da tragaju za dokazima nevjere i strašno su nesretni kad ih pronađu.

Ma nidje veze! Ne izigravam detektiva nikad! Što manje znam, bolje mi je!

"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"

4532
poruka na forumu
946 4023

post # 17 | 20.02.2013 , 11:05 AM

Udjem samo da vidim dal sam se promenila ali hmmm :( :D katastrofa

;)

• Page 1 of 1
  • 1
Search: