Razmisljanje o zenskom polu
| |
790 poruka na forumu
| |
58
| |
477
|
|
post # 1 | 03.01.2012 , 4:57 PM
|
Zena je kao macka. Radoznala na pokret, slobodna, naizgled haoticna, nepogresiva. Ako hoces da je dotaknes, radi to tiho i polako prvi put, da ne pobegne. Ostavi joj vrata otvorena, sama ce uci. Ne teraj je sa sobom unutra jer nece hteti, a ako ne udje svojom voljom, nista znacajno se nece desiti. Mora sama da dodje. Pamti lose postupke muskarca, ali kad je gladna, dolazi. Voli da se druzi, ali je uvek sama za sebe. Ne voli prvi nagli pokret, drugi joj ne smeta. Ne pokazuje emocije ni kada ih ima. Emocijama se koristi da ostvari nameru. Dolazi kad ne ocekujes. Deluje tajanstveno jer se nerazumeju njene osobine. Malo je povrsna, osim kada je u borbi. Radoznalost je njena sudbina i znaj da bolje cuje nego sto vidi. Plitko spava. Nocna je zivotinja. Priznaje silu, ali se nje ne boji. Zenska sklonost ka urednosti potice od njene teznje da izazove muskarca na stvaranje nereda. Ako u tome uspe, zena prebacuje muskarcu- kao, on je taj koji izaziva nered. Iz ovog stanja moze da se izvede sledeca situacija: muskarac pazi na svoje pokrete u svojoj kuci, sto ga dovodi do ubedjenja da zena vlada kucnim prostorom. Kada je vec u tom ubedjenju, lako ga je pod kucnim krovom ubediti i u druge zenske zahteve. Zena je kao ruza. Nece da radja ako je pustis da raste previse visoko Zena se ne boji muskaraca. Ona se boji drugih zena. Odnos zene prema psovci. Interesantno je da zene najcesce ne sprecavaju muskarce da psuju. Ovo dolazi otuda sto su psovke cesto vezane za polne asocijacije, a to je podrucje koje zena oseca kao svoje. Osim toga, psovka muskarca je uvek iskrena, sto garantuje otvorenost muskarca, tako da ukupno raspolozenje u momentu psovanja zena moze da iskoristi za licnu operativnost. Cak i kada su psovke muskarca upucene njoj, zena najcesce uspeva da iskoristi momenat kada je muskarac u afektu za svoje licne ciljeve. Zasto zene mrze sitnicavost kod muskarca? Zato sto muska sitnicavost kao osobina ne dopusta da se muskarac opusti. Zene ne vole kada je njihov partner neopusten, jer onda teze realizuju svoju dominaciju. Retko kad ce zena osuditi muskarca koji je ubio jednog ili vise ljudi iz "ljubavi", pod uslovom da nije naskodio zenama. Zena ima rasplinutu seksualnu energiju, male mase, plivajucu, koja ima sposobnost da se brzo fokusira u akciju. To je energija sa vise boja i nepravilnog je oblika. Muskarac ima pravolinijsku seksualnu energiju, uvek usmerenu ka cilju, koja se tesko fokusira ako je nesto prekine u dejstvu iz prvog naleta i prve namere. Ona je u jednoj boji u trenutku delovanja. Muskarac posle snosaja postaje cista tabla na kojoj mogu da se ispisuju nove zenske poruke i zahtevi. Zena posle snosaja postaje mirnija, zadovoljnija i manje zainteresovana za aktivnost bilo koje vrste. Ona posle seksualnog cina vec prilicno dobro poznaje muskarca i od njegovog ponasanja tada zavisi da li ce zenino interesovanje za njega rasti ili opadati. Devojcica- mala zena, vrlo brzo shvati da ima prednost nad decakom vrsnjakom i jos kao mala stice vecu podrsku okoline na osnovu umiljatosti, nevinosti i neznosti. Bioloski gledano to je trening mlade zene za buduce ostvarivanje biovlast-seksualnosti. Musko oportunisticko ponasanje ne smeta zenama, stavise, ono izaziva njihovu radoznalost. Muskarac koji protivreci zeni, predstavlja veci izazov za zenu. Zenu ne uznemiravaju nikakvi dogadjaji u spoljnom svetu ma koliko znacajni bili, ukoliko se ne ticu zene same. Muskarac saoseca sa tudjim nevoljama. Zena pokazuje saosecanje za tudje nevolje da bi se okolini predstavila kao neko ko brine za druge. Ona tu navodnu brigu pokazuju na teatralniji nacin od muskarca. Seks je najjace zensko oruzje jos i stoga sto je muskarac uveren da je to najvaznije sto zena hoce. Izgleda da se kod muskarca, kada mu zena govori, javlja izmenjen akusticko-spoznajni dozivljaj, jer neverovatno je na sta sve zena moze da nagovori muskarca. Ako je muskarac los ljubavnik, zena ce to odmah iskoristiti da uspostavi svoju biovlast-seksualnost. Ako je muskarac dobar ljubavnik, to je jedno vreme znacajno za njegovu poziciju, ali se ta pozicija gubi onog momenta kada muskarac u svojim zahtevima bitno ugrozi zensku biovlast. Istog trenutka seks prestaje da bude vazan za zenu, i ona se okrece drugim nacinima, koji treba da obezbede novu atmosferu iz koje zena moze da deluje na muskarca. Povratak seksa je moguc, ali u nekom drugom ruhu, razlicitog od onog zbog kojeg je zena bila u podredjenom polozaju. Zene imaju problem sa viskom biovlasti, a muskarci sa manjkom. Muskarci su uglavnom porodicno orijentisani, zena je na prvom mestu plemenski orijentisana, porodica je zeni na drugom mestu. Sve zenske nedoumice i problemi vezani su za to da se ona dopadne muskarci. Iz neuspelog sindroma dopadanja potice i najveci broj bolesnih stanja zene. Kada se zena dopadne muskarcu, sve tece prirodnim evolutivnim tokom u kojem ona je u boljoj poziciji jer je povlasceni nosilac evolutivnih teznji nase vrste. Zenska biovlast se vrlo uspesno ostvaruje zenskim angazovanjem oko hranjenja i udobnosti muskarca. Ovaj nacin je vrlo delotvoran i ne uspeva samo kod malog broja muskaraca. Muskarac ima naizgled jacu, a u stvari prirodno popustljuv psihicku konstrukciju. Zena ima naizgled slabiju, a u sustini nepopustljivu psihicku konstrukciju. Dva najcesca mesta sa kojih zena upucuje svoje zahteve muskarcu su postelja i trpeza. Zene vise cene ono sto ne mogu i ono sto nisu. Muskarci vise cene ono sto jesu i ono sto mogu. Zena vrlo rano u svom zivotu sazna skoro sve o muskarcima. Ono sto se zove zensko sazrevanje odnosi sena njeno razumevanje drugih zena, odnosno svoje konkurencije. Generacijski jaz se oseca u onim sredinama gde su zene emancipovanije (tamo gde postoji visak biovlasti zena). Zene prave generacijske jazove da bi ukinule ideal majki koje su vec dale potomstvo, jer bacajuci anatemu na njih stvaraju prostor za svoje delovanje na muskarce. Ne treba slusati zene i na osnovu toga zakljucivati. Treba ih gledati, jer kada su zene u pitanju culo vida vise pruza od cula sluha. Zena cuvajuci decu od dva muskarca time cuva uticaj na oba muskarca. Evolucija ne priznaje molbu, vec iznudjivanje kojim se potiskuju drugi dogadjaji koji bi se odigrali da nije iznudjivanje upotrebljeno. Mogucnost upotrebe molbe u resavanju problema postoji samo kod ljudi, a smislile su je zene kao odlican nacin da se deo psihicke energije stavi u sluzbu zene. Naravno, molba moze biti upucena i istopolnom pripadniku vrste jer je ona deo morala. Ljudi rado odovoljavaju molbama drugih osoba (ukoliko nista ne gube) jer time sticu privremen utisak nadmoci. Umetnici svih vrsta su najcesce muskarci, a njihova dela cesto izrazavaju nerazumevanje zena. Muskarac umetnik baveci se umetnoscu- teskim i naslucujucim poslom, dolazi do mrvica onoga sto zena svakodnevno obavlja u svojoj prakticnoj dnevnoj umetnosti. I dok muskarac misli da se iza andjeoskog lica zene krije nepoznavanje umetnosti ili na primer fizicke hemije, nece ni znati da su i dostgnuca nauke i umetnosti zenska dela i da je on - muskarac gurnut da ih stvara, nesvestan toga da zenski bioloski poslodavac zna sta ce od svega ispasti i cemu ce sluziti. Zenama nije potrebno da znaju sve sto i muskarci, njima je sasvim dovoljno da muskarce ubede da znaju isto sto i oni. Zena je potpuno svesna velikog uticaja koji na muskarca ima sama pomisao da ga ona vara. Iz te svesnosti izlazi namerni zenski manevar, pri cemu ona imitira prevaru, odnosno, ponasa se kao da je neverna, a u stvari nije. Imitacija neverstva ima za cilj da poveca napetost muskarca koja dolazi od njegove sumnje. Na taj nacin zena sebi stavlja sebi na raspolaganje pokrenutu ljubomoru muskarca, kosteci je za ostvarivanje svoje biovlasti. Moze se reci da zensko neverstvo potice iz nesvesnog omnipotentnog shvatanja licne seksualnosti, u kojem je svaka zena po rodjenju manje ili vise ucvrscena. Tezna za ispoljavanjem biovlast-seksualnosti, kao lako pokretnog tragaca za novim dogadjajima, razlog je koji brzo i lako dovodi zenu u poziciju da sa muskarcem koga smatra pogodnim objektom za svoje delovanje - ispolji pojavu koja se naziva neverstvom. Zbog jacine bioloske motivacije (biovlast) zensk neverstvo spolja gledano, katkada izgleda beskrupulozno i bezdusno, ali tako misle muskarci i poneka zena kad je van zbivanja. Pitajte zene da li su ikada pomislile na beskrupuloznost kada su varale svoje partnere i verovatno vam nikad nece dati odgovor koji bi vas zadovoljio. Iako je cesto u stanju da sakrije neverstvo od svog stalnog partnera, zena to cesto ne cini sto ukazuje da zena ne pravi kompromise kada je u akciji ostvarivanja biovlasti. Musko neverstvo je uistinu mnogo slabija i bezazlenija pojava sa mnogo manje posledica po musko-zenske odnose. Sva dramaticnost muskog neverstva lezi u cinjenici da ono ukljucuje biovlast koja dolazi od zene sa kojom muskarac vara svoju stalnu partnerku. Sa zenskog stanovista to je najopasniji deo muske prevare, jer postoji bojazan da ce muskarac biti preobracen na drugu stranu, odnosno, da potpadne pod biovlast druge zene. Sprovodjenje zenske zamisli ili plana se cesto ostvaruje preko muskarca. Ali, kada muskarac ne zna sta da radi, a treba da sprovede neki plan vezan za zensku korist, zena ce mu cesto reci - "izmisli nesto". Iza toga stoji odluka zene da mu ne kaze nacin za sprovodjenje plana, iako bi ona ona na njegovom mestu znala sta da radi. To je zato sto zena ne kaze muskarcu sve sto zna, narocito ne ono sto bi moglo u njegovim ocima da je predstavi kao znalca. Zena cuva mit o svojoj navodnoj nesposobnosti u nekim poslovima, jer time ne odaje sta zna, a uz to zaposli muskarca tokom dnevnog zivota, ne daju mu prostora da se eventualno bavi drugim zenama. Feminizam je protivzenski pokret koji ima za cilj da rasloji zenski front i uperen je protiv zena. Cine ga zene nesposobne da se ispolje sredstvima biodominacije pravih zena i zbog toga napadaju ionako najvecu zabludu - toboznji muski sovinizam. U sustini feministkinje ometaju normalni proces zenske dominacije, jer vidljivim napadanjem muskarca umesto da povecaju seksualnu teznju muskarca, one izazivaju suprotan efekat. Feminizam je najvise naskodio zenama. Feministkinje su uglavnom slabijeg fizickog izgleda, zele do cilja precicom, ugrozavaju svoje licne zenske, kakve takve potencijale, sto ce ih naknodno odvesti u jos vece nezadovoljstvo prema samima. Pustite zenu da pati za vama, inace ce patiti za drugim. Zena se nalazi na evolutivnom stadijumu na kojem patnja ima veliku ulogu. Patbha he spasava od svakodnevnice i to je jedini dozivljaj koji joj ne moze niko oduzeti. Zena pati konstruktivno, muskarac destruktivno. U zenskoj prirodi je da trazi povod akciju. Zena voli da povodom necega radi nesto, mada je povod cesto skriven. Omogucite joj povod i sigurno cete imati njenu akciju. Zena se nikad ne zaljubljuje odmah. Zaljubljivanje zene na prvi pogled je prividno, jer u tim slucajevima ona vec ima spremnu imaginaciju koju sledi. Dakle, ako se zena zaljubi u Vas na prvi pogled, niste vi u pitanju nego zenina imaginacija. Zenski zagrljaji kao da je iskreniji od zenskog poljupca. Mozda zbog toga sto u situacijama kada dolazi do grljenja partnera jos nema fiksiranu nameru. Fizicka snaga je najsigurnija prednost muskarca nad zenom. Zena pokusava u danasnje vrem da imitacijom muske snage (zenski bodi bilding, vojnicki nacin odevanja, voznja automobila), jos vise prosiri svoju biovlast. Ali prirodna zastita pred takvim zenskim pokusajima je da motorna aktivnost zene zaostaje i po snazi i po brzini. U buducnosti ce ljudi verovatno manje ratovati. Muskarci bi sigurno manje ratovali kada bi bolje poznavali zene. Muskarac lako prelazi iz igre u borbu. Kod zene ima pauze izmedju ova dva stanja. Zena voli igru, ali je razlikuje od borbe. Kod zene iz igre proizilazi samo dobro, kod muskarca zlo lako proizilazi iz igre. Ne ocekuj od zene postojanost, jer ona ne morze da bude postojana po rodjenju. Bolje saznaj uzrok zenske nepostojanosti. Kada se zene druze izmedju sebe, svaka od njih ima dve koristi: razmenjuje informacije o aktuelnim muskarcima i ocenjuje svoje potencijalne konkurentkinje. To je trening i uvezbavanje za primenu biovlasti na muskarca Muskarac mora da zna da njegovo suprostavljanje zenskoj biovlasti, muskim sredstvima, cini zenu mladom, jer je njoj medjupolna borba svrha postojanja. Muskarac ce na taj nacin imati zdravu, lepu i podmladjenu partnerku.
Slušam neke pesme ljubavne koje me podsećaju na dane naše neproživljene stvarnosti, susretanja u snovima, vetrova što milovali su nam lica, Meseca što se nije ni pokušavao skrivati pred naših licima, podsećaju me na sve ono u čemu se kriješ ti. A ja te pronalazim svakog trena. Da bih bio s tobom, da bi disali ovaj isti vazduh i noćnim svetlima obavili tajne naše ljubavi I hteo bih ti izgovoriti sve te reči koje znam da pripadaju tebi. Ljubavi moja, da, tako te zovem. Noću kad sklopim oči, preda mnom se pojaviš ti, onako lepa. Najprije mi se oči zacakle i dah stane, a onda se srce prepusti prekrasnim talasima koji jednostavno zarobe moju dušu.
|
|
| |
|
790 poruka na forumu
| |
58
| |
477
|
|
post # 3 | 03.01.2012 , 5:38 PM
|
Ako ti kazem da je to samo 10i deo onog sto sam zapazio 
Slušam neke pesme ljubavne koje me podsećaju na dane naše neproživljene stvarnosti, susretanja u snovima, vetrova što milovali su nam lica, Meseca što se nije ni pokušavao skrivati pred naših licima, podsećaju me na sve ono u čemu se kriješ ti. A ja te pronalazim svakog trena. Da bih bio s tobom, da bi disali ovaj isti vazduh i noćnim svetlima obavili tajne naše ljubavi I hteo bih ti izgovoriti sve te reči koje znam da pripadaju tebi. Ljubavi moja, da, tako te zovem. Noću kad sklopim oči, preda mnom se pojaviš ti, onako lepa. Najprije mi se oči zacakle i dah stane, a onda se srce prepusti prekrasnim talasima koji jednostavno zarobe moju dušu.
|
|
| |
|
post # 4 | 03.01.2012 , 5:41 PM
|
OgnjenR23, Mnogo je kume treba da se procita ovo a verujem ti ni 10 deo nije bre 
|
|
| |
|
post # 5 | 03.01.2012 , 5:46 PM
|
Kao prvo delim tvoje misljenje i razmisljanje, ali nikad doslovno da ne bude da si negde pogresio.
Alal ti vera kako si nas opisao, ali je i tako. Mada nisu sve devojke kao macke, ima i tigrica sada i ostalih zivotinja. Ali znam, pisao si generalno.
I jos samo sto imam dodati je sledece: Zene su komplikovana bica, a muskarci jednostavna. Jer kad bi zene znale da je lakse postici nesto direktnim putem i reci mu: Ja to zelim, a ne moljakanjem kupi mi, kupi mi, daleko bolje bi se kotirale danas u toj biovlasti. Ali nisu svi isti, i tu vidimo i razlog postojanja naseg.
Svaka ti cast.
p.s. Feministkinje su zene koje su izgorele u zelji za muskim polnim organom. To ja smatram. 
Poruku je menjao/la Leksi - Utorak, 03.01.2012, 5:54 PM
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
|
post # 7 | 03.01.2012 , 5:53 PM
|
Quote (Davor) mudro zboris curo Hvala Davore! Imah gresku pa sam je ispravila Mislila sam na izgorele.
I zasto vam je mrsko procitati tekst? Spoznajte nesto novo. Odvojite 15 minuta. Nece vas ubiti. Nahranite mozak korisnim informacijama. Ko cita znace!
Poruku je menjao/la Leksi - Utorak, 03.01.2012, 5:56 PM
|
|
| |
|
post # 8 | 03.01.2012 , 6:14 PM
|
Quote (Leksi) I jos samo sto imam dodati je sledece: Zene su komplikovana bica, a muskarci jednostavna
jos nisi upoznala mene.... 
Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....
|
|
| |
|
|
post # 10 | 03.01.2012 , 6:36 PM
|
Quote (Davor) ma mnogo je za citanje kako god da okrenes Nije mnogo, taman je. Procitaj bre. 
|
|
| |
|
post # 11 | 03.01.2012 , 11:16 PM
|
da bi ti bilo dobro sa zenama. Iskljuci mozak i prerusi se u jare.
|
|
| |
|
post # 12 | 21.01.2012 , 5:28 AM
|
Mogao si malo manji tekst da napises... Oci mi ispadose 
|
|
| |
|
post # 13 | 21.01.2012 , 4:59 PM
|
Interesantno razmisljanje modifikovano sa vec postojecim.Ili izvucene teze iz necijeg rada. Da bi ovo covek napisao,nije dovoljno samo da ima dara za pisanje,nego odredjeno LICNO iskustvo i nekoliko brakova iza sebe,kako bi mogao da ta iskustva uokviri i donese odredjene teze.
Gde je tu ljubav....cista motorika,matematika i hemijska jedinjenja i supstanca koja reaguje po zakonima karme,akcija-reakcija.
Ova teza nepotkrepljuje odredjene stvari.Npr. zena iz plemstva koja zbog ''ljubavi'' bezi sa ogromnog imanja da bi bila sa siromahom u 10m2...Zasto nebi ostvarila biovlast na nekome ko ima jos vece imanje i sa njim ostvarila sve ono sto bio-vlast ''garantuje''. Sledece...zasto postoje slucajevi zenskog samoubistva ako,zena zeli da ostvari bio-vlast na muzijaku,a to joj ne ide od ruke?Zasto ne ostvari bio-vlast na nekoj drugoj jedinki?
Ovde ima polu-istine...ali i mnogo idealizma. Zena jeste cirkularna energija a muskarac linearna,stim sto mi imamo i jednog i drugog u sebi. Desava se i da je muskarac cirkularan i da mu se smenjuju osecanja,pa nemoze da odluci,istraje u tom linearizmu,pa cak i da pusti suzu. Isto tako,i zena ume da ima cvrst i linearan stav,pa moze da kaze: to i to! Tako i tako. Na ovom svetu je sve relativno. I funkcije u gore navedenom ''razmisljanju'' se odnose na odredjene konstrukcije muskaraca i zena,koja su usadjena zbog odrzavanja rase.Isto kao i kod zivotinja.Samo sto....mi imamo razum i racionalnost. Zivotinje su iracionalne,permanentno u stanju blazenstva,ali nemaju svest.(Isti uticaj imaju droge na ljude.Blazen si ali nemas svest,sve je super.I da ratuju oko tebe ti nisi svestan toga.Lepo ti je.:) Kazu neke neznalice ''zivotinja delfin je veoma inteligentna'' Aham...pa zasto onda nenaprave neke vrste ''domova'' i ne zive porodicno. Ili nedonesu odredjene zakone i sl. (zato sto su iracionalni) samo je njihov spektar osobina siri od amebe koji je prost jednocelijski organizam. I da sad nebi jos dublje zalazio,reci cu sledece...
Sve je na ovoj planeti relativno.Uprkos tome sto su svi ljudi skloni jedenju mesa,postoje vegeterijanci. 
|
|
| |
|
|
post # 15 | 21.01.2012 , 6:07 PM
|
alaa se vi napisaste ccc. lol

|
|
| |
760 poruka na forumu
| |
23
| |
295
|
|
| |
|
|
post # 18 | 10.02.2012 , 5:31 PM
|
sve je tacno 
"Milion igračaka na svetu. Dva miliona. Tri. Ma mnogo više. A tebi su opet najdraže igračke moja osećanja. Ako nekad poželiš da se vratiš, pročitaćeš na vratima nešto sa apetitom napisano - 'Igraonica zatvorena.' "
|
|
| |
|
|